Home » coaches

Ida de Waal, Psychopraxis, Haarlem

In mijn praktijk voor eerste en tweedelijns psychologische zorg staat de oplossingsgerichte cognitieve gedragstherapie centraal. Dat betekent o.a. dat ik een context probeer te scheppen waarin mensen hun krachten kunnen vinden en (weer) zicht krijgen op de waarden van waaruit men wil leven. Hartfocus- en mindfulnessoefeningen zijn hierbij een belangrijk middel, om weer contact te krijgen met je zelf en controle te krijgen op je leven.
Eén van de onderwerpen waar ik mij op richt is afvallen zonder diëten. Samen met een collega geef ik groepscursussen. Uitgangspunten zijn dat diëten niet werken en dat het gaat om veranderingen in de marge. Kleine veranderingen merken je hersenen niet op, waardoor je niet gaat hongeren. Als je bijvoorbeeld stopt met het eten van twee biscuitjes per dag, dan scheelt dat op jaarbasis 2 kg. Tijdens de cursus ontwikkelen mensen hun eigen persoonlijke gezondheidsplan (PGP). Dat kan dus voor iedereen anders zijn. Doel is een plan wat mensen met plezier hun levenlang willen blijven volgen.
Naast veel informatie, weetjes en tips uit de wetenschap wordt o.a. gewerkt met hartfocus- en mindfulnessoefeningen. Deze oefeningen helpen om emoties eerder te herkennen, stress te verminderen en impulsief handelen te voorkomen. En de oefeningen zijn ook nog eens heel prettig om te doen, zo is de ervaring.

Mevr. drs. Ida de Waal, GZ-psycholoog BIG
Eerstelijns psycholoog NIP,Psycholoog van Arbeid & Gezondheid NIP,Lid VGCt
www.psychopraxis.nl
idewaal@psychopraxis.nl

 

Annemieke Hoogeboom-Veldt  –  Wonderwijs Coaching – Tuitjenhorn

Ondersteuning op het gebied van ontwikkeling, opvoeding en onderwijs. De pijlers waaruit ik werk zijn Hartcoherentie, NLPSystemisch werkOplossingsgericht werktraumawerk en de matrixmethode. Hartcoherentie zet ik bij algemene coachingstrajecten in en specifiek bij gerichte hulpvragen gerelateerd aan stress, ADHD, slaapproblemen en concentratie problemen.
Vanuit mijn achtergrond in het onderwijs werk ik veel met kinderen en hun gezin , waar ze –letterlijk en figuurlijk- hun voeding vandaan halen. Het is belangrijk dat je als ouder goed kijkt naar de behoeften van je kind en de gevoelens die er zijn erkent. Zelf in balans blijven is belangrijk voor ouders, en ook voor leerkrachten. Zij kunnen veel stress beleven en hartcoherentie is hierbij een prachtige methodiek om snel jezelf – en dus je klas- weer in balans te brengen.

Ik werk zowel in teams en klassen, als met individuele trajecten. Ik organiseer speciaal voor kinderen een spelgroep: ‘Spelen vanuit je hart’ waarin kinderen leren Spelletjes te doen MET elkaar in plaats van tegen elkaar. We doen spelletjes, activiteiten en opdrachten waar kinderen veel plezier aan beleven én waarbij ze ook iets over zichzelf leren. De activiteiten hebben een positieve invloed op het gedrag, de ontwikkeling en het welbevinden van kinderen. Hierbij maak ik onder andere gebruik van de Hartfocus-bewegingsoefeningen en Earth Games.

Meer informatie over mij en mijn andere activiteiten vind je op de website www.wonderwijs-coaching.nl en je kunt mailen op info@wonderwijs-coaching.nl

 

Eva Groslot, Paardencoaching Navenja, Alkmaar – Akersloot

Een vrij en veerkrachtig leven! Dat wens ik iedereen toe. Samen met mijn paarden begeleid ik met name vrouwen, die deze veerkracht kwijt zijn geraakt. Ik geloof dat iedereen zijn eigen medicijn kan zijn voor lichaam en geest. Ik geloof dat je jezelf kunt bevrijden van (extreme) vermoeidheid en emotionele ontregeling. Dit zelfhelend vermogen kun je aanspreken door je autonome zenuwstelsel – het besturingssysteem van je lijf en brein – in positieve zin te beïnvloeden.

*Ik maak je bewust van de werking van jouw autonome zenuwstelsel en het effect daarvan op jouw emoties, jouw energie en gedachten. In oefeningen met de paarden ervaar je wat veerkracht, veiligheid en verbinding nou eigenlijk zijn, biologisch gezien.
*We ontwikkelen allerlei hulpbronnen waarmee jij het besturingssysteem van lijf en brein weer in balans kunt brengen.
*Hartcoherent ademen is één van deze hulpbronnen. Een heel belangrijke! Er is geen hulpbron die jou zo snel in een staat van lichamelijke en mentale balans kan brengen als de juiste ademhaling.
*Het expressief bewegen met paarden is een andere belangrijke hulpbron.
*Daarnaast werk ik met muziek, en zet ik EMDR en systemisch werk in.

Meer weten? Download mijn e-boek op www.navenja.nl of boek een kennismakingssessie.
website: www.navenja.nl  e-mail: eva@navenja.nl     tel.: 06-24553074

 

Tonny Sikkes, Hoorn, Nijmegen

In mijn praktijk geef ik begeleiding in bewustwording en persoonlijke ontwikkeling, verbetering van de communicatie met jezelf en de buitenwereld. Het in balans brengen van voelen, denken en handelen staat hierbij centraal, zodat jouw ziel – wat jou bezielt – tot uitdrukking komt. Belangrijk hierbij is een respectvolle houding naar datgene wat zich manifesteert en het vermogen open te staan voor het leven. Door oefening en bewustwording van hartcoherentie wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd en verandert je innerlijke houding ten positieve. Gevoelens van stress en depressie verminderen en je eigenwaarde en zelfvertrouwen nemen toe. Je ontwikkelt geestelijke en emotionele veerkracht. Daardoor kun je de eisen en spanningen van het leven in het juiste perspectief plaatsen en word je er niet door overweldigd.
Naast hartcoherentie en mindfulness maak ik gebruik van NLP, kinesiologie, ademhaling- en lichaamsgerichte oefeningen, reiki, en EFT afhankelijk van de specifieke situatie en behoefte. Voor mensen met overgewicht biedt ik een speciaal negen weken durend programma genaamd “Slanker met je hartritme”.

Voor meer informatie: 06-17169216, info@tonnysikkes.nlwww.tonnysikkes.nl

 

Praktijkadressen:
Aletta Jacobsstraat 1, 1628 NS, Hoorn,
2de Oude Heselaan 179a 6542 VE, Nijmegen.

 

Yvonne Knape, Amsterdam

Registerpsycholoog NIP Arbeid & Gezondheid

Loopbaanprofessional NOLOC

Provocatief coach

M: 06-55704831   www.coachingtraining.nl

 

Patrick Blauw | the ChampionCoach, Nieuw Vennep

Trainer & Coach voor (sport) teams, organisaties, professionals en particulieren die hun kwaliteiten en talenten optimaal willen benutten. Ik help mijn cliënten met het behalen van resultaten op het gebied van communicatie, persoonlijke effectiviteit, werk/privé balans en zelfvertrouwen. Zelfkennis staat centraal: Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik?
Ik wil mijn communicatie verbeteren. Hoe ga ik beter om met stress en kan ik een burn-out voorkomen? Hoe ga ik om met mijn teamgenoten & collega’s. Hoe ga ik om met onzekerheid en hoe krijg ik meer zelfvertrouwen?  Ik ben vastgelopen in mijn werk of privé, wat nu? Hoe haal ik het beste uit mijzelf? Ik ben mijn energie kwijt, wat doe ik verkeerd?
www.thechampioncoach.nl     06-18645651

 

Marieke Borleffs, Laren

Psychotherapeut BIG/Systeemtherapeut
Het Lindehuis, praktijk voor kinder- en jeugdpsychotherapie en
systeemtherapie
Leemzeulder 31
1251 AM Laren N.H.
Telefoon: 035-6920784 of mobiel: 06-39109810
www.lindehuis.nl

 

Frank Pelder, Tacoyo, Zaandam

Frank Pelder is sinds 2007 trainer/coach Hartcoherentie. Hij heeft 25 jaar
gewerkt als docent lichamelijke opvoeding en gezondheidskunde. Na zijn
studie Bewegingswetenschappen (VU) werkt Frank sinds 1993 voor het St.
Antonius Ziekenhuis te Utrecht als therapeut/trainer/coach. Vanaf 2022 is
hij psychomotorisch therapeut bij Reade Amsterdam. Ruim 20 jaar is Frank
ondernemer/adviseur op het gebied van gezondheid en vitaliteit
(www.tacoyo.nl).
Frank’s missie is je te helpen in balans (lees: gezond & vitaal) te komen én
te blijven door je letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen;
bewustwording door inzicht te geven (“Je gaat het pas zien als je het door
hebt”), vaardigheden aan te bieden (“Je kan meer dan je denkt”) en door het
zelfhelend vermogen van je lichaam te stimuleren.
Tel.: 06-12646782 of email:  f.pelder@tacoyo.nl

 

Marleen Parigger, ASET training en coaching, Alkmaar

Na 30 jaar ervaring in het onderwijs als docent, zorgcoördinator en schoolleider heb ik in 2007 de overstap naar het bedrijfsleven gemaakt met als specialisatie communicatie- en onderwijstrainingen alsmede coaching.  Als eigenaar van Aset training en coaching ga ik uit van de wetenschap dat mensen veel meer kracht en mogelijkheden in zich meedragen dan ze zelf vermoeden.
Steeds weer zie ik dat mensen en teams alles in zich hebben om hun doelen te verwezenlijken.
Mijn doel, mijn passie, is om mensen zich daarvan bewust te laten worden.
Hartcoherentie is in mijn praktijk een enorme verrijking. Het geeft een inzicht in de eigen onbewuste lichamelijke reacties op stress en de mogelijkheid je emoties te reguleren. In coaching en training pas ik het dan ook toe bij thema’s als stress, werkdruk, faalangst en andere thema’s die met emoties te maken hebben.

Voor contact kun je bellen met Marleen Parigger 06 1024 6600 of mailen naar maparigger@asettraining.nl

Rianne van Tuijl, VanTuijlcoaching, Amsterdam

Met zorg begeleidt Rianne kinderen en volwassen met uiteenlopende klachten
en wensen vanuit haar praktijk in Amsterdam. Als psycholoog en personal trainer
weet zij het verband te leggen tussen lichaam en geest.
Specialisaties zijn:obesitas en overgewicht, burn-out en stress gerelateerde
lachten en revalidatie en pijnklachten.
rianne@mentalandphysicalhealth.com   en tel: 0642240937
www.mentalandphysicalhealth.com

 

Yvette Kwast en Monique Spel-Sijbrands,Noord-Holland

Wij, Yvette Kwast en Monique Spel-Sijbrands, hebben allebei ons eigen coachings- en adviesbureau. Onze aanpak kenmerkt zich door verbinding, diepgang, doorpakken en concreetheid. We werken altijd met veel passie, plezier en vooral vanuit het hart.

We begeleiden de cliënt vanuit een breed perspectief. We maken daarbij gebruik van de volgende technieken: hartcoherentie, NLP, Transactionele analyse, oplossingsgericht werken, geweldloze communicatie, systemisch werk (familieopstellingen) en lichaamsgericht traumawerk.  Hartcoherentie vormt een belangrijk onderdeel van onze coaching. Het biedt de mogelijkheid om vanuit je hart meer balans in je leven te krijgen.  Naast coaching zetten wij hartcoherentie in  voor o.a. stressreductie, concentratieproblemen, faalangstreductie, ADHD en het programma ‘Slanker met je hartritme’.

Op onze site: www.hartcoherentie-nederland.nl  tref je meer informatie aan over de mogelijkheden m.b.t . hartcoherentie.  Voor meer informatie kunt u mailen naar info@hartcoherentie-nederland.nl

 

Henk Hensgens

Ik  heb gewerkt als docent, onderwijsadviseur c.q. -trainer en als adjunct-directeur van een school voor VMBO. Nu leid ik een eigen bureau voor psycho-dynamische assessments, stressreductie / stresspreventie, coaching en training gericht op onderwijs en bedrijfsleven. Ik wil u helpen bij het verwerkelijken van uw doelen, persoonlijk en professioneel. Het een staat niet los van het ander.
Is mijn hoofd steeds de belangrijkste regisseur van mijn handelen? Vaak wel en dat is maar goed ook, maar juist de meest ingrijpende keuzes kan ik maken op het moment dat ik mijn gevoel de ruimte geef, de richting van mijn keuzes en handelen laat mee bepalen en het ‘ja-maar’-denken achter mij laat.
Of het nu gaat om het doorlopen van een psycho dynamisch assessment, het werken aan of het voorkomen van stressklachten, het op gang zetten van een onderwijskundige ontwikkeling of het ontwikkelen van een andere kijk op human recources binnen uw school of bedrijf: de basis is steeds de kern van u en de mensen om u heen. Betekent dat ‘ruimte geven aan je gevoel’ dan ruimte geven aan een ‘geitenwollensokken-koers’? Nee, juist niet!
Het betekent dat met name ook harde, confronterende, pijnlijke en veeleisende keuzes kunnen
worden gemaakt, maar dan wel vanuit een echt brede basis. Dat maakt de kans dat de keuze wordt vertaald in concrete stappen en concreet gedrag vele malen groter. Ik wil u en anderen helpen om deze échte keuzes te maken die tot échte stappen en dus tot een écht, duurzaam nieuw pad leiden.
www.henkhensgens.n

 

Sebastiaan Dreuning, Badhoevedorp

Ik ben in 1985 als agent begonnen bij de toenmalige gemeentepolitie Amsterdam. Na veel ervaring in het straatwerk, recherchewerk, het werk als buurtregisseur (voormalig wijkagent) en het begeleiden van collega’s, heb ik twaalf jaar geleden de overstap gemaakt naar de Politieacademie in de functie van docent. Sinds 2011 vervul ik, na het volgen van een post-HBO opleiding tot trainer en coach, binnen de Politieacademie de functie van trainer en coach. Ik geef binnen de Nationale Politie trainingen en coaching op verschillende terreinen. De rode lijn is teamcoaching en persoonlijke effectiviteit.

Ik ben erg geïnteresseerd in wat mensen beweegt om zich op een bepaalde manier te gedragen. Waar komt bepaald gedrag vandaan? Wat levert het die persoon op? Ik ga samen met deelnemers op zoek naar de kern om daarna te laten zien dat je de keuze hebt om een andere weg te bewandelen, één die je veel meer oplevert.

Kernwoorden: Eerlijk,  betrouwbaar, humor, confronterend, motiverend, gericht op persoonlijke ontwikkeling.
Ik maak tijdens mijn trainingen en coachsessies o.a gebruik van  hartcoherentie, mindfulness, het Enneagram, Srikumar Rao en Byron Katie, Ofman en MccLelland.
Trainings en coachbureau Sebastiaan en mede-eigenaar van trainer en coachbureau Nuts & Friends.  info: s.dreuning@kpnmail.nl

 

Henricke van Hoorn, coach, trainer, therapeut, Amsterdam

In mijn werk richt ik mij op talenten en vitaliteit van mensen. Dat doe ik al meer dan 25 jaar als coach, therapeut, fysiotherapeut en trainer.

Ik werk veel met ervaringsgerichte methodes zoals bijvoorbeeld Hartcoherentie, Mindfulness, Lichaamswerk, Familie opstellingen en Somatic Experience. Gericht op stressreductie en leiderschap. Lichaamsbewustzijn in combinatie met coaching.

Hartcoherentie is een mooie manier om stress te verminderen, even een pauze te nemen. Weer helder te worden en uit de automatische piloot te stappen. Eenmaal geleerd kun je het de rest van je leven gebruiken op momenten en periodes in je leven dat je het nodig hebt.

Ben je nieuwsgierig wat ik voor je zou kunnen betekenen, kijk dan op https://www.hvhoorn.comof mail me hvhoorn@hvhoorn.com telefoon: 0624782744

 

 

Denise van de Ven, Rainbow Dolphin Spirit

Ik heb mij als levens- en bewustwordingscoach gespecialiseerd in het begeleiden en ondersteunen van mensen die een (grote) verandering in hun leven meemaken op zowel emotioneel, lichamelijk, mentaal als spiritueel gebied. Denk hierbij o.a. aan de confrontatie met een (levensbedreigende) ziekte, afkicken van een (eet)verslaving, verandering van werk, scheiding, maar ook het verlies van het leven of van een dierbare (stervens- en rouwbegeleiding). Daarnaast begeleid ik ook bij de komst van nieuw leven, rondom zwangerschap.Op spiritueel gebied kan ik je van dienst zijn om je ware potentieel meer te ontdekken en belichamen.Coachingsessies bestaan uit gesprekken en ont~spannende, inzichtgevende afstemmingen voor lichaam, geest en ziel. Op deze manier ondersteun ik om in de nieuwe levensfase geheel in je eigen kracht te komen, op beide benen te gaan staan, jezelf volop te waarderen, vergeven en liefdevol te benaderen. Oftewel om je eigen innerlijke kracht en moed te ontwikkelen en je huidige leven vanuit hart en ziel vorm te geven. De individuele hartcoherentietraining: Terug naar je ware zelfkan in zes coachingsessies een positieve verrijking van je leven betekenen.

Voor meer info kijk eens op www.rainbowdolphinspirit.nl of bel naar Denise van de Ven 06 20015751

 

Ellen Engelman Amersfoort en Alkmaar

In mijn praktijk, die gevestigd is in Amersfoort en Alkmaar, help ik volwassenen, kinderen en jongeren met uiteenlopende problemen. Sinds ik in aanraking ben gekomen met Hartcoherentie ben ik als een blok gevallen voor deze techniek.

In al zijn eenvoud is het een zeer krachtig gereedschap. Ik begeleid met veel liefde en plezier cliënten op deze wijze.

Mijn motto is al sinds jaar en dag: “ik help je met hart en ziel”. Dat dat ooit zó letterlijk zou worden had ik niet kunnen denken.

Meer informatie over mij en mijn andere activiteiten vind je op de website: www.ellen-engelman.nl

Een eerste kennismakings/intake gesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

Op beide locaties is mijn praktijk in de buurt van het (centraal) station.

tel: 06 105 73117 mail: info@ellen-engelman.nl

 

 Trudie de Beijl, Amstelveen

Na 20 jaar in mijn eigen praktijk voor oefentherapie-Mensendieck gewerkt te hebben, heb ik sinds 2000 een praktijk voor haptotherapie in Amstelveen. Haptotherapie is de toegepaste therapievorm van haptonomie. De therapie houdt zich bezig met de ontwikkeling van je emoties en je gevoelsleven. In de therapie sta je bij jezelf stil door gesprekken, aanraking of geraakt worden en situaties uit het dagelijks leven te bekijken.

Ik begeleid mensen met verwerkingsprocessen na verlies en trauma, met een negatief zelfbeeld of lichaamsbeleving, relaties waarbij het moeilijk is om ze op te bouwen of te onderhouden, overbelasting zoals problemen in de werksfeer, burnout en stress en lichamelijke onbegrepen klachten. Er komen steeds meer kinderen in praktijk met onzekerheid, onrust, weinig concentratie, slecht slapen, niet voor zichzelf opkomen en citotoetstress.

Hartcoherentie zet ik in om zichtbaar te maken wat stress en negatieve emoties met je doen.

Door het trainen van hartcoherentieoefeningen, de adem- en bewegingsoefeningen, leer je te voelen hoe je stress en negatieve emoties beter kunt hanteren. Hierdoor blijf je, ook onder moeilijke omstandigheden, helder denken en voelen, concentreren, kun je angsten beter aan, slaap je beter.

Website: www.trudiedebeijl.nl
Tel: 020-4535057

 

Jan Middel, Hoofddorp

Ik ben VESB-erkend stress- en burn-out coach. Ik ben ruim 7 jaar coach in mijn eigen praktijk en heb +25 jaar ervaring in het coachen. Na 15 jaar als manager in de zorg en 12,5 jaar in het maatschappelijk werk gewerkt te hebben wilde ik mijn kennis en ervaring in mijn eigen praktijk gebruiken. Naast mijn eigen praktijk coach ik mantelzorgers bij het zo goed mogelijk volhouden van het mantelzorgen.

Ik ben o.a. opgeleid als (levens)coach, cliëntvertrouwenspersoon, stress- en burn-outcoach en als hartritme-biofeedback professional.
Ik coach mensen met levensvragen, overmatige stress, overspannenheid & burn-out (d.m.v. een evidence-based 8 Stappenplan) en mensen die behandeld zijn voor Complexe PTSS.

Mijn cliënten waarderen de vrijheid en veiligheid waardoor ze zich kunnen en durven uitspreken en daarnaast de rust, sfeer en humor die ik in de gesprekken breng. Door de vragen die ik ze stel worden ze tot denken aangezet wat het veranderingsproces op gang brengt.

 

Wat hebben mijn cliënten na het traject geleerd?

  • Je hebt geleerd om te gaan met stress en hebt zelf weer de regie in handen.
  • Je kunt zelf verder op de door jou ingeslagen weg.
  • Je hebt daarvoor handvatten en meer helderheid over wie je bent en waarom je de dingen doet die je doet.
  • Je ervaart dat je weer energie krijgt én weet hoe je die energie behoudt.
  • Voor iedereen die: meer energie wil; zijn levenskwaliteit wil verbeteren; minder wil piekeren; beter met stress wil leren omgaan; spanningsklachten wil voorkomen of verminderen; wil herstellen van overspanning of burn-out.

 

Meer informatie vind je op: www.stressreductiecoach.nl en op www.middelpuntcoaching.nl

jan@stressreductiecoach.nl 06 – 40 50 86 51

 

Maaike van der Graaff, medisch specialist, Amsterdam/Weesp

Maaike van der Graaff is naast neuroloog ook arts integrale- en leefstijl geneeskunde. In haar eigen praktijk Het Huis van M (www.hethuisvanm.nl) begeleidt zij mensen met ernstige en/of chronische ziekte. Ook partner/mantelzorgers zijn welkom met hun vragen. Zij is vraagbaak en sparringpartner bij vragen zoals: “wat kan ik zelf doen om gezonder te worden?”, “hoe kan ik leven met deze ziekte”, of soms ook: “wat kan ik zelf voorbereiden als ik niet meer beter word, en hoe houd ik regie”?

Maaike heeft jarenlang als medisch specialist in ziekenhuizen gewerkt, weet precies hoe de zorg werkt en waar mensen tegenaan lopen. In het Huis van M biedt zij de ruimte, de tijd en het luisterend oor dat er in een regulier consult niet altijd is. Zij maakt bij cliënten ook gebruik van de ademhaling als instrument om verbinding te maken met het lichaam, stress te leren herkennen, en jezelf beter te leren reguleren in moeilijke omstandigheden.

www.hethuisvanm.nl       maaike@hethuisvanm.nl     0628828356

 

Jolanda Wolters, Amsterdam


Ik ben Jolanda en mijn missie is uit je hoofd in je lijf! Om (weer) vanuit je hart te kunnen leven. Voelen, doorleven en stromen!

Vanuit een studio in Amsterdam geef ik yin yoga, vinyasa yoga en breathwork. Ook geef ik individuele ademsessies en organiseer regelmatig ademcirkels en retreats. Daarnaast heb ik samen met Fleur Lefers ‘Ademen op Werk’ (ademenopwerk.nl), waar we diverse programma’s aanbieden die de onderlinge band, communicatie, productiviteit en vitaliteit van teams verbeteren, waarbij de adem de belangrijkste tool is. Ik werk zowel met de ‘verbonden adem’ techniek als met ademhalingstechnieken voor optimale ademhaling. Beide zijn van onschatbare waarde. Met de verbonden adem kunnen mensen werkelijk diepgaande transformaties ervaren. Het is een prachtige manier om het lichaam te laten spreken. Door het verbonden ademen, in een flow in en uit zonder pauze, kunnen blokkades in het lichaam vrijkomen en worden losgelaten. Wat zo mooi is aan verbonden ademsessie is dat je niets hoeft te zeggen. De adem brengt de transformatie. Of het nu gaat om een individuele sessie of een groepssessie, zodra je je adem verbindt, ontstaat er een bijzondere magie. Je verplaatst je direct vanuit je hoofd naar je lichaam en maakt verbinding met je essentie. Ik integreer verbonden ademhalingssessies met stemvorken, drukpunten, sound(healing) en doe veel intuïtief werk, waaronder reiki, innerlijk kind werk en regressie. Ik werk met hartritme biofeedback en ademhalingstechnieken die gericht zijnop neusademhaling, het optimaliseren van ademcapaciteit en het herstellen van de balans tussen zuurstof en kooldioxide. Het is fascinerend om te zien welke impact kleine aanpassingen kunnen hebben op iemands gezondheid.

meer info op www.flowyourway.nl