Home » Paardencoaches

Paardencoaches

Maaike Rijpstra

 

 

 Mijn naam is Maaike en als paardencoach (Equine Assisted Coach) help ik vrouwen tussen de 25 en 75 die, om verschillende redenen, uit balans zijn. Sommigen zijn dat door omstandigheden of bijvoorbeeld door een burn-out, anderen komen er na jaren achter dat ze eigenlijk nooit goed de balans hebben kunnen vinden tussen hoofd en hart. Ik richt me in mijn coaching op het zenuwstelsel en op het beter leren luisteren naar je lijf.

De paarden leveren, door hun sensitiviteit en hun eerlijke oordeelloze reacties, steeds weer een uiterst waardevolle bijdrage aan de inzichten die mijn klanten opdoen en het groeiproces dat ze doorlopen.

Sinds 2022 ben ik ook gecertificeerd hartcoherent ademcoach en neem ik de hartritme biofeedback mee in mijn coachtrajecten. Het is één van de eerste en relatief makkelijkste interventies die je kunt doen om je stress te verlagen, waardoor er al behoorlijk vlot ruimte ontstaat om noodzakelijke of wenselijke veranderingen in je leven aan te gaan.

Naast mijn werk als coach ben ik ook in dienst van het antoniusziekenhuis in utrecht als psychiatrisch verpleegkundige. Ook daar zet ik mijn kennis ten aanzien van het zenuwstelsel en hartcoherentie in om de patiënten te begeleiden in hun proces.

 

Maaike Rijpstra
Equilateral.nl
info@equilateral.nl
06 2907 1731