Home » Psychiaters onzichtbaar

Psychiaters

Louisa Roosch, Roosch praktijk voor integrale psychiatrie, Loosdrecht

Het zelfhelende vermogen van mensen is voor mij de inspiratiebron in mijn werk.

Als psychiater/psychotherapeut/coach werk ik met reguliere en complementaire methoden, die ik in de afgelopen dertig jaar door scholing, werken op verschillende plekken in de GGZ en eigen proces verzameld heb. Na twintig jaar instellingen en negen jaar eigen praktijk leg ik me nu vooral toe op het doorgeven van mijn kennis aan collega’s op allerlei werkterreinen door het geven van cursussen (oa EMDR), supervisie, leertherapie en workshops.

Mijn missie is meewerken aan een nieuwe gezondheidszorg die gezondheid en zelfsturing bevordert in plaats van alleen ziekte bestrijdt.

E: glroosch@planet.nl

Clementa Veldman, Drenthe/Overijssel

Ziekte of belastende gebeurtenissen kunnen in een mensenleven het evenwicht ondermijnen.

De genezende kracht in mensen kan zijn werk doen, wanneer je er voor open staat. 

Als psychiater / psychotherapeut  weet ik dat aansluiten bij wat mensen willen, het best werkt.

Vanaf 1990 werk ik zelfstandig in mijn part-time praktijk ‘De goede gedachte’   in het oosten van Nederland. 

Samen met de patient probeer ik de moeilijkheden te benoemen en gaan we  op zoek naar wat de stroom  van het leven weer goed op gang kan brengen.  Zo ontstaat behandeling op maat. 

Vaak is een combinatie van orthodoxe en alternatieve behandelingsmethoden zinvol.  Informatie is daarbij  belangrijk. Het gesprek en de ontmoeting is het uitgangspunt.

Hulpmethoden voor mij zijn EMDR en HartFocus.

E: cveldmanknmg@planet.nl

Saskia Minderman, Drenthe

Vanaf ’89 ben ik psychiater en heb op verschillende plekken en in verschillende settings ervaring opgedaan. Hartcoherentie was een verademing. Het is zo simpel en zo bijzonder om mee te werken. Ik denk dat veel mensen het kunnen gebruiken als een soort basis om te voelen hoe rustig je kan worden op je eigen goede ademhaling of wat een goede ademhaling met je doet.

Als je dat hebt leren kennen, kan je zelf bepalen wanneer je het nodig hebt en het op die momenten toepassen. Zo vind je je eigen kracht!

Meer informatie: www.praktijkdekiel.nl

Maarten van Rossum, Helder, Culemborg

Helder, praktijk voor geestelijke gezondheidszorg (ggz) en zelfrealisatie.
Helder gelooft dat mensen weerbaarder, tevredener en gelukkiger zijn, als ze weten wie ze wérkelijk zijn.
Bij Helder ga je dus niet ‘gewoon in therapie’, je gaat op zoek naar wie je echt bent en krijgt de kans met meer bewustzijn, zelfkennis en vreugde door het leven te gaan. Een zeer wijs man zei ooit: ‘Wees wat je bent. Kopieer niet. Volg niemand.’ Dit is waar het bij Helder om draait.
Helder is in 2005 opgericht door psychiater en psychotherapeut Maarten van Rossum (1953). Maarten studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam en volgde een opleiding tot psychosynthese-therapeut aan het London Institute of Psychosynthesis. Later specialiseerde hij zich tot psychiater en psychotherapeut in Assen/Groningen (1991).Sinds zijn jeugd houdt Maarten van Rossum zich bezig met meditatie en wijsheidsleringen uit allerlei windstreken.  Maartens interesse gaat o.a uit naar theosofie en Tibetaans boeddhisme, mindfulness en advaïta vedanta. Zijn geestelijk leraren zijn o.a. Alice Bailey, Benjamin Creme en wereldleraar Maitreya, Rolf Alexander, J. Krishnamurti, Ramana Maharshi en Nissargadata. Sinds 2005 geeft Maarten van Rossum studiegroepen meditatie in Helder. 
Omdat Helder zich zorgen maakt over de toenemende hoeveelheid stress in de wereld en de problemen in de gevestigde (geestelijke) hulpverlening, is Helder overgegaan tot het opzetten van een compacte en praktische opleiding tot Helder-therapeut.

Zie ook: www.nuhelder.nl

Linda Camps, Dongen (Noord Brabant), Praktijk voor Integrale Psychiatrie

Na 20 jaar als psychiater werkzaam te zijn geweest in de volwassenen- en ouderenpsychiatrie liep ik aan tegen de toenemende verzakelijking en ontzieling in de psychiatrie. In mijn eigen praktijk voor Integrale Psychiatrie, gelegen in het Noord Brabantse Dongen, beoefen ik mijn vak weer vanuit een bredere optiek, en met bezieling! De mens die hulp zoekt wordt daarbij in zijn geheel gezien, vanuit de visie van de Integrale Psychiatrie. Dit betekent dat naast een regulier psychiatrisch aanbod, mensen ook terecht kunnen voor complementaire methoden, zoals EMDR, hartcoherentie, meditatie en voedingssupplementen. Uitgangspunten hierbij zijn een herwaardering van de therapeutische relatie, een open en kritische houding jegens niet reguliere geneeswijzen op basis van de principes van de EBM, met het focus op bevordering van gezondheid en welzijn. Ik werk hierbij samen met een therapeut in de Acupunctuur (TCM), fytotherapie en orthomoleculaire geneeskunde. 

E: ipsych@balanseg.nl