Home » Artsen

Artsen

John van der Woude, Amersfoort

John van der Woude (1959) is orthomanueel arts en osteopaat. Hij vindt hartcoherentie een zeer waardevolle methode om mensen te helpen om weer gezond en in balans te komen. In zijn praktijk in Amersfoort ziet hij veel mensen met chronische klachten waarbij er een disbalans is in het (autonome) zenuwstelsel. Door chronische overprikkeling vanwege pijn, slechte houdingen, (werk)stress, druk, onveilig voelen en de vele andere prikkels die op mensen kunnen inwerken kan het zenuwstelsel uit balans raken. Het zenuwstelsel komt niet of onvoldoende tot rust en is als het ware getraind om met een stressrespons te reageren op zelfs niet stressvolle dagelijkse activiteiten en gebeurtenissen. Met osteopathische technieken kan hij belemmeringen opheffen die van invloed kunnen zijn op het niet optimaal functioneren van het autonoom zenuwstelsel. Dit schept voorwaarden voor herstel, maar het werkt pas echt goed door als mensen duurzame levensstijl veranderingen invoeren die leiden tot meer een meer gezond, vitaal en ontspannen levenswijze. John heeft ook 20 jaar als bedrijfsarts gewerkt. In die functie heeft hij veel mensen begeleid die met stress en overspanningsklachten arbeidsongeschikt waren geworden. Ook daar zag hij dat de succesgevallen diegene waren die actief aan de slag gingen om hun leven te veranderen. 

Hartcoherentie is een prima gereedschap om de stressrespons af te leren en om gezonder en evenwichtiger te functioneren. Stress hoort bij het leven, maar juist met hartcoherentie leer je er flexibel mee om te gaan en te voorkomen dat het je gezondheid gaat aantasten! 

www.arts-osteopaat.nl  en www.boomkracht.nl

 

Nadja Benschop

Nadja is arts en een Master of Science in de Farmaceutische Geneeskunde. Ze werkt als freelance farmaceutisch arts in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen. Meer dan 15 jaar ervaring in de ontwikkeling van nieuwe kankermedicijnen in de farmaceutische industrie. Daarvoor werkte ze als arts in de oogheelkunde en ook internationaal senior trainer en opleider van Transformational Breath® en Laughter Yoga Teacher.
In haar praktijk ontvangt ze mensen die kanker hebben of hebben gehad waar ze werkt met  Transformational Breath® , Hartcoherentie/ HRV-biofeedback, coaching en energetische behandelingen. 
De effectiviteit van deze combinatie van technieken is verbluffend, waarbij klanten meer energie ervaren, minder last van bijwerkingen hebben bij chemo en radiotherapie, sneller genezen na operaties en zich in het algemeen vitaal voelen.  
Ze houdt Praktijk in Bilthoven waar ze klanten met kanker en hun partners begeleidt in intensieve trajecten. Daarnaast opleiding tot ademcoach en  workshops en retraites over de hele wereld.
Op dit moment heeft Nadja meer dan 13 jaar persoonlijke ervaring met Transformational Breath® en heeft ze meer dan 11 jaar met duizenden ademers gewerkt in verschillende landen.  Haar interesse gaat vooral uit naar het werken met kankerpatiënten en ze volgt met grote interesse de wetenschap over de rol tussen de effecten van het ademwerk op kanker. Het is Nadja’s droom om de kloof tussen de reguliere en de alternatieve geneeskunde te sluiten. Ze gelooft dat het een zeer krachtige combinatie zou opleveren als we het beste van beide werelden met elkaar konden combineren. Hiermee zouden we werkelijke heling van de mensheid kunnen bereiken. Ze is gecommitteerd om een betere wereld te creëren door een brug te vormen tussen deze twee werelden. Ontdek meer over Nadja op www.altractive.nl of stuur een email naar: info@altractive.nl

 

José de Jong-Bonfrer, Lisse

José de Jong-Bonfrer, bedrijfsarts & CSR-Coach (Lisse)

M: 06 – 44314296

E: info@josedejongbonfrer.nl

W: www.josedejongbonfrer.nl

 

Bob van Niekerk

Bob van Niekerk (1951) is de initiatiefnemer van Cardio Coaching – Praktijk voor HRV-biofeedback te Diepenheim. Hij is daarnaast werkzaam als arts, gespecialiseerd in ouderengeneeskunde. De “science beyond heart rate variability” heeft zijn bijzondere belangstelling. Het aanpassingsvermogen en de flexibiliteit van de mens worden weerspiegeld in de variatie van het hartritme. De vraag of het vergroten van de HRV cliënten ook op langere termijn flexibeler en weerbaarder maakt is nog niet beantwoord. De bevindingen op dit terrein van onderzoekers als McCraty, Vachillo, Lehrer, Gevirtz en Porges inspireren Bob op zijn zoektocht naar het evidence based toepassen van HRV-biofeedback. De benadering past hij niet alleen toe bij cliënten die streven naar meer psychisch evenwicht, maar ook bij cliënten met lichamelijke klachten die samenhangen met een disbalans van het autonome zenuwstelsel.
Naast de begeleiding van cliënten verzorgt hij presentaties voor belangstellenden en professionals in de zorg over Hart Ritme Variabiliteit. Momenteel ontwikkelt hij de module “Emotiemanagement voor verzorgenden”; het leren moduleren van de HRV onder stressvolle omstandigheden vormt een integraal onderdeel van deze module.
 
Bob van Niekerk
www.bobvanniekerk.nl

 

Karin van Velthoven, Roelofarendsveen

Mijn naam is Karin van Velthoven. Ik ben arts en heb sinds 2021 mijn eigen praktijk voor Integrale – en Leefstijlgeneeskunde in Roelofarendsveen.

Mijn inspiratie voor het starten van mijn eigen praktijk ontstond toen ik niet in staat bleek om mijn gezondheidsklachten op te lossen met interventies uit de reguliere geneeskunde en ik op zoek ging naar een andere oplossing. Er ging een wereld voor mij open. Ik leerde hoe stress de reactie is van het lichaam op iedere verstoring van de homeostase en bedoeld is om het probleem op te lossen. Dat lukt als het gaat om een “bekend” probleem zoals een wond of een infectie maar het gaat mis bij de problemen van onze moderne tijd. Dan loopt de stressreactie vast en dit leidt tot chronische gezondheidsproblemen. Eén van de belangrijkste interventies is dan om de vastgelopen stressreactie weer “vlot te trekken”. Een bijzonder effectieve manier om dit doel te bereiken, blijkt het verbeteren van de hartritmevariabiliteit met behulp van de ademhaling. Het is een eenvoudige methode die iedereen, jong en oud, kan leren. Het is goedkoop en heeft geen vervelende bijwerkingen. Eenmaal geleerd beschik je over een tool die je altijd en overal kunt inzetten.

Naast stress zijn ook andere leefstijlfactoren, zoals voeding, beweging, bioritme, sociale contacten en zingeving belangrijk om gezond te worden en te blijven. Ik kijk daarom altijd naar het “totale plaatje”.

Wil je weten of ik jou kan helpen bij jouw gezondheidsproblemen, kijk dan eens op mijn website www.imhealth.nl en maak een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

Maaike van der Graaff, medisch specialist, Amsterdam/Weesp

Maaike van der Graaff is naast neuroloog ook arts integrale- en leefstijl geneeskunde. In haar eigen praktijk Het Huis van M (www.hethuisvanm.nl) begeleidt zij mensen met ernstige en/of chronische ziekte. Ook partner/mantelzorgers zijn welkom met hun vragen. Zij is vraagbaak en sparringpartner bij vragen zoals: “wat kan ik zelf doen om gezonder te worden?”, “hoe kan ik leven met deze ziekte”, of soms ook: “wat kan ik zelf voorbereiden als ik niet meer beter word, en hoe houd ik regie”?

Maaike heeft jarenlang als medisch specialist in ziekenhuizen gewerkt, weet precies hoe de zorg werkt en waar mensen tegenaan lopen. In het Huis van M biedt zij de ruimte, de tijd en het luisterend oor dat er in een regulier consult niet altijd is. Zij maakt bij cliënten ook gebruik van de ademhaling als instrument om verbinding te maken met het lichaam, stress te leren herkennen, en jezelf beter te leren reguleren in moeilijke omstandigheden.

www.hethuisvanm.nl       maaike@hethuisvanm.nl     0628828356