Home » utrecht

Psychologen

Rianne van Tuijl, VanTuijlcoaching, Amsterdam

Met zorg begeleidt Rianne kinderen en volwassen met uiteenlopende klachten en wensen vanuit haar praktijk in Amsterdam. Als psycholoog en personal trainer weet zij het verband te leggen tussen lichaam en geest. Specialisaties zijn: obesitas en overgewicht, burn-out en stress gerelateerde klachten en revalidatie en pijnklachten. 

rianne@mentalandphysicalhealth.com   en tel: 0642240937
www.mentalandphysicalhealth.com

Bianca Vugts, Goirle, N-Brabant

Bianca Vugts-de Groot heeft ruime ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking als psycholoog, diagnostisch medewerker en begeleider. Ze werkt als gedragsdeskundige en trainer vanuit haar eigen praktijk.
Ze schreef de boeken “Werken met Ontwikkelingsleeftijden” en ” Werken met ervaringsordening” en werkte mee aan diverse andere publicaties.
Hartcoherentie gebruikt zij in het coachen van teams en clienten.
info@biancavugts.nl  www.biancavugts.nl 

Bianca Oostland, GZ-psycholoog, Groningen

Vanaf 2006 ben ik werkzaam binnen de gezondheidszorg en sinds 2012 heb ik mijn eigen praktijk als Gezondheidszorg-psycholoog waarbinnen ik mij o.a. richt op angsten, trauma’s, burn-out, aanpassings- en levensfaseproblematiek. Binnen de behandeling maak ik gebruik van technieken uit de Cognitieve Gedragstherapie,
Acceptance and Commitment Therapy, EMDR, Transactionele  Analyse, Mindfulness en Hartritme-biofeedback.
W: www.boostlandgz-psycholoog.nl
T:  06-18198258
E: info@boostlandgz-psycholoog.nl

Cora van Moerkerk, Het Betere Werk, Vlissingen

In 2006 besloot ik mijn kennis en ervaring als psycholoog en arbeidsdeskundige te bundelen in een eigen, onafhankelijke organisatie: Het Betere Werk!
Inmiddels heb ik ruim 10 jaar brede ervaring opgedaan in zowel de publieke sector als in het bedrijfsleven en heb ik heel wat interventies, assessments, trainingen
en onderzoeken met succes verricht.  In de loop der tijd ben ik me steeds meer gaan richten op mijn grootste passie: de (arbeids)psychologie! 
Ik vind het gewéldig om te zien wat het krachtige effect kan zijn van veerkrachttraining. Hartritmevariatietraining  heeft vaak een enorme positieve impact op werk en leven!
Geen enkele persoon of situatie in het werk is precies hetzelfde; daarom stem ik mijn interventie, training of onderzoek graag af op uw specifieke vraag. Dit resulteert in de sterke op maat benadering die zo kenmerkend is voor Het Betere Werk! Met wetenschappelijk onderbouwde methodieken werk ik op pragmatische- en
krachtgerichte wijze aan heldere oplossingen.
Daarbij heb ik oog & hart voor het individu en voor het organisatiebelang. 

info@hetbeterewerk.eu      www.hetbeterewerk.eu

tel: 06-51205589
Bezoekadres: Dreesstraat 2, Vlissingen

 

 

Drs. Eveliene Kuipers, arbeids- en organisatiepsycholoog /Praktijk voor Arbeid en Gezondheid in Zutphen

De praktijk voor Arbeid & Gezondheid in Zutphen is sinds 15 jaar een oplaadpunt voor mens & bedrijf. Op verzoek van arbeidsongeschiktheidsverzekeraars, werkgevers, HR-adviseurs en/of bedrijfsartsen begeleiden wij mensen, teams en organisaties bij het (her-)vinden van een duurzame balans tussen inkomen/omzet en vitaliteit. Bijdragen aan de kwaliteit van leven en de duurzame inzetbaarheid van mensen, teams en organisaties is onze missie. Afhankelijk van de vraag en de aanwezige kwaliteiten, worden in nauwe afstemming met de vraagsteller passende methodieken ingezet uit de cognitieve gedragstherapie, existentiële psychotherapie, lichaamsgerichte benadering, mindfullness en systeemleer (schildenmethodiek). Ook EMDR en HRV-biofeedback zijn door ons veel ingezette methodieken om onze klanten te ondersteunen in het bereiken van herstel en duurzame inzetbaarheid. Tevens kunt u ons benaderen voor vitaliserende workshops of inspirerende studiedagen rondom werkplezier en DI. Als vanzelfsprekend stellen wij op maat voor u een interactief programma samen voor het hoofd, het hart en de handen van uw medewerkers. De door u gewenste (eind-)situatie is voor ons het begin.

 

Voor meer informatie:www.pva-zutphen.nl / info@pva-zutphen.nl

Aafke van der Ende, Registerpsycholoog NIP / Arbeid & Organisatie, Zeist/Utrecht

Op dit moment richt ik mij vooral op de behandeling slaapproblemen. Ik ben hiervoor geschoold in de meest recente wetenschappelijke kennis over slaap. Ik kan helpen om de slaap te verbeteren van mensen met een regelmatig bestaan, maar ook bij mensen die in onregelmatige diensten werken. Daarbij gebruik ik hartritme-biofeedback ter bevordering van hartcoherentie als tool. Mensen die overdag weinig rust en pauzes nemen, komen mede daardoor ’s nachts moeilijk in slaap. Dit effect ontstaat doordat er te veel stresshormonen worden opgebouwd gedurende de dag. Het dagelijks werken met hartritme-biofeedback-apparatuur helpt om mentale inspanning en rust weer in balans te brengen, zowel emotioneel als hormonaal en in het zenuwstelsel. Naast HRV-biofeedback zet ik uiteraard ook andere middelen in om de slaap duurzaam te verbeteren, zoals voorlichting over hoe slaap werkt, adviezen met betrekking tot leefstijl en slaaphygiëne, anti-piekeroefeningen en nog veel meer. 

Het is bij mij mogelijk om een genormeerde voor- en nameting van het concentratievermogen te doen. Zo kunnen we zien of concentratievermogen, alertheid en reactievermogen verbeterd zijn tijdens het traject. Dit kan vooral interessant zijn voor mensen die werkzaam zijn in beroepen waarbij dit extra belangrijk is, zoals transport of veiligheid. Ik heb een ruime ervaring als bedrijfspsycholoog en werk met mensen op alle werk- en denkniveaus.

 T: 0616602533      
E: aafke.van.der.ende@xs4all.nl   
Website   en linked in (Op mijn LinkedInprofiel en website zijn artikelen van mijn hand te lezen, vooral met als thema beter slapen)

Mirjam Rakers – psycholoog & equine assisted coach, Zuid-Holland/Utrecht

 Als klinisch psycholoog en equine assisted coach (coach met behulp van paarden) help ik jou naar meer balans in jouw systeem door:

  • Inzicht te krijgen in jouw autonoom zenuwstelsel
  • Hulpbronnen (waaronder hartcoherent ademen) te ontwikkelen waarmee je zowel jouw brein als jouw lichaam in balans kunt brengen
  • Onderzoeken van jóuw oplossingen en overtuigingen, waarbij we samen kijken naar wat er nodig is om vooruit te kunnen

 Ik in 2021 de opleiding Coachen vanuit het Zenuwstelsel en Hartcoherentie voor professionals met goed gevolg afgerond hij HartFocus.

Zowel in mijn werk als psycholoog en in het coachen met de paarden zie ik de enorme toegevoegde waarde van het meenemen van hartritme-biofeedback in het ondersteunen van herstel (zowel fysiek als mentaal). Ik geloof dat het werken vanuit een balans in het autonoom zenuwstelsel de sleutel is tot duurzaam herstel en ontwikkeling. Ik heb veel affiniteit met autisme bij vrouwen en burn-out klachten.

www.eqbalance.nl        info@eqbalance.nl

 

Tanja Konig, Registerpsycholoog NIP, Nijmegen

Innerlijke rust is zoveel waard! Je voelt je prettiger, je bent gezonder en je hebt fijnere relaties. Helaas hebben we allemaal onze redenen om onze kalmte geregeld te verliezen. Op zich niet erg, als je maar weer je kalmte kunt hervinden. Als onrust chronisch is, door stress, of door je geschiedenis, kun je bij mij terecht om te verwerken, los te laten, je eigen koers te kiezen. Daarbij maak ik gebruik van HRV en andere lichaamsgerichte technieken als basis om jezelf te leren reguleren. Daarnaast gebruik ik lichaamsgerichte psychotherapie om te verwerken, los te laten en je kalmte en focus te herstellen. Graag ga ik dan nog een stapje verder: je voelt energie, kracht en levenslust!
Registerpsycholoog NIP Arbeid en Gezondheid, Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIP, Psychosociaal therapeut NVPA, Core Energetisch therapeut
Specialisatie: Van Levenslast naar Levenslust; samenwerking denken-voelen-lichaam. Met mijn lidmaatschap van het NVPA word ik deels vergoed door de aanvullende verzekering.
www.respectvoormensenwerk.nl     
www.respectvoormensenrelatie.nl      
www.lesseninlevenslust.nl   
T: 06-51790345

 

Ida de Waal, Prychopraxis, Haarlem

In mijn praktijk voor eerste en tweedelijns psychologische zorg staat de oplossingsgerichte cognitieve gedragstherapie centraal.
Dat betekent o.a. dat ik een context probeer te scheppen waarin mensen hun krachten kunnen vinden en (weer) zicht krijgen op de waarden van waaruit men wil leven. Hartfocus- en mindfulness-oefeningen zijn hierbij een belangrijk middel, om weer contact te krijgen met je zelf en controle te krijgen op je leven. 

Eén van de onderwerpen waar ik mij op richt is afvallen zonder diëten. Samen met een collega geef ik groepscursussen. Uitgangspunten zijn dat diëten niet werken en dat het gaat om veranderingen in de marge. Kleine veranderingen merken je hersenen niet op, waardoor je niet gaat hongeren. Als je bijvoorbeeld stopt met het eten van twee biscuitjes per dag, dan scheelt dat op jaarbasis 2 kg. Tijdens de cursus ontwikkelen mensen hun eigen persoonlijke gezondheidsplan (PGP). Dat kan dus voor iedereen anders zijn. Doel is een plan wat mensen met plezier hun levenlang willen blijven volgen. Naast veel informatie, weetjes en tips uit de wetenschap wordt o.a. gewerkt met hartfocus- en mindfulnessoefeningen. Deze oefeningen helpen om emoties eerder te herkennen, stress te verminderen en impulsief handelen te voorkomen. En de oefeningen zijn ook nog eens heel prettig om te doen, zo is de ervaring. 

Mevr. drs. Ida de Waal, GZ-psycholoog BIG
Eerstelijns psycholoog NIP,Psycholoog van Arbeid & Gezondheid NIP,Lid VGCt
www.psychopraxis.nl
idewaal@psychopraxis.nl

 

Stephanie Sanders, Liz&Laire Psychologie / Equitherapie, Apeldoorn

Stephanie is eerstelijns psycholoog, lactatiekundige IBCLC en equitherapeut. Als lactatiekundige en psycholoog  heeft zij veel ervaring opgedaan in het begeleiden van moeders en baby’s in moeizame borstvoedingsrelaties. Hierbij heeft zij zich vooral gespecialiseerd in het begeleiden bij postpartum depressie, huilbaby’s, trauma en moeder-kindbinding. Naast reguliere psychologische begeleiding biedt zij begeleiding via methoden uit de tekentherapie (De Toverboom) en equitherapie (therapie met paarden). In de prachtige natuur op de Veluwe werkt Stephanie  met een kleine kudde van vier eigen paarden welke speciaal getraind zijn in het veilig werken
met cliënten. Zij doet hierbij tevens wetenschappelijk onderzoek naar het helende effect van therapie met paarden op de mens.
Hartritmevariabiliteit is een belangrijke variabele hierbij. 

Stephanie werkt voornamelijk met kinderen, maar ook volwassenen zijn van harte welkom. 

W: www.lizenlaire.nl   T: (055) 879 50 60  E: info@lizenlaire.nl 

drs. Paula van Lammeren, Larijs-trainingen, Zutphen

Als psychologe ben ik afgestudeerd in de klinische psychologie en werkte ik als wetenschappelijk onderzoeker, docent en Zijnsgeoriënteerd begeleider en trainer aan de school voor Zijnsoriëntatie in Utrecht.  Ik verdiepte me in de transpersoonlijke psychologie, psychoanalytische psychotherapie, psychosynthese en yoga en meditatie. Vanaf 2000 werkt ik als zelfstandig gevestigd trainer/psycholoog in Zutphen.

adres: Paardenwal 17 7201 BV Zutphen
E: lammeren.rijswijk@planet.nl
T: 0575-544563     W: www.larijs.nl

Rianne van Rijsewijk, Larijs-trainingen, Zutphen

Ik studeerde levensloop psychologie en werkte in de ambulante geestelijke gezondheidszorg, op een zorgboederij en als Zijnsgeoriënteerd begeleider, trainer en staflid aan de school voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Ik verdiepte mij in creatieve therapie, yoga, tai chi en meditatie. 

Vanaf 1996 werk ik als zelfstandig gevestigd trainer/psycholoog in Zutphen.  

Adres: Paardenwal 17 7201 BV Zutphen
E: lammeren.rijsewijk@planet.nl
T: 0575-544563     
W: www.larijs.nl

Edith Moorman, Capriolo Coaching, Laag-Soeren

Als (Register)psycholoog NIP/Arbeid en Organisatie begeleid ik al bijna twintig jaar mensen die zijn vastgelopen door stress en psychosomatische klachten. Daarbij werk ik vanuit een oplossingsgericht kader en focus op wat werkt vanuit de gedachte dat wat je aandacht geeft, ruimte krijgt om te groeien. Vaak blijkt een belangrijke oorzaak van klachten dat mensen het contact met hun gevoel (hart) zijn verloren en niet meer luisteren naar zichzelf. Op basis van die wetenschap ben ik mij meer gaan richten op ervarings- en lichaamsgerichte methodieken, zoals HRV-biofeedbacktraining, EMDR en paardencoaching.
Over de resultaten van deze methodes ben ik erg enthousiast omdat mensen hiermee “uit hun hoofd” komen en zo de verbinding met hun gevoel en “ware zelf” kunnen (her)vinden. Vanuit deze invalshoek help ik mijn cliënten om hun mentale en lichamelijke gezondheid te verbeteren.  
Mijn hartewens is er aan bij te dragen dat mensen weer werkelijk vanuit hun hart gaan leven! 

T: 06-12123796
E: info@capriolo-coaching.nl  
W: www.capriolo-coaching.nl 

Jacqueline Tournier

Jacqueline Tournier, de oprichter van Flowingrow , is moeder van 3 kinderen. Jacqueline is pedagoog en heeft zowel op de universiteit en verscheidene HBO-opleidingen gewerkt. Via FlowinGrow kan zij haar geheel eigen, creatieve bijdrage leveren aan opvoedings- en leerprocessen . Haar grootste uitdaging is: werken vanuit het hart, kijken naar de goede aspecten in processen, benoemen van kwaliteiten en die inzetten als stuwende kracht in het opvoedings- of onderwijsproces. Hierdoor maakt zij de weg vrij naar een competentie- ontwikkeling van kind en begeleider met verrassende mogelijkheden. Flow in Grow.

Marion Masolijn, Oss

Marion Masolijn, MSc
PsychoMorfose

T: 06 – 12 63 77 02
W: www.psychomorfose.nl

 

Marieke Borleffs, Laren

Psychotherapeut BIG/Systeemtherapeut
Het Lindehuis, praktijk voor kinder- en jeugdpsychotherapie en
systeemtherapie
Leemzeulder 31
1251 AM Laren N.H.
T: 035-6920784 of M: 06-39109810
W: www.lindehuis.nl

 

Christianne Joosten, Uden

Ik ben Christianne Joosten, GZ-Psycholoog en werkzaam in mijn praktijk Psycholoog Joosten Uden. Via de hartcoherentie methode leren cliënten rustiger omgaan met dagelijkse (heftige) stress en leren ze zichzelf (steeds gemakkelijker) te ontspannen. De methode is tevens een goede ondersteuning bij het ruimte maken voor emotionele verwerking, rouw of levend verlies, en psychologische behandeling in het algemeen. De cliënt leert de eigen lichaamssignalen weer te voelen, daarmee om te gaan en leert stress positief te lijf te gaan. 
Wees welkom bij Psycholoog Joosten Uden.
E:  contact@psycholoog-joosten-uden.nl    
W: www.psycholoog-joosten-uden.nl

 

 

Mirjam Dijk, psychologenpraktijk, Lemele (gemeente Ommen)

cognitieve gedragstherapie aanvullende met HRVbiofeedback en EMDR
T: 0572-366906           
E: info@psychologenpraktijkmirjamdijk.nl
W: www.psychologenpraktijkmirjamdijk.nl

 

 

Yvonne Knape, Amsterdam

Registerpsycholoog NIP Arbeid & Gezondheid

Loopbaanprofessional NOLOC

Provocatief coach

M: 06-55704831  
W: www.coachingtraining.nl

 

 

José van der Meij, Valkenburg ZH

Als psycholoog en cognitief-gedragstherapeut heb ik veel ervaring in de begeleiding van mensen met stressgerelateerde klachten, overspannenheid en burn-out. Mijn deskundigheid ligt in het op de rails krijgen van mensen waarbij de balans tussen inspanning en ontspanning is verstoord. Gedurende het coachingstraject komen diverse onderwerpen aan bod, o.a.: het tijdig leren herkennen van stresssignalen zodat u beter naar uw lichaam kunt luisteren,  ademhalings- en ontspanningsoefeningen, mindfulness, hartcoherentie, negatieve gedachtenpatronen aanpakken, assertiviteits- en copingvaardigheden, time-management vaardigheden en leefstijlfactoren. Ik werk graag met praktische en doeltreffende methoden, kortdurend en klachtgericht. 

Een persoonlijke behandeling is hierbij van belang; immers, ieder individu is uniek en vraagt om een aanpak op maat. 

Vaardigheden: Cognitieve gedragstherapie voor diverse psychische klachten, Hartritme-biofeedback, Schematherapie, EMDR,  Slaaptherapie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
Praktijkadres: Kerkweg 2, 2235 BC Valkenburg ZH
W: www.stresspreventie.nu      
E: jose@stresspreventie.nu
T:  06 14583539