Home » Coaches

Coaches

Els ten Hengel (1958), Eefde/Zutphen

Sinds 20 jaar werk ik als facilitator, trainer en coach met mensen in organisaties (zowel bedrijfsleven als non-profit). Daarin zijn leiderschapsontwikkeling en persoonlijk leiderschap terugkerende thema’s. In de coaching van professionals, managers en ondernemers is het werken met hartcoherentie een geweldige bouwsteen om mensen te helpen van stress naar flow te gaan. Door hartcoherentie coaching ervaren mensen meer contact met hun essentie en kunnen zij op een ontspannen manier in hun kracht staan.

Kees Blase (1953), Loosdrecht

De boeken Leidinggeven in deeltijd en gedeeld leiderschap (1991) en Loopbaanrisico’s voor schoolleiders(1998), en de trainingen Authentiek Leiderschap voor de V.V.O (Vereniging  voor Schoolleiders in het Voortgezet Onderwijs) maakten deel van mijn praktijk als trainer en coach in het onderwijs. Daarnaast coach ik ook musici,  leidinggevenden in gezondheidszorg en overheid in Nederland en Europa, met name in het begeleiden van een transitieproces, een versnelling in de persoonlijke ontwikkeling en daarbij passend leiderschap.  

Claire Schuller-Campioni, Wassenaar

Mijn naam is Claire Schuller en heb een praktijk in Wassenaar Zuid Holland. Ik heb 20 jaar ervaring als fysiotherapeute en ben mij steeds meer gaan interesseren in emotiemanagement bij kinderen en volwassenen. Ik heb mij verdiept in het lichaamsbewustzijn in relatie tot stress, waarbij hartcoherentie en mindfulness een belangrijke rol in spelen. Tegenwoordig begeleid ik volwassenen en kinderen met stressgerelateerde klachten zoals concentratieproblemen, slaapstoornissen, faalangst, burnout, en trauma verwerking, waarbij ik aandacht geef aan het lichaam, het hart en het brein. In praktijk ervaar ik dat deze holistische aanpak zeer effectief is bij zowel jongeren als ouderen. Het geeft inzicht in de fysiologische reacties van het lichaam ten gevolge van stress en negatieve emoties. Het doel van de behandeling is het zelf beïnvloeden van deze reacties. Op deze manier wordt het zelfhelende vermogen van het lichaam aangesproken, waardoor effectiever wordt gereageerd op stress. Voor meer informatie of vragen: www.clairfocus.nl of info@clairfocus.nl

Carla den Uijl, Caleidoscoach, Hoogland

carla@denuijl.info
www.caleidoscoach.nl

Judith van den Tillaart, Yoga-in-Beweging, nabij Den Bosch

Judith van den Tillaart is yogadocente en ademcoach nabij Den Bosch (NB) en begeleidt in haar praktijk mensen naar meer bewustwording, ontspanning en balans. Wanneer het lichaam in beweging wordt gezet door yoga en adem heeft dit effect op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. We worden fysiek vitaler en fitter, wat op celniveau doorwerkt waardoor vastzittende spanning kan worden losgelaten en weer vrij kan stromen.  
Naast de ademhalingsoefeningen uit de yoga (pranayama), werkt zij met verbonden ademen en hartcoherentie. De kracht van de adem, waarbij hartcoherentie een mooie en effectieve manier is om hart en hoofd met elkaar te verbinden, de veerkracht vergroot om zo meer balans in je leven te ervaren. Voor meer informatie, neem gerust contact op.
W: www.yoga-in-beweging.nl  E: Judith@yoga-in-beweging.nl  T: 06-34233106 

Karina Klaassen, Bergschenhoek

No guts no glory! Maar voor moed is zelfvertrouwen nodig. Veel mensen bereiken hun potentieel niet, doordat ze niet durven door te pakken. Karina Klaassen heeft zelf een lange weg afgelegd  en begeleidt inmiddels al jaren cliënten met het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen, waardoor ze gelukkiger en succesvoller worden. Doordat ze veel ervaring heeft in het bedrijfsleven, doet ze ook business coaching.
Hartcoherentie kent een wetenschappelijke benadering met bewezen resultaten, waardoor deze methode laagdrempelig en makkelijk aan te leren is met mooie resultaten. Karina combineert haar intuïtieve coaching met ademhalingstechnieken om haar cliënten daarmee nog beter in contact te kunnen brengen met zichzelf. Ze voelt aan wat er nodig is en schroomt niet om ook de moeilijke dingen te zeggen en laat je weer voelen wat jij wilt en waar je heen wilt. Hoe je weer in verbinding komt met jezelf, je gevoel en jouw dromen En met resultaat! 
Karina@drezzunique.com   tel: 010-5218404 

Carolien Petit, Den Haag

In mijn adempraktijk – doorADEM – Carolien Petit, coach hartcoherentie & ademwerk – maak ik gebruik van twee krachtige ademvormen: ademen met hartcoherentie en transformerend ademwerk. Hiervoor heb ik de opleiding Hartcoherentie bij het opleidingscentrum HartFocus van Kees Blase gedaan. Én de opleiding ademcoach aan de AdemAcademie van Anke Verstappen.

Jaren worstelde ik zelf met een snelle en hoge ademhaling. In mijn zoektocht naar het verbeteren hiervan deed ik een workshop over de Wim Hof methode en was onder de indruk van hoe ik onder begeleiding – nota bene in een ijsbad – mijn adem onder controle kon krijgen. Daarna kwam ik bij het ‘fenomeen’ transformerende ademsessies terecht en ademen met hartcoherentie. Door deze beide ‘ademvormen’ heb ik de kracht van mijn eigen adem leren kennen. Het helpt mij om meer in het nu, meer uit mijn hoofd, rustiger en energieker te zijn. Zo heeft ‘ademen’ mijn persoonlijke ontwikkeling een boost gegeven. Daar ben ik trots op en dat wil ik delen met anderen. Daarom wil ik ook jou de kracht van adem laten ervaren: doorADEM voor dieper en voller ademen, beter slapen, meer focus, meer energie, beter stress hanteren, minder blokkades en meer …

Interesse? Mail mij – carolienpetit@dooradem.nl – of kijk op doorADEM.nl.

Mireille Versyck, Belgie

Afgestudeerd als verpleegkundige, vroedvrouw en licentiaat in de medische sociale wetenschappen heb ik gewerkt als vroedvrouw, verpleegkundige, coach nieuwe medewerkers, studentencoach, stress en burn-outcoach, docent, kwaliteitscoördinator en leidinggevende.
Het coachen en helpen van mensen zijn mijn energiegevers en daarom doe ik dit op een gedreven, enthousiaste, aanmoedigende en explorerende manier. 
Om mensen te helpen bij hun klachten over stress en burn-out, slaap, focus en slaap maak ik gebruik van een holistische aanpak. Ieder traject wordt samen met de client opgebouwd waarin aandacht wordt besteed aan de fysische, psychische en sociale componenten. 
Hartcoherentie verbindt de geest met het lichaam. Het brengt stabiliteit tussen emotie en hart en dat door gebruik te maken van de ademhaling. Wie droomt er niet van om bij moeilijke emotionele momenten op een gepaste manier te kunnen reageren zonder in vecht- of vluchtmodus te belanden. 
Heb je zin om je stress en/of slaapproblemen aan te pakken en jouw veerkracht te vergroten? Maak dan nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek of neem een kijkje op www.intraconnect.be
of neem telefonisch contact via +0032 0477 860 119

Christien van Rossem- voedingscoach en orthomoleculair therapeut- Leiden

In mijn praktijk  adviseer ik cliënten met gezondheidsklachten waarbij ik gebruik maak van de inzichten uit de orthomoleculaire therapie. Vaak wordt ik benaderd met vragen rond voeding, gewicht, oplossen van darmklachten en het vinden van nieuwe balans na burn-out  Omdat ik ben opgeleid als coach en Hartcoherentie coach kan ik je goed helpen bij het doorvoeren van gedragsverandering en kan ik je de tools in handen geven om beter om te gaan met stressvolle situaties en omstandigheden. Heb je een steuntje in de rug nodig, zit je in een vicieuze cirkel, wil je meer weten of advies op maat ontvangen? Laat het weten en neem contact op om kennis te maken. 

Christien heeft een eigen praktijk genaamd De Balanscoach op Rijnsburgerweg 95 in Leiden. Meer informatie op www.debalanscoach.nl. Of bel 06-51340890 of mail naar christien@debalanscoach.nl

Therese Evers (1966) Rhenen

Na ruim 25 jaar werkzaam te zijn geweest bij de politie, met name als zedenrechercheur, verhoorder van jonge kinderen en docent zeden op de Politieacademie, heb ik me de laatste jaren omgeschoold tot coach met hond. Keer op keer ervaar ik hoe de inzet van honden bij coaching van zowel kinderen als volwassenen, een enorme aanvulling is op wat wij als mensen te bieden hebben. Honden kunnen ons een leerzame spiegel voorhouden, wat een prachtige meerwaarde kan zijn in de persoonlijke ontwikkeling van mensen. Ik heb me gespecialiseerd tot Topdog Trainer (sociale vaardigheids- en weerbaarheidstraining voor kinderen en jongeren) en geef diverse workshops waarin mensen kunnen ervaren wat de meerwaarde is van de inzet van een coachhond. Het maakt me erg blij om te zien welke betekenis honden kunnen geven in de groeiprocessen van mensen en voel me een gelukkig mens om daar een bijdrage aan te mogen leveren.Naast het werken met honden, geef ik trainingen, workshops en lezingen over de gevolgen en herstelmogelijkheden na (seksueel) geweld in de kindertijd in relatie tot het boek dat ik daarover geschreven heb (“De som der delen – ontmaskeringen door een zedenrechercheur”). 
Inmiddels heb ik met een blij hart bij Kees Blase ervaring opgedaan in het werken met de Balance Manager en gebruik ik hartritme biofeedback als methode in mijn werk als coach. Met name het gebruik van HRV in combinatie met de inzet van honden als coach, hebben mij meer mogelijkheden gegeven om mensen effectief te begeleiden.
Meer informatie: www.coachenmethonden.nlenwww.dogsensecoaching.nl
Mail: dogsensecoaching@gmail.com
Tel: 06 21837226

Eva Groslot, Paardencoaching Navenja, Alkmaar – Akersloot

Een vrij en veerkrachtig leven! Dat wens ik iedereen toe. Samen met mijn paarden begeleid ik met name vrouwen, die deze veerkracht kwijt zijn geraakt. Ik geloof dat iedereen zijn eigen medicijn kan zijn voor lichaam en geest. Ik geloof dat je jezelf kunt bevrijden van (extreme) vermoeidheid en emotionele ontregeling. Dit zelfhelend vermogen kun je aanspreken door je autonome zenuwstelsel – het besturingssysteem van je lijf en brein – in positieve zin te beïnvloeden.
*Ik maak je bewust van de werking van jouw autonome zenuwstelsel en het effect daarvan op jouw emoties, jouw energie en gedachten. In oefeningen met de paarden ervaar je wat veerkracht, veiligheid en verbinding nou eigenlijk zijn, biologisch gezien.
*We ontwikkelen allerlei hulpbronnen waarmee jij het besturingssysteem van lijf en brein weer in balans kunt brengen.
*Hartcoherent ademen is één van deze hulpbronnen. Een heel belangrijke! Er is geen hulpbron die jou zo snel in een staat van lichamelijke en mentale balans kan brengen als de juiste ademhaling.
*Het expressief bewegen met paarden is een andere belangrijke hulpbron.
*Daarnaast werk ik met muziek, en zet ik EMDR en systemisch werk in.
Meer weten? Download mijn e-boek op www.navenja.nl of boek een kennismakingssessie.
website: www.navenja.nl  e-mail: eva@navenja.nl     tel.: 06-24553074

Patrick Blauw | the ChampionCoach, Nieuw Vennep

Trainer & Coach voor (sport) teams, organisaties, professionals en particulieren die hun kwaliteiten en talenten optimaal willen benutten. Ik help mijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van communicatie, persoonlijke effectiviteit, werk/privé balans en zelfvertrouwen. Zelfkennis staat centraal: Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?

Ik wil mijn communicatie verbeteren. Hoe ga ik beter om met stress en kan ik een burn-out voorkomen? Hoe ga ik om met mijn teamgenoten & collega’s ? Hoe ga ik om met onzekerheid en hoe krijg ik meer zelfvertrouwen? Ik ben vastgelopen in mijn werk of privé, wat nu? Hoe haal ik het beste uit mijzelf? Ik ben mijn energie kwijt, wat doe ik verkeerd?
www.thechampioncoach.nl       

Tel: 06 18 64 56 51

Bavo Hopman (1954), student-coaching.nl, Heiloo

Met ruim veertig jaar werkervaring in (mentale) gezondheid en welzijn heb ik de stap gemaakt naar het coachen van jonge mensen, in het bijzonder studenten van hogescholen en universiteiten. Want studeren in deze tijd is topsport, en milennials krijgen het ook niet kado.  Mijn missie is om de volgende generatie te steunen om de beste versie van zichzelf te vinden. Voor studenten is hartcoherentie zeer uitdagend en helpend, want ze volgen vaker hun hoofd dan hun hart. Ik wil ze helpen om hun eigen coach te worden en (zich) te realiseren wat ze echt belangrijk vinden in het leven. Ik werk in opdracht van onderwijsinstellingen of van studenten zelf. Meer informatie op www.bavohopman.nl  06-11958066. 

Petra Peltenburg, DiaLogisch, Herenthout, Belgie

Na meer dan 10 jaar ervaring als HR Consultant, Coach en Counselor, ben ik terecht gekomen in een periode van burnout. Deze periode van burnout heeft mij veel gebracht, en uiteindelijk veel positiefs!  Ik heb de kans gekregen om te voelen wat mij echt beweegt en hierdoor een bewuste keuze voor mijn echte passie te maken, en dat is het beste uit mensen halen en hen in hun eigen kracht en authenticiteit zetten. 
Ik ben mij verder gaan specialiseren in het begeleiden van mensen en het voorkomen en herstellen van stress gerelateerde problematiek en burnout en hiertoe heb ik mij verder verdiept in een aantal aanvullende en ondersteunende methodieken, waaronder Hartcoherentie. Dit samen integreer ik in een mensgerichte aanpak, met oog voor de zorgen, wensen en doelstellingen van de cliënt. Levenslang leren en levenslang groeien, dat is waar ik voor sta. Zelf groei ik (gelukkig) nog elke dag en leer ik elke dag nog bij. Hartcoherentie heeft mij geleerd dichter bij mijzelf te komen en innerlijke rust te vinden. Dit draag ik ook graag uit naar de mensen die ik begeleid.

petra.peltenburg@dialogisch.be   tel: 0476893996  www.dialogisch.be

Karolien Kampstra, Progresa coaching en advies, Breda

Vanuit mijn coachingspraktijk begeleid ik mensen met verschillende loopbaan- en levensvragen. Uitgangspunt is altijd de kracht van het individu en vanuit daar weer kunnen varen op eigen kompas.

Als bedrijfskundige heb ik ruime ervaring opgedaan bij verschillende organisaties en vanuit daar ben ik mij gaan specialiseren in het vakgebied van Stress Management en Personal Coaching. Daarnaast ben ik gecertificeerd Mindfulness trainer en Hartcoherentie coach.

Door inzicht te krijgen in eigen kwaliteiten en mogelijkheden, ondersteund door oa. mindfulness en hartcoherentie, kun je het roer weer in eigen handen nemen. Zo word je weer veerkrachtiger en heb je meer mogelijkheden om met potentieel stressvolle situaties om te gaan.

Meer informatie: www.progresa.nl    E-mail: info@progresa.nl     Telefoon: 06-1208 3902

Margreet Vloedbeld, Hengelo

Hartverwarmende coach voor een moeiteloos traject!

In de ruim 10 jaar dat ik startende ondernemers coach naar ondernemerschap, zie ik dat velen vastlopen in hun persoonlijke proces. Ze kúnnen zichzelf niet succesvol profileren als ze niet in zichzelf geloven. Vaak vormen oude ervaringen en emoties een belemmerende factor. Dan kun je aan de buitenkant van alles verzinnen aan acties, maar als het van binnen niet matcht, is het verloren moeite. Men valt steeds terug in oude patronen.

Met mijn begeleiding, wijs ik ondernemers, werknemers of werkzoekenden of personen die op enige wijze vastlopen in hun huidige situatie, de weg terug naar henzelf. Een gezond en coherent hart vormt daarbij de basis vanwaaruit, je jezelf weer “op de rit” krijgt en meer kunt bereiken dan je voorheen voor mogelijk hield. 
Training van hartcoherentie is zeer geschikt voor mensen die stress of werkdruk ervaren dat belemmerend werkt op het bereiken van hun doelen. 

Bel mij voor een vrijblijvende kennismaking! Telefoon: 06-30387138 /
www.biz-onder.nl

Jij bent BIZonder en ik help je naar meer Balans in een Zelfstandig en Ondernemend Leven! 

Marjon Tjepkema, Hengelo

 Als zelfstandig loopbaan- en vitaliteitscoach, trainer en HRM-adviseur heb ik ervaring opgedaan binnen de zorg, het onderwijs, de overheid en het bedrijfsleven. Ik geef met betrekking tot loopbaan- en vitaliteit, individuele loopbaan trajecten, cursussen, workshops en adviseer en coach leidinggevenden en medewerkers bij langdurig verzuim. Door de jaren heen heb ik mijn netwerk in Twente opgebouwd.
Mijn missie is “meer zelfvertrouwen en minder stress in werk”.
De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in stress en wat dat met je doet. De aanleiding was het zelf meemaken van een overspannenheid. Ik kan me dus met recht een ervaringsdeskundige noemen en daardoor mijn klanten goed begrijpen en begeleiden. Hooggevoelige medewerkers, die extra stressgevoelig zijn, zijn vaak mijn klanten. Ik heb een heel waardevol vitaliteitsprogramma “In drie stappen naar minder stress” . Ook heb ik mij in het ouder wordende brein verdiept en geef vanaf 2015 de cursus “Hoe behoud jij je waarde tot aan je pensioen” aan 55+ leerkrachten en andere medewerkers. HartFocus heb ik moeiteloos kunnen invoegen in mijn coaching trajecten en dat wordt zeer gewaardeerd door mijn klanten. Ook kun je bij mij terecht voor de cursus Slanker met je hartritme waarbij ik samenwerk met een hypnotherapeut voor een nog beter resultaat.

Wil daar meer over mij weten, kijk hiervoor ook  mijn website www.tjepkemacoaching.nl
Voor meer zelfvertrouwen en minder stress in werk  06-30546837   marjon@tjepkemacoaching.nl

Miriam Stokkingreef, Mychoice, Hengelo

 Ik ben Miriam Stokkingreef – woonachtig in Hengelo (Ov) – en werkzaam als N.E.I. coach en coach Hartcoherentie via de HartQ methode. Met Neuro Emotionele Integratie en hartcoherentie kun je het beste in jezelf naar boven halen; “in flow’’ oftewel jezelf zijn. Voor een afspraak kun je mij bellen: 06-11887501 of mailen: miriam@mychoice.nu.  Dus wie weet tot ziens… Gezonde Groet, Miriam

Anna Visser, Vivacita, Leeuwarden

Iedereen merkt dat het leven in sommige tijden (te)veel van je vraagt. Je voelt je opgejaagd, emoties en reacties kunnen sterk zijn en fysieke klachten spelen op. in mijn leven heb ik daar ook de nodige ervaringen mee opgedaan. Deze ervaringen hebben me destijds op een heel waardevol spoor gezet: die van de ademhaling, hartritmecoherentie en EFT. Nu, jaren verder kan ik je een aanbod doen gericht op jouw persoonlijke behoefte. Je zult merken dat je hiermee meer weerstand en ontspanning krijgt, meer op een afstandje kunt kijken naar je situatie en weer opgewassen bent tegen alle uitdagingen in jouw leven. 
www.vivacita.nl     vivacita.annavisser@gmail.com     0636491044

Angela Ruizeveld-Lijffijt, Vitaloog, IJsselstein 

‘’Friedrich Nietzche zei al zo mooi; ‘’Menigeen vindt zijn hart als hij zijn hoofd heeft verloren’’ Zelf heb ik ook ervaren dat je wel heel vaak in je hoofd zit met allerlei gedachtes en dat we ook heel veel van ons zelf moeten. Maar als we echt willen veranderen en bijvoorbeeld willen werken aan een andere leefstijl of stress vermindering dan is het vertrekpunt toch eerst je eigen hart. Zelf heb ik ervaren dat je middels biofeedback  en de apparatuur je de tools voor je hart in handen krijgt om hierin gewenste resultaat te bereiken Als Vitaloog® help en adviseer ik individuen, teams en organisaties met maatwerkoplossingen naar meer vitaliteit. Ik ben met name bedreven in de twee thema’s:

 • Hoe creëer ik een gezonde leefstijl?
 • Wat kan ik doen tegen stresspreventie?

Tijdens mijn workshops werk ik veel met Hartcoherentie en Biofeedback. Door de aandacht te vestigen op je ademhaling en deze naar een juiste frequentie te sturen realiseer je een vitaler leven. Wil je meer informatie over maatwerkprogramma’s of individuele begeleiding met Hartcoherentie en Biofeedback neem dan contact met mij op.  

 • Mail: angela@vitalogisch.nl      
 • Tel.(06) 48394557

Ademcoach Gerri Hansman, Deventer

Vanuit mijn basisachtergrond als trainer Emotioneel Lichaamswerk heb ik me verder ontwikkeld als ademcoach bij Herleva en Hartfocus. Nu ben ik Heart-Q gecertificeerd om hartcoherentie toe te passen. Ik bied zowel particuliere als zakelijke trainingen. Een laagdrempeling manier om kennis te maken is het volgen van een workshop. Kijk op   www.adempauzestudio.nl voor actuele data!

Visie  Mensen met ademtechnieken de weg wijzen naar meer zelfzorg en een energieker en fitter leven. Ik richt me op mensen die zich persoonlijk willen ontwikkelen; een verandering willen of moeten doorgaan.  

  Tineke van Rijswijk, Wijchen

  Vanuit mijn praktijk HEART IN MIND, The art of balance coach en train ik mensen op persoonlijke bewustwording en ontwikkeling. Het kan gaan om vragen gaan over persoonlijke en loopbaan ontwikkeling, zingeving, stresspreventie en -interventie. 

  Ik ben ervan overtuigd dat mensen beschikken over een groot potentieel en eveneens over een groot aanpassings- en herstellend vermogen. Toch zijn we soms juist door noodzakelijke of goed bedoelde aanpassing van onszelf verwijderd geraakt. We zijn verstrikt geraakt in patronen en onszelf beperkende overtuigingen.
  Onze blokkades huizen vaak in het onderbewuste. Met inzichten vanuit de neuropsychologie, vormen van neurocoaching en kunstzinnige counseling bereiken we ook die diepere, onbewuste laag. Mijn aanpak kenmerkt zich door een geïntegreerde aanpak van denken, voelen doen. Door lichaam én geest te betrekken in het veranderingsproces kunnen we echt een duurzame verandering bereiken.  
  Het aanleren van hartcoherentie is voor mij de basis, een vertrekpunt. Door het bereiken van deze staat van optimale harmonie van lichaam en geest  kunnen we structureel onze mentale en fysieke gezondheid vergroten. Zo ligt voor iedereen een  krachtig zelfhulpmiddel binnen handbereik waar we steeds op kunnen vertrouwen. Zodat we zélf onze emoties kunnen reguleren en onze zenuwen weer de baas worden. Op een autonome en gezonde manier.
  Psychologisch en loopbaanonderzoek,Transactionele analyse, NLP, Systemisch werk, kunstzinnige counseling, Neurocoaching/ Brain Mental welness, Stresspreventie –en interventie CSR® methode zijn methoden die ik geïntegreerd toepas.Ik verwelkom je graag voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
  Voor meer info:  https://www.heartinmind.nl

   Mirjam Ruigrok-Loos

   HartExperts Lisse
   Vanuit vakkennis en ervaringsdeskundigheid inspireer en begeleid ik mensen met (risico voor) hart- en vaatziekten naar meer vitaliteit en veerkracht. Ik maak gebruik van de ‘HartExpertsmethode’ die voor iedereen naar behoefte wordt samengesteld vanuit de specialismes hartcoherentie, stresscounseling, yoga- en ademoefeningen, reiki en orthomoleculaire voeding.
   www.hartexperts.nl   Tel 0647428130

    Frans Brouwers   Zuid-Limburg

    Mijn naam is Frans Brouwers. Na 28 jaar in het bedrijfsleven te hebben gewerkt als manager, teamleider en coach, heb ik in 2016 de stap gemaakt naar een eigen praktijk; Frans Brouwers Coaching. 

    Vanuit mijn praktijk begeleid ik mensen in het oplossen van hun probleem. Begeleiden, want uiteindelijk ben jij het zelf die het probleem oplost. Ik ben gespecialiseerd in klachten die stress gerelateerd zijn. Een onderschat probleem in onze samenleving, want veel problemen zijn te herleiden tot stress. Denk dan niet alleen aan overspannen of burn-out, maar ook aan slaapproblemen, geheugenproblemen of overgewicht. 

    Ik maak gebruik van technieken uit NLP, hypnotherapie en life coaching. Door de toevoeging van hartcoherentie aan mijn praktijk is deze enorm verrijkt. Hartcoherentie leert je de balans te vinden tussen je ademhaling en je hart waardoor je in staat gesteld wordt weer vat te krijgen op je emoties en uiteindelijk je eigen gedrag. Het aanleren van hartcoherentie is voor mij een van de uitgangspunten in mijn coaching. 

    Wil jij graag minder stress ervaren, meer grip hebben op je emoties, lekkerder in je vel zitten, je angst leren beheersen of weer voelen dat je de controle hebt over je leven? Neem dan contact met me op voor meer informatie. Een verkennend gesprek is altijd gratis!

    Frans Brouwers

    06-39217413
    info@fransbrouwers.nl
    www.fransbrouwers.nl

     Gerda Logt-Ett.  Velp (NB), een klein dorpje naast Grave.

     In mijn werk als coach en supervisor aan professionals binnen het Onderwijs en de Jeugdzorg maak ik regelmatig gebruik van de inzet van Hartcoherentie. De samenwerking van lichaam en geest leidt tot mooie en snelle resultaten. Hartcoherentie is een gereedschap om zelf de regie te kunnen nemen in lastige situaties. Hartcoherentietraining kan op ieder moment worden toegepast en door coherentie heeft u een betere grip op de wereld om u heen. Voelen we ons angstig of onrustig, dan kan op dat moment de inzet van Hartcoherentie ontzettend veel betekenen. Door de ademhalingstechniek wordt het hart rustiger en geeft aan de hersenen het sein “veilig” door.
     Wilt u kennismaken met Hartcoherentie, dan bent u van harte welkom! 
     U kunt mij bereiken via g.logt@hccnet.nl of via telefoonnummer 06 20813585

     Connie van den Akker, Schijndel

     Praktijknaam ‘In balans zijn’, waarin de activiteiten gericht zijn op persoonlijke groei, zingeving en spiritualiteit.

      “ Ik zie ieder mens als onderdeel in een dynamisch systeem, dat functioneert in voortdurend veranderende omstandigheden en streeft naar evenwicht. We zijn constant in beweging, ‘in motion’ waarbij we allerlei emoties beleven.
     Ik zie ook dat mensen steeds meer doen op een dag, maar nog altijd minder dan ze zouden moeten van zichzelf. Zo raken ze ‘van slag’ en is het vaak moeilijk om helder te denken en  adequate beslissingen te nemen”. 

     Hartcoherentie is een waardevolle manier om het zelfhelend vermogen van een mens weer aan te zwengelen. 
     Relevante opleidingsinfo: maatschappelijk werkster (1986),  yogadocent (1997) RET therapie ((2004)  Dhamma Verdieping (2009)  Anattalakkhana Sutta  onder leiding van Daw Agganyani (2017) Satipatthāna Sutta onder leiding van leraren Sangha Metta (2018) diverse cursussen op het gebied van adem- en ontspanningstechnieken.
     Relevante werkervaring:  28 jaar werkzaam als yogadocent / meditatiebegeleiding. 30 jaar werkzaam als coach/trainer.
     Naast hartcoherentie kunt u terecht voor mindfulnessyoga, meditatiebegeleiding, coaching & training.  U leert de technieken om deze te integreren in uw dagelijkse routine.  www.in-balans-zijn.nl  of info@in-balans-zijn.nl  of  06 – 83 53 42 40

      Marleen Parigger, ASET training en coaching, Alkmaar

     Na 30 jaar ervaring in het onderwijs als docent, zorgcoördinator en schoolleider heb ik in 2007 de overstap naar het bedrijfsleven gemaakt met als specialisatie communicatie- en onderwijstrainingen alsmede coaching.  Als eigenaar van Aset training en coaching ga ik uit van de wetenschap dat mensen veel meer kracht en mogelijkheden in zich meedragen dan ze zelf vermoeden.
     Steeds weer zie ik dat mensen en teams alles in zich hebben om hun doelen te verwezenlijken.
     Mijn doel, mijn passie, is om mensen zich daarvan bewust te laten worden.
     Hartcoherentie is in mijn praktijk een enorme verrijking. Het geeft een inzicht in de eigen onbewuste lichamelijke reacties op stress en de mogelijkheid je emoties te reguleren. In coaching en training pas ik het dan ook toe bij thema’s als stress, werkdruk, faalangst en andere thema’s die met emoties te maken hebben.

     Yvette Kwast en Monique Spel, Noord-Holland

     Wij, Yvette Kwast en Monique Spel-Sijbrands, hebben allebei ons eigen coachings- en adviesbureau. Onze aanpak kenmerkt zich door verbinding, diepgang, doorpakken en concreetheid. We werken altijd met veel passie, plezier en vooral vanuit het hart. 
     We begeleiden de cliënt vanuit een breed perspectief. We maken daarbij gebruik van de volgende technieken: hartcoherentie, NLP, Transactionele analyse, oplossingsgericht werken, geweldloze communicatie, systemisch werk (familieopstellingen) en lichaamsgericht traumawerk.  Hartcoherentie vormt een belangrijk onderdeel van onze coaching. Het biedt de mogelijkheid om vanuit je hart meer balans in je leven te krijgen. Naast coaching zetten wij hartcoherentie in  voor o.a. stressreductie, concentratieproblemen, faalangstreductie, ADHD en het programma ‘Slanker met je hartritme’.  

     Op onze site: www.hartcoherentie-nederland.nl  tref je meer informatie aan over de mogelijkheden m.b.t . hartcoherentie. Voor meer informatie kunt u mailen naar    info@hartcoherentie-nederland.nl 

     Louis Van Nieuland, Rumst, Belgie

     Na 30 jaar verpleegkunde, waarvan 22 jaar als middenkader, leidinggevende, werk ik nu als ombudsman- mediator in een regionaal ziekenhuis. Naast deze deeltijdse taak heb ik een praktijk waar mededogen, kennis en ervaring een basis vormen van waaruit ik mensen benader. Men noemt mij “de mensen(f)luisteraar”, met de “f” tussen haakjes 😉 . Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in Tai Chi en Qi Gong. Vier jaar lang kon ik genieten van mijn studie Traditionele Chinese Geneeskunde, acupuntuur, medical qi gong en Advanced EFT Practitioner. De opleiding hartcoherentie maakte de brug tussen “oost en west” compleet. Gedurende 5 jaar heb ik in het Vlaamse België, lezingen gegeven over bijna doodervaringen, geluisterd naar BDE-ers en hen opgevangen. De dood is mij niet vreemd. In het MEDIV volgde ik een opleiding “mediator”.
     In mijn praktijk luister ik met mededogen naar mensen met Burn-out, stressgerelateerde aandoeningen, rouwenden, verlies van eigenwaarde, verdriet, faalangst, emotionele trauma’s… kortom zij die de weg kwijt zijn in het leven. Ik geef graag mijn kennis door zodanig dat de cliënt zich zelfstandig kan behelpen. EFT en hartcoherentie, naast Medical Qi Gong en positieve psychologie zijn middelen die efficiënt ingezet worden. Ik geef lezingen over EFT, hartcoherentie en opleidingen in stressreductie met bio feedback apparatuur. Ik wil vooral mijn enthousiasme delen met anderen. Zowel het individu, als groepen kunnen terecht. Hartcoherentie is een belangrijke tool binnen het stressreductie programma en het bekomen van emotionele stabiliteit. Ik tracht het daarom ook zoveel als mogelijk te promoten in België.
     Neem gerust een kijkje op mijn website : www.louvanie.be

     Gert Otter, Van Burnout naar Burnin, Zoetermeer

     GO-Burnin is 2002 opgericht als onderdeel van het Onafhankelijk Kennis-, Informatie- en Communicatieplatform “Van Burnout naar Burnin”. De kennis als professional is verkregen door de opleiding coach/counsellor bij de Academie voor Counselling en Coaching, opleiding hartcoherentie bij Hartfocus, opleiding Mindfulness(MBCT) en diverse trainingen waaronder vertrouwenspersoon, Coachen op Competenties, arbocoördinator en de specialisatiecursus Diagnostiek en behandeling van het Chronisch stresssyndroom van Sonja van Zweden(CSR). Daarnaast heb ik ruim 35 jaar ervaring in het bedrijfsleven opgedaan waaronder management functies, HR projectleider, Arbocoordinator met als specialisatie werkdruk, coach op competenties, opleidingsadviseur en als vertrouwenspersoon.
     Na een burn-out in 1998 heb ik mij verdiept in het onderwerp stress en burn-out en beschik ik inmiddels over een grote hoeveelheid kennis en ervaring en een groot netwerk op dit gebied. Ik heb medewerking verleend aan diverse TV Programma’s waaronder Teleac, de VPRO en specials voor bijvoorbeeld het Fonds Psychische Gezondheid. Daarnaast verleen ik medewerking aan diverse onderzoeken van o.a. Universiteiten, onderzoeksinstituten en via Burnin het verzamelen van gegevens voor onderzoeksgegevens nodig bij het uitbrengen van boeken.
     WWW.BURNIN.NL