Home » Veelgestelde vragen Slanker met je hartritme

Veelgestelde vragen Slanker met je hartritme

Vraag: Is het noodzakelijk om precies 18 ademhalingen per 3 minuten te bereiken?

Antwoorden:

 1. De methode is in de eerste twee fasen van drie weken niet gefocussed op gewichtsverlies. U zult door het lezen van het boek begrijpen waarom niet. Toch gaan mensen spontaan afvallen, als ze weer in een betere balans komen. In de derde fase kunt u voor uw zelf de keuzen maken die u helpen bij verder afvallen, meer bewegen, gezondere voeding ed.
 2. Hoeveel u afvalt hangt af van uw eigen keuzen en van de discipline die u kunt opbrengen voor het doen van de dagelijkse coherentie en zelfobservatie oefeningen.
 3. Het woord discipline klinkt streng, weet dat coherent zijn prettig voelt en meer gunstige effecten op uw gezondheid heeft en dat maakt het een stuk gemakkelijker.
 4. Afvallen kan beter niet te snel gebeuren, dat zou het lichaam weer uit balans brengen, daarom is een gewichtsverlies van 10 tot 20 kg in een jaar zeker een haalbaar doel.
  Uit onderzoek in Frankrijk blijkt, dat 95% succesvol is in het blijvend afvallen van 10% van hun oorspronkelijke gewicht. In Nederland zijn ervaringen, dat mensen met ernstig overgewicht 30-35 kg afvallen.

Vraag: Waar kun je “slanker met je hartritme” leren?

Antwoorden:
 1. Het boek, dat 23 september j.l. is uitgekomen, is geschreven als zelfhulpmethode. Het gaat uit van principes van zelfsturing, zelfobservatie en leren.
 2. De methode is ongetwijfeld gemakkelijker vol te houden als je gecoached wordt: alleen of in groepjes van lotgenoten.
 3. 15 coaches zijn inmiddels opgeleid verspreid over het landd en gaan binnenkort in hun omgeving starten met een aanbod.

Vraag: Wat zijn de kosten?

Antwoorden:
 1. De kosten bestaan uit de aanschaf van het boek (22,50 euro) en eventueel een elektronische kookwekker om drie minuten precies te kunnen meten. De meeste mobiele telefoons hebben ook zo’n functie.
 2. Als u gebruik wilt maken van een coach staat daar een tarief tegenover, dat per coach kan verschillen.
 3. Er zijn nog geen afspraken met de ziektekostenverzekeraars, daar wordt wel aan gewerkt.

Vraag: Waar haal ik de moed vandaan om er aan te beginnen?

Antwoorden:
 1. Zoals in het boek wordt uitgelegd helpen diëten alleen op de korte termijn. Veel diëten maken het probleem van overgewicht eigenlijk alleen maar erger. Zo kom je al snel in een vicieuze cirkel, het jo-jo-effect: om moedeloos van te worden. Moedeloosheid is stressvol voor het lichaam en zal het probleem nog doen toenemen.
 2. De methode richt zich daarom op eerst herstellen van de balans in het zenuwstelsel en de hormonen, dan op herstellen van de balans in de emoties en daarna pas op het herstellen van een voor u gezond eetpatroon.
 3. Als u de start maakt met de dagelijkse hartcoherentie oefeningen komt de moed vanzelf weer!

Vraag: Is het noodzakelijk om precies 18 ademhalingen per 3 minuten te bereiken?

Antwoorden:
 1. Zoals in het boek wordt uitgelegd heeft iedereen zijn of haar eigen resonantiefrequentie, die in de buurt ligt van 0,1 Hz, dwz 6 ademhalingen per minuut. Als richtlijn geven we: één meer of minder is geen probleem.
 2. Voelt het voor u moeiteloos en natuurlijk aan om er twee of drie per drie minuten minder te hebben dan is dat geen probleem. Een of twee meer per drie minuten kan ook passend zijn. De marge is dus voor drie minuten: 15-20 ademhalingen. Voor 80 % van de mensen is 18 precies goed.
 3. Wilt u uw eigen resonantiefrequentie exact weten, raadpleeg dan een coach die biofeedback apparatuur heeft. Daarmee kan uw eigen resonantiefrequentie worden vastgesteld.