Home » Zuid Holland

Hartcoherentie coaches – Zuid Holland

Jacqueline Tournier, Rotterdam

Jacqueline Tournier, de oprichter van Flowingrow , is moeder van 3 kinderen. Jacqueline is pedagoog en heeft zowel op de universiteit en verscheidene HBO-opleidingen gewerkt. Via FlowinGrow kan zij haar geheel eigen, creatieve bijdrage leveren aan opvoedings- en leerprocessen . Haar grootste uitdaging is: werken vanuit het hart, kijken naar de goede aspecten in processen, benoemen van kwaliteiten en die inzetten als stuwende kracht in het opvoedings- of onderwijsproces. Hierdoor maakt zij de weg vrij naar een competentieontwikkeling van kind en begeleider met verrassende mogelijkheden. Flow in Grow.

website: www.flowingrow.nl

 

Claire Schuller-Campioni, Wassenaar

Mijn naam is Claire Schuller en heb een praktijk in Wassenaar Zuid Holland. Ik heb 20 jaar ervaring als fysiotherapeute en ben mij steeds meer gaan interesseren in emotiemanagement bij kinderen en volwassenen. Ik heb mij verdiept in het lichaamsbewustzijn in relatie tot stress, waarbij hartcoherentie en mindfulness een belangrijke rol in spelen. Tegenwoordig begeleid ik volwassenen en kinderen met stressgerelateerde klachten zoals concentratieproblemen, slaapstoornissen, faalangst, burnout, en trauma verwerking, waarbij ik aandacht geef aan het lichaam, het hart en het brein. In praktijk ervaar ik dat deze holistische aanpak zeer effectief is bij zowel jongeren als ouderen. Het geeft inzicht in de fysiologische reacties van het lichaam ten gevolge van stress en negatieve emoties. Het doel van de behandeling is het zelf beïnvloeden van deze reacties. Op deze manier wordt het zelfhelende vermogen van het lichaam aangesproken, waardoor effectiever wordt gereageerd op stress. Voor meer informatie of vragen: www.clairfocus.nl of info@clairfocus.nl

 

Mirjam Ruigrok-Loos

Mirjam Ruigrok-Loos, HartExperts Lisse
Vanuit vakkennis en ervaringsdeskundigheid inspireer en begeleid ik mensen met (risico voor) hart- en vaatziekten naar meer vitaliteit en veerkracht. Ik maak gebruik van de ‘HartExpertsmethode’ die voor iedereen naar behoefte wordt samengesteld vanuit de specialismes hartcoherentie, stresscounseling, yoga- en ademoefeningen, reiki en orthomoleculaire voeding.
www.hartexperts.nl   Tel 0647428130

 

Karina Klaassen, Bergschenhoek

No guts no glory! Maar voor moed is zelfvertrouwen nodig. Veel mensen bereiken hun potentieel niet, doordat ze niet durven door te pakken. Karina Klaassen heeft zelf een lange weg afgelegd  en begeleidt inmiddels al jaren cliënten met het ontwikkelen van hun zelfvertrouwen, waardoor ze gelukkiger en succesvoller worden. Doordat ze veel ervaring heeft in het bedrijfsleven, doet ze ook business coaching.
Hartcoherentie kent een wetenschappelijke benadering met bewezen resultaten, waardoor deze methode laagdrempelig en makkelijk aan te leren is met mooie resultaten. Karina combineert haar intuïtieve coaching met ademhalingstechnieken om haar cliënten daarmee nog beter in contact te kunnen brengen met zichzelf. Ze voelt aan wat er nodig is en schroomt niet om ook de moeilijke dingen te zeggen en laat je weer voelen wat jij wilt en waar je heen wilt. Hoe je weer in verbinding komt met jezelf, je gevoel en jouw dromen En met resultaat!
​Karina@drezzunique.com   tel: 010-5218404

 

Carolien Petit, Den Haag

Heb jij stressgerelateerde klachten, zoals moeite met concentreren, slecht slapen, weinig energie, schouder- of nekpijn? Lukt het je niet meer om echt te ontspannen of om weer helemaal op te laden? Adem je vaak te snel, te veel, te diep of te hoog? Dan is de balans tussen ‘aan-‘ en ‘uitstaan’ niet meer oké. Bij doorADEM leer je om die balans weer in evenwicht te brengen door bewust coherent te ademen.

 

Jaren stoeide ik zelf met een snelle en hoge ademhaling. In mijn zoektocht naar het verbeteren hiervan volgde ik een workshop Wim Hof Methode. Ik was onder de indruk van hoe ik zittend in een ijsbad mijn adem onder controle kreeg. En ik zelfs even voorzichtig ontspannen kon lachen daar tussen de ijsklonten. Inmiddels ben ik een fervent ‘zeezwemmer’, het hele jaar door. Na mijn ijsbadervaring heb ik me verdiept in transformerende en verbonden ademhaling én in ademen met hartcoherentie. Door deze beide ademtechnieken heb ik de kracht van adem leren kennen. Het helpt mij om meer in het nu, meer uit mijn hoofd, rustiger en energieker te zijn. Het heeft mij veel gebracht en dat wil ik graag delen met anderen. Ik wil ook jou de kracht van adem laten ervaren: doorADEMademen met hartcoherentie voor meer veerkracht in stressvolle situaties, concentratie & focus, rust & balans en energie & vitaliteit en beter omgaan met angsten, slapen en herstel na inspanning Ik heb de opleiding Hartcoherentie bij het opleidingscentrum HartFocus van Kees Blase gedaan. Én de opleiding ademcoach aan de AdemAcademie van Anke Verstappen. Ook deed ik de cursus Ademhaling en Vitaliteit door Wies van Beek.

 

In mijn adempraktijk – doorADEM – richt ik mij vooral op de krachtige ademtechniek hartcoherentie. Daarnaast zet ik transformerend en verbonden ademwerk in als aanvulling.

Interesse? Neem dan contact op. Mail mij – carolienpetit@dooradem.nl – of kijk op doorADEM.nl

 

Christien van Rossem- voedingscoach en orthomoleculair therapeut- Leiden

In mijn praktijk  adviseer ik cliënten met gezondheidsklachten waarbij ik gebruik maak van de inzichten uit de orthomoleculaire therapie. Vaak wordt ik benaderd met vragen rond voeding, gewicht, oplossen van darmklachten en het vinden van nieuwe balans na burn-out  Omdat ik ben opgeleid als coach en Hartcoherentie coach kan ik je goed helpen bij het doorvoeren van gedragsverandering en kan ik je de tools in handen geven om beter om te gaan met stressvolle situaties en omstandigheden. Heb je een steuntje in de rug nodig, zit je in een vicieuze cirkel, wil je meer weten of advies op maat ontvangen? Laat het weten en neem contact op om kennis te maken.

Christien heeft een eigen praktijk genaamd De Balanscoach op Rijnsburgerweg 95 in Leiden. Meer informatie op www.debalanscoach.nl. Of bel 06-51340890 of mail naar christien@debalanscoach.nl

 

Bureau Jip: Elly van Driel en Greetje van Rossum, Dirksland

Mijn naam is Elly van Driel. Samen met mijn collega Geertje van Rossum vormen we Bureau Jip (Jeugd in Perspectief). We begeleiden kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We werken vooral in groepjes. De kinderen krijgen bij ons op allerlei manieren te horen, te zien en te voelen: “Jij bent helemaal oké.”  We hebben gemerkt dat hartcoherentie kinderen helpt beter om te gaan met de moeilijke dingen die ze tegenkomen. Ze leren zich ontspannen, rustiger te voelen, beter te concentreren, hun hoofd leeg te maken…. Ze gaan zich beter, sterker voelen.

www.bureaujip.nl

Korteweegje 49, 3247 BH Dirksland

tel. 0623549707 of 0648734230

 

 

Maaike Rijpstra

 

Mijn naam is Maaike en als paardencoach (Equine Assisted Coach) help ik vrouwen tussen de 25 en 75 die, om verschillende redenen, uit balans zijn. Sommigen zijn dat door omstandigheden of bijvoorbeeld door een burn-out, anderen komen er na jaren achter dat ze eigenlijk nooit goed de balans hebben kunnen vinden tussen hoofd en hart. Ik richt me in mijn coaching op het zenuwstelsel en op het beter leren luisteren naar je lijf.

De paarden leveren, door hun sensitiviteit en hun eerlijke oordeelloze reacties, steeds weer een uiterst waardevolle bijdrage aan de inzichten die mijn klanten opdoen en het groeiproces dat ze doorlopen.

Sinds 2022 ben ik ook gecertificeerd hartcoherent ademcoach en neem ik de hartritme biofeedback mee in mijn coachtrajecten. Het is één van de eerste en relatief makkelijkste interventies die je kunt doen om je stress te verlagen, waardoor er al behoorlijk vlot ruimte ontstaat om noodzakelijke of wenselijke veranderingen in je leven aan te gaan.

Naast mijn werk als coach ben ik ook in dienst van het antoniusziekenhuis in utrecht als psychiatrisch verpleegkundige. Ook daar zet ik mijn kennis ten aanzien van het zenuwstelsel en hartcoherentie in om de patiënten te begeleiden in hun proces.

Maaike Rijpstra
Equilateral.nl
info@equilateral.nl
06 2907 1731

 

José van der Meij, Valkenburg ZH

Als psycholoog en cognitief-gedragstherapeut heb ik veel ervaring in de begeleiding van mensen met stressgerelateerde klachten, overspannenheid en burn-out. Mijn deskundigheid ligt in het op de rails krijgen van mensen waarbij de balans tussen inspanning en ontspanning is verstoord. Gedurende het coachingstraject komen diverse onderwerpen aan bod, o.a.: het tijdig leren herkennen van stresssignalen zodat u beter naar uw lichaam kunt luisteren, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, mindfulness, hartcoherentie, negatieve gedachtenpatronen aanpakken, assertiviteits- en copingvaardigheden, time-management vaardigheden en leefstijlfactoren. Ik werk graag met praktische en doeltreffende methoden, kortdurend en klachtgericht. Een persoonlijke behandeling is hierbij van belang; immers, ieder individu is uniek en vraagt om een aanpak op maat.
Vaardigheden: Cognitieve gedragstherapie voor diverse psychische klachten, Hartritme-biofeedback, Schematherapie, EMDR, Slaaptherapie,Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

www.stresspreventie.nu   Praktijkadres: Kerkweg 2, 2235 BC Valkenburg ZH    jose@stresspreventie.nu  Tel:  06 14583539

 

Gert Otter, Van Burnout naar Burnin, Zoetermeer

GO-Burnin is 2002 opgericht als onderdeel van het Onafhankelijk Kennis-, Informatie- en Communicatieplatform “Van Burnout naar Burnin”. De kennis als professional is verkregen door de opleiding coach/counsellor bij de Academie voor Counselling en Coaching, opleiding hartcoherentie bij Hartfocus, opleiding Mindfulness(MBCT) en diverse trainingen waaronder vertrouwenspersoon, Coachen op Competenties, arbocoördinator en de specialisatiecursus Diagnostiek en behandeling van het Chronisch stresssyndroom van Sonja van Zweden(CSR). Daarnaast heb ik ruim 35 jaar ervaring in het bedrijfsleven opgedaan waaronder management functies, HR projectleider, Arbocoordinator met als specialisatie werkdruk, coach op competenties, opleidingsadviseur en als vertrouwenspersoon.
Na een burn-out in 1998 heb ik mij verdiept in het onderwerp stress en burn-out en beschik ik inmiddels over een grote hoeveelheid kennis en ervaring en een groot netwerk op dit gebied. Ik heb medewerking verleend aan diverse TV Programma’s waaronder Teleac, de VPRO en specials voor bijvoorbeeld het Fonds Psychische Gezondheid. Daarnaast verleen ik medewerking aan diverse onderzoeken van o.a. Universiteiten, onderzoeksinstituten en via Burnin het verzamelen van gegevens voor onderzoeksgegevens nodig bij het uitbrengen van boeken.
WWW.BURNIN.NL

 

Helga Kruse, Zangbedrijf

Zowel bij zingen als bij het werken met adem en hartcoherentie vindt er een toename plaats van het vrijgeven van hormonen zoals endorfine en oxytocine. Deze hormonen zorgen ervoor dat je emotioneel meer in balans bent en hebben een positieve uitwerking op de functie van het hart en de bloeddruk.

Klinkt dit je als muziek in de oren?! Naast zanglessen geef ik les in adem en hartcoherentie. Je bent van harte welkom om een proefles te nemen.

Helga Kruse

babajaga@zangbedrijf.nl

www.zangbedrijf.nl

071-5721429

 

Sabine Frijlink, Hillegom

Ik coach docenten die te maken, hebben met leerlingen met gedrag- en of leerproblemen en ik begeleid leerlingen met bv. adhd, autisme, hoogbegaafdheid en angst. Ik geef diverse workshops op het gebied van handelingsplanning, gedrag, hoogbegaafdheid, leren leren. Door de hartfocus techniek te gebruiken tijdens mijn coaching krijgen docenten en/of leerlingen meer grip op de situatie en zijn ze beter in staat om hun emoties te reguleren en gaat het leren  bij de leerlingen vooruit. Ik ben werkzaam bij de  ambulant educatieve dienst in Leiden. Wij bieden ambulante begeleiding op reguliere scholen die onderwijs bieden aan leerlingen  met een , communicatieve of auditieve beperking (cluster 2), lichamelijke of meervoudige beperking (cluster 3), langdurig zieke leerlingen met een lichamelijke beperking en zeer moeilijk lerende leerlingen [ZML] en ernstige gedragsproblemen en/of psychiatrische stoornissen. (cluster 4)

Voor meer informatie kunt u kijken. www.aed-leiden.nl  /  s.frijlink@aed-leiden.nl

 

Claire Boissevain, Over-Bruggen

01825 82926

 

Ingrid La Haye, Den Haag

Geïnspireerd door de werking van muziek op het brein en op het hart, hebben Ingrid La Haye en Wouter Mijnders een bijzondere vorm van HartFocus beoefening/training ontwikkeld.De HF oefeningen worden tijdens de workshops ondersteund door LIVE CELLO muziek door Wouter. Deze muziek begeleidt je naar een optimale staat van coherentie, waarin je  toegang hebt tot je innerlijk weten en het zelfgenezend vermogen wordt gestimuleerd.HartFocus helpt je bij het terugvinden van balans tussen hoofd en hart, het maakt zelfverzekerder en intuïtiever. Naast Heart-Q Trainer is Ingrid La Haye beeldend kunstenaar en heeft zij meer dan 20 jaar ervaring met het geven van workshops op het creatieve vlak.  Wouter Mijnders is professioneel cellist en pedagoog, heeft een internationale concert carriëre en ruime ervaring in het werken met groepen. De cello kan worden gezien als het instrument van het hart en helpt je om verbinding te maken met je hart. De speciaal voor onze workshop en trainingen ontwikkelde ” Heart Focus Melody” CD krijgt u mee naar huis ha het volgen van een van onze workshops. We begeleiden particulieren zowel als bedrijven met workshops en trainingen op maat.

ingrid@wapiti.nl / woutermijnders@gmail.com

 

Marleen van Houwelingen, Giessenburg

Mijn naam is Marleen van Houwelingen en ik ben Remedial Teacher met een eigen praktijk aan huis. Ik heb ruime ervaring als leerkracht binnen het speciaal onderwijs. Zo ben ik een jaar werkzaam geweest op een Mytylschool en heb ongeveer 8 jaar met veel plezier op een ZMLK-school gewerkt en mij gespecialiseerd in het begeleiden van leerlingen met leer- en/of gedragsproblemen. Ik ontdekte dat mijn hart lag en ligt bij het individueel begeleiden van kinderen. Mede ook omdat ik faalangsttraining geef aan kinderen en daar ‘iets’ in de training miste, ben ik gaan zoeken naar een aanvulling, en vond deze bij HartFocus. Uit eigen ervaring weet ik dat het heel lastig kan zijn wanneer je tijdens stress of angst opeens kan blokkeren. In 2009 heb ik het certificaat ‘HeartMath onderwijs’ gehaald en ben de hartcoherentie-techniek gaan combineren met kindercounseling, faalangst- en de weerbaarheidtraining. Inmiddels krijgen kinderen met concentratieproblemen, leer- en gedragsproblemen ook les in HartFocus. Ze gaan opeens begrijpen hoe hun hart en hersenen samenwerken, waardoor ze meer grip krijgen op zichzelf en de situatie. Ook ouders probeer ik hierin zoveel mogelijk te betrekken en dit zelf ook te laten ervaren, waardoor ze elkaar tot steun kunnen zijn.

Meer informatie kunt u vinden op mijn website www.rt-tussenstation.nl

(Giessenburg – Zuid-Holland)

 

Ingrid van Leeuwen

Mijn naam is Ingrid van Leeuwen (1963). Ik woon in een prachtig dorp in Zuid Holland
Na jarenlang in de jeugdzorg te hebben gewerkt, heb ik  in 2005 de opleiding voor hartcoherentie gevolgd. Sinds die tijd bied ik individuele HartCoherentie trainingen aan op diverse locaties voor kinderen en volwassenen, met de intentie laagdrempelig te zijn en de methode binnen ieders bereik te brengen.
De kennismaking met geweldloze communicatie (NVC) heeft mijn leven verder verrijkt. Deze techniek helpt mij om de werkelijke behoeften van mensen te ontdekken. Deze behoeften worden zichtbaar wanneer de emoties waarmee de behoefte  in de wereld wordt gezet, eraf zijn gehaald. Ik geloof dat  ieder mens (groot of klein) verantwoordelijk is voor de keuzes in zijn eigen leven. Het gevoel zelf de regie te hebben over het leven kan een enorme kracht in mensen wakker maken.

www.hetleeratelier.nl
06-30781662

 

Anja Bouwmeester, Schrijven+, Rotterdam

Hoe zoiets eenvoudigs als bewust ademen zoveel effect kan hebben, had ik zelfs niet durven dromen. Maar sinds ik me de techiek van hartcoherentie heb eigen gemaakt, luister ik alleen nog naar mijn hart.

Als docent Nederlands en Nt2 (Nederlands als tweede taal) ben ik mijn creatief-schrijvenbedrijf begonnen: Schrijven+. Mijn doel is om mensen kennis te laten maken met de verschillende functies van schrijven, plezier in schrijven te laten krijgen en over hun angsten of blokkades heen te helpen. Schrijven kan een bewustwordingsproces op gang brengen en is lichamelijk en psychisch helend. Hartfocustraining past hier heel goed bij.

Levenslang leren, zelfrealisatie en persoonlijke groei zie ik als mijn levensthema’s, onafhankelijkheid en zelfstandig functioneren als mijn missie. Kijk voor meer informatie op: www.schrijvenplus.nl.

Schrijven+ maakt mensen beter.

 

 

Jiska Bjorkman, Rotterdam

Deze taal van het lichaam is zo waardevol, dat zou eigenlijk ieder mens moeten weten!

Vanuit bevlogenheid, kennis en ervaring coach en begeleid ik kinderen en volwassenen. Dat doe ik voornamelijk in de natuur en met hulp van paarden.

De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in de werking van het autonome zenuwstelsel. Ik ben opgeleid in de Polyvagaal theorie en ben gecertificeerd hartcoherent ademcoach. Het gebruik van ademhaling is zo krachtig en tegelijk ook zo makkelijk om toe te passen, dat inzicht heeft mij veel gebracht. Ik pas dit toe in mijn eigen leven én in mijn coaching en begeleiding binnen mijn praktijk Jibaco.

Mijn kennis en ervaring op dit gebied wil ik graag laagdrempelig delen met anderen, zodat veel meer mensen dit in hun leven toe kunnen passen. Daarom ontwikkelde ik de workshop Uit je hoofd, in je lijf; een eerste kennismaking met de Polyvagaal theorie en hartcoherentie met praktische oefeningen om uit je hoofd te komen waardoor je makkelijker ontspant en beter in balans blijft.

Kijk gerust op mijn website voor meer informatie over mij en mijn aanbod.

Jiska Bjorkman
www.jibaco.nl
info@jibaco.nl
06 48216589

 

Karin van Velthoven, Roelofarendsveen

Mijn naam is Karin van Velthoven. Ik ben arts en heb sinds 2021 mijn eigen praktijk voor Integrale – en Leefstijlgeneeskunde in Roelofarendsveen.

Mijn inspiratie voor het starten van mijn eigen praktijk ontstond toen ik niet in staat bleek om mijn gezondheidsklachten op te lossen met interventies uit de reguliere geneeskunde en ik op zoek ging naar een andere oplossing. Er ging een wereld voor mij open. Ik leerde hoe stress de reactie is van het lichaam op iedere verstoring van de homeostase en bedoeld is om het probleem op te lossen. Dat lukt als het gaat om een “bekend” probleem zoals een wond of een infectie maar het gaat mis bij de problemen van onze moderne tijd. Dan loopt de stressreactie vast en dit leidt tot chronische gezondheidsproblemen. Eén van de belangrijkste interventies is dan om de vastgelopen stressreactie weer “vlot te trekken”. Een bijzonder effectieve manier om dit doel te bereiken, blijkt het verbeteren van de hartritmevariabiliteit met behulp van de ademhaling. Het is een eenvoudige methode die iedereen, jong en oud, kan leren. Het is goedkoop en heeft geen vervelende bijwerkingen. Eenmaal geleerd beschik je over een tool die je altijd en overal kunt inzetten.

Naast stress zijn ook andere leefstijlfactoren, zoals voeding, beweging, bioritme, sociale contacten en zingeving belangrijk om gezond te worden en te blijven. Ik kijk daarom altijd naar het “totale plaatje”.

Wil je weten of ik jou kan helpen bij jouw gezondheidsproblemen, kijk dan eens op mijn website www.imhealth.nl en maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Caja Revenich Gouda

Als coach , trainer en interim HR professional (sinds 2015) ben ik gespecialiseerd in hoogsensitiviteit en stress- en burn-out klachten. Ik begeleid jou met of zonder de hulp van paarden in Gouda of Moordrecht.
Naast de paardencoach opleiding, NLP en mindfulness heb ik de opleiding Coachen vanuit het Zenuwstelsel en Hartcoherentie voor professionals met goed gevolg afgerond hij HartFocus. Ik heb ook de online training van Deb Dana over de Polyvagaal theorie gevolgd.
Het werken vanuit het zenuwstelsel en hartcoherent ademen is voor mij de basis waarmee ik jou kan helpen met:
> hanteren van stress
> omgaan met je hoogsensitieve zenuwstelsel
> vergroten van je veerkracht en vitaliteit
> voorkomen van een burn-out
Ik werk individueel maar ook voor organisaties die mij inhuren voor advies en training op het gebied van stress management, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

meer info op www.cajaco.nl en www.gripopstress.com.

info@cajaco.nl
06-82257233