Home » Rescalm

Rescalm

ResCalm is een op uw eigen Android telefoon te downloaden app.

Samen met een vingersensor (te koop in de webwinkel) is ResCalm een mobiel instrument, een hartritme biofeedback tool waarmee u in 8 weken kunt trainen om het autonome zenuwstelsel weer in balans te krijgen.
Wanneer is dat van belang? Het autonome zenuwstelsel is ontregeld bij teveel stress, slaapproblemen, posttraumatische stress, depressie, paniekstoornissen, maar ook bij examenangst, faalangst of ADHD. 
Met de ResCalm kunt u kiezen uit 6 verschillende ademritmes om uit te zoeken wat voor u persoonlijk het beste ademritme is om in resonantie te komen. Neurobiologisch onderzoek, waar al meer dan 20 jaar bijzondere resultaten zijn behaald, laat zien dat langere uitademing en ademritme de sleutel zijn om het lichaam onder stress weer in balans te brengen. Als het hartritme en ademritme resoneren (met elkaar meegolven) dan wordt een signaal aan het brein gegeven: het is veilig. Dan komt de balans terug, voelt u zich rustiger, meer geconcentreerd, betere slaap en minder piekeren.

Uitgebreidere infromatie is te vinden op www.rescalm.nl    Hierbij de video over de ResCalm:   thrice.co.kr/new/html_en/movie.php

Gekozen kan worden uit 6 ademritmes:

En wordt de adem begeleid door boeiende golf-bewegingen, eerst een bal die een sinusgolf volgt, daarna als je succesvol bent komt er een skieer, die over de bergen golft, op het volgende niveau weet een skeeler over de heuvels te golven, en daarna een autootje dat over de heuvelruggen rijdt. Het blijft spannend wat het volgende niveau weer gaat laten zien:

tot slot worden de resultaten zichtbaar: