Home » Remedial Teachers/kindertherapeu

Remedial teachers/
Kindertherapeuten

Jacqueline Tournier

Jacqueline Tournier, de oprichter van Flowingrow, is moeder van 3 kinderen. Jacqueline is pedagoog en heeft zowel op de universiteit en verscheidene HBO-opleidingen gewerkt. Via FlowinGrow kan zij haar geheel eigen, creatieve bijdrage leveren aan opvoedings- en leerprocessen. Haar grootste uitdaging is: werken vanuit het hart, kijken naar de goede aspecten in processen, benoemen van kwaliteiten en die inzetten als stuwende kracht in het opvoedings- of onderwijsproces. Hierdoor maakt zij de weg vrij naar een competentieontwikkeling van kind en begeleider met verrassende mogelijkheden. Flow in Grow.

 

Annemieke Hoogeboom-Veldt  –  Wonderwijs Coaching – Tuitjenhorn

Ondersteuning op het gebied van ontwikkeling, opvoeding en onderwijs. De pijlers waaruit ik werk zijn Hartcoherentie, NLPSystemisch werk,Oplossingsgericht werktraumawerk en de matrixmethode. Hartcoherentie zet ik bij algemene coachingstrajecten in en specifiek bij gerichte hulpvragen gerelateerd aan stress, ADHD, slaapproblemen en concentratie problemen.
Vanuit mijn achtergrond in het onderwijs werk ik veel met kinderen en hun gezin , waar ze –letterlijk en figuurlijk- hun voeding vandaan halen. Het is belangrijk dat je als ouder goed kijkt naar de behoeften van je kind en de gevoelens die er zijn erkent. Zelf in balans blijven is belangrijk voor ouders, en ook voor leerkrachten. Zij kunnen veel stress beleven en hartcoherentie is hierbij een prachtige methodiek om snel jezelf – en dus je klas- weer in balans te brengen. 

Ik werk zowel in teams en klassen, als met individuele trajecten. Ik organiseer speciaal voor kinderen een spelgroep: ‘Spelen vanuit je hart’ waarin kinderen leren Spelletjes te doen MET elkaar in plaats van tegen elkaar. We doen spelletjes, activiteiten en opdrachten waar kinderen veel plezier aan beleven én waarbij ze ook iets over zichzelf leren. De activiteiten hebben een positieve invloed op het gedrag, de ontwikkeling en het welbevinden van kinderen. Hierbij maak ik onder andere gebruik van de Hartfocus-bewegingsoefeningen en Earth Games. 

Meer informatie over mij en mijn andere activiteiten vind je op de website www.wonderwijs-coaching.nl en je kunt mailen op
info@wonderwijs-coaching.nl

 

Irene Sipkens, Soest

Kinderen krijgen tegenwoordig soms een etiket opgeplakt. Dit heeft gevolgen voor het kind, de ouders en de klas. Niet uitzonderlijk is het als kinderen hierdoor een laag zelfbeeld ontwikkelen.  Kinderen kunnen  veel baat hebben bij mijn begeleiding. Graag zet ik mijn kennis en ervaring op het gebied van hartcoherentie, dramatherapie en paarden in om hen te helpen. Ouders en school zien de positieve effecten van mijn begeleiding. Wisselend van verandering in gedrag tot het beter begrijpen van hun kind en zijn/haar ontwikkeling.

Ik wil mensen op een creatieve manier helpen inzichten te krijgen in zichzelf, hun gedrag en hun leven. Afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht als dramatherapeut heb ik mij ook verdiept in ‘paarden in de hulpverlening’. Hierbij heb ik geleerd om het paard als medium in te zetten tijdens het bieden van hulpverlening. De effecten zijn prachtig. Mensen krijgen door het paard een spiegel voor gehouden waar zij niet omheen kunnen. Dit levert vaak een liefdevolle maar krachtige confrontatie op zowel voor kinderen als voor volwassenen.

 irene.sipkens@live.nl

 

Marianne Graafland, HeartMind, Buinerveen

‘Je kunt een probleem niet oplossen met de denkwijze die het heeft veroorzaakt!’ (Albert Einstein)
Soms stopt de energie even met stromen,  kun je het verleden (trauma)  of je huidige situatie niet loslaten. Soms is de rek er gewoon even uit en zie je jezelf stilstaan of zitten……Graag begeleid ik mensen in veerkrachtig en vitaal te worden met verschillende technieken en inzichten.Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat deze methodes leiden tot minder stress, meer balans, emotioneel welzijn, tevredenheid, een betere gezondheid en tot hogere prestaties.Marianne Graafland heeft vijfentwintig jaar ervaring in het onderwijs van leerkracht, tot  remedial teacher en schoolleider van o.a. een afdeling voor hoogbegaafde leerlingen. Gelijktijdig de opleiding gedaan voor Coach en Counselor, Hartcoherentie, Mindfullness en cognitieve gedragstherapie MBTC, Emotioneel evenwicht, EMDR, EFT, ADHD-specialist en Hypnose. Met deze technieken en aanpak kun je zowel emotionele problemen, als lichamelijke klachten aanpakken. Het werkt bijvoorbeeld bij fobieën, angststoornissen, depressie, presentatieangst, examenvrees en faalangst, trauma’s, PTSS, pestklachten, stressklachten, eetstoornissen en verslavingen, maar ook bij rugpijn, hoofdpijn en migraine, andere pijnklachten, ADHD, allergieën en meer. Bovenstaande klachten hebben allemaal te maken met stress die zich bij jou uit.  
Zuiderstraat 17, 9524PG, Buinerveen Tel. 06-14169592  info@heartmind.nl mariannegraafland@live.nl

Bureau Jip: Elly van Driel en Greetje van Rossum, Dirksland

Mijn naam is Elly van Driel. Samen met mijn collega Geertje van Rossum vormen we Bureau Jip (Jeugd in Perspectief). We begeleiden kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We werken vooral in groepjes. De kinderen krijgen bij ons op allerlei manieren te horen, te zien en te voelen: “Jij bent helemaal oké.”  We hebben gemerkt dat hartcoherentiekinderen helpt beter om te gaan met de moeilijke dingen die ze tegenkomen. Ze leren zich ontspannen, rustiger te voelen, beter te concentreren, hun hoofd leeg te maken…. Ze gaan zich beter, sterker voelen. 

www.bureaujip.nl

Korteweegje 49, 3247 BH Dirksland

tel. 0623549707 of 0648734230

 

Inge Doornbosch      

Inge Doornbosch (1959) HartFocus Coach, Feuerstein mediator, Oplossingsgericht Therapeut en Remedial Teacher, werkt vanuit haar praktijk, Mens en Leren, in Wageningen.
Zij begeleidt kinderen en jongeren waarbij het leren niet vanzelf gaat. De kern van haar visie is dat elk mens zich een leven lang kan ontwikkelen.
In een prettige veilige sfeer voelt het kind zich uitgedaagd en aangesproken om zijn of haar leermogelijkheden te vergroten.
Ieder kind volgt een eigen programma, gericht op zijn of haar mogelijkheden. Op een creatieve manier worden spel- en ontwikkelingsmaterialen ingezet. Waar nodig maakt zij zelf materialen om mee te werken.
Zij zet HartFocus veelal in als ondersteuning bij leermoeilijkheden, onderpresteren, verwerking en faalangst. De combinatie van Feuerstein en Oplossingsgericht Werken met HartFocus is zeer krachtig. De mogelijkheden van mensen in plaats van hun beperkingen staan bij alle drie centraal.
 
Op de website www.mensenleren.nl vindt u nadere informatie.

 

Agatha van der Geld – Visker

Op ROC Westerschelde in Terneuzen leveren mijn HartBreinLeren-trainingen aan studenten Helpende Zorg veel steun en bagage voor als ze de praktijk ingaan. Hartcoherentie met de WSW groep, deelnemers met een verstandelijke en soms ook lichamelijke beperking is heerlijk om te doen. Je krijgt veel warmte van ze terug en waar je ze ook tegenkomt, ze zien je en stralen gewoon. Ook de jaarlijkse workshop HartFocus voor medewerkers op het ROC heeft veel positieve werking onder de teamleden.
Individuele cursisten, ouders, en leerkrachten uit de regio Zeeland kunnen bij mij terecht via 0115-641622 (ROC) of 0115-621147 (privé) en avandergeld@rocwesterschelde.nl
 

Corstiaan de Vries, Almelo

Sinds lange tijd werk ik in het onderwijs en ben oprichter van Awareart.  De kunst om met plezier bewust te worden.

De hartcoherentie vormt de basis van mijn coaching. Matrixcoaching, NLP, mediation van Feuerstein en hartcoherentie zijn prachtige instrumenten die, zoals ik ervaren heb mensen weer bij hun kern terug kunnen brengen, de start van een mooie ontwikkeling.

Ik voel me vaak bevoorrecht dat ik daaraan mee mag werken.

Zie voor verdere info; www.awareart.nl mail: info@awareart.nl  0612852474

 

Lyda Pol

Na jaren van lesgeven in het basisonderwijs en scholing op het gebied van orthopedagogiek, edukinesiologie, intuïtieve ontwikkeling, natuurgeneeskunde en hartfocus, heb ik sinds 2007 een praktijk in Soest. Mensen bij wie de levensenergie is verstoord en bij wie klachten optreden als stress, leer- en gedragsproblemen, vermoeidheid, overgewicht, slaapstoornissen, depressie, gewrichtsklachten, etc. kunnen bij mij terecht.
Hartfocus gebruik ik bij zeer uiteenlopende klachten met als gemeenschappelijke factor dat ze stress-gerelateerd zijn. Bijvoorbeeld leer- en gedragsproblemen, hoge bloeddruk, slaapproblemen en (faal) angst.
Meer informatie kunt u vinden op mijn website www.energeia.info

Bert Vastenburg , Hardenberg

Ik werkte lang in het vormingwerk, de zorg en als pastoraal werker. Opgeleid als onderwijzer was ik jarenlang trainer, coach en hulpverlener en maakte pas na mijn vijftigste de sprong naar onderwijs.
Nu, als directeur van een school voor moeilijk lerende jongeren met in toenemende mate ook een stevige portie gedragsproblematiek, zocht en zoek ik naar alles wat leren leuk, snel en duurzaam maakt. En dat voor zowel mijn leerlingen als voor collega’s. Mijn focus op zingeving en spiritualiteit sluiten een open oog voor de uitkomsten van modern hersenonderzoek en de ontwikkeling van bio-feedback-apparatuur niet uit. Fantastisch hoe alles samenkomt in ‘’de beweging van het hart’’. Met hartcoherente coaching van mensen met een hart voor jongeren, al dan niet voor de klas, (her)vinden we samen de vreugde van het vak en maken we van delen vermenigvuldigen.

Marlies Zwanenburg, Flevoland

Ik ben Marlies Zwanenburg (1961), woon in Dronten en moeder van 2 dochters.
 
Oorspronkelijk ben ik milieukundige. Via de specialisatie natuur-educatie ben ik me verder gaan interesseren voor opvoeding en onderwijs. Op mijn 45-igste heb ik mijn bevoegdheid als docent gehaald voor het voortgezet en middelbaar beroep onderwijs. Mijn belangstelling is zich meer gaan verplaatsen naar het onderzoek
van kinderen met leer-en gedragsproblemen en het begeleiden hiervan. Met mijn  eigen bedrijf Zwanenburgonderwijsondersteuning probeer ik ouders, kinderen en 
docenten te interesseren voor andere manieren van begeleiding waaronder hartfocus en kleuter-en braingym. Met hartfocus is de relatie tussen gedachten en lichamelijke veranderingen zichtbaar te maken. Dat iemand direkt kan zien hoe het hartritme reageert op stress maakt voor mij deze methode uniek. Meer informatie is te vinden op www.zwanenburgonderwijsondersteuning.nl

Cecile Eyck,  Logopediepraktijk te Wijchen

Ik ben ruim 30 jaar werkzaam als logopediste. In mijn praktijk komen allerlei leer- en communicatieproblemen voor. Zelfsturing vind ik erg belangrijk. Ik begeleid mensen waarbij het leren niet vanzelf gaat. Mijn interesse en kennis vanuit Tai Chi, Zenmeditatie en Qi ‘gong (de diamantoefenserie) neem ik mee in mijn benadering.
Verder maak ik gebruik ik van sensorische integratie, lichaamsgerichte technieken, en NLP (Neuro Linguistisch Programeren ), communicatie gerichte technieken om kinderen en volwassenen uit te dagen tot pro-actief leren.
Het gebruik maken van hartcoherentie heeft mijn therapie verrijkt.
HartFocus zet ik in als ondersteuning bij leermoeilijkheden, faalangst en bij ademproblemen. Je kunt bij mij terecht als er sprake is van ademstoornissen, stotteren, heesheid en stressgerelateerde klachten.

Ingrid van Leeuwen

Mijn naam is Ingrid van Leeuwen (1963). Ik woon in een prachtig dorp in Zuid Holland.
Na jarenlang in de jeugdzorg te hebben gewerkt, heb ik  in 2005 de opleiding voor HeartMath facilitator gevolgd. Sinds die tijd bied ik individuele HartCoherentie trainingen aan op diverse locaties voor kinderen en volwassenen, met de intentie laagdrempelig te zijn en de methode binnen ieders bereik te brengen.
De kennismaking met geweldloze communicatie (NVC) heeft mijn leven verder verrijkt. Deze techniek helpt mij om de werkelijke behoeften van mensen te ontdekken. Deze behoeften worden zichtbaar wanneer de emoties waarmee de behoefte  in de wereld wordt gezet, eraf zijn gehaald. Ik geloof dat  ieder mens (groot of klein) verantwoordelijk is voor de keuzes in zijn eigen leven. Het gevoel zelf de regie te hebben over het leven kan een enorme kracht in mensen wakker maken. 

Nuray Stadt, Worldwise-education

Naast trainer Waarde(n)vol communiceren en Filosoferen (creatief leren denken) is Nuray Stadt eerstegraadsdocent Humanistisch Vormings Onderwijs / Levensbeschouwing en HeartQ coach bij WorldWise Education. Ook heeft zij ruime ervaring opgedaan in het bedrijfsleven met name in het gestructureerd uitvoeren en begeleiden van verandermanagement projecten. WorldWise Education richt zich op bewustwording, inzicht en gedrag bij kinderen, ouders en het bedrijfsleven. De HartFocus bewegingstechnieken vormen een belangrijke aanvulling om te leren grip te krijgen op je eigen hartritme. Als je niet gestresst, maar ontspannen bent, leer en presteer je veel gemakkelijker. Het krijgen van inzicht in de vele onderbewuste processen van hoe het hart meer informatie naar het brein stuurt, dan andersom, helpt er bij om in je eigen kracht te komen. Het hart blijkt een veel grotere rol te spelen in denk- en leerprocessen dan wij tot nu toe veronderstelden. De keuzes die managers
maken worden vaak met het hoofd gemaakt. De door wetenschappelijk bewezen methodiek van HartFocus opent de weg om leiderschap met hoofd en hart invulling te geven. Dit biedt perspectief om zowel op korte als op lange termijn een gezond en krachtige organisatie neer te zetten. Als organisatie fit en scherp te blijven (moreel en fysiek) blijkt, zeker in deze complexe wereldsamenleving, een belangrijke meerwaarde, wellicht de belangrijkste.
De 10-er Lifestyle Programm richt zich op: Zelfbeheersing / Zelfvertrouwen / Zelfreflectie / Zelfactie. Patrick (11 jaar, met ADHD) over de HartFocus oefeningen: “Ik weet niet hoe het kan maar het werkt echt!”.
Tel: 06-20564802; Email: info@worldwise-education.com  
Kees Blase in de klas