Home » Lichaamsgerichte Therapeuten

Therapeuten

Kees Blase, Loosdrecht

Ik ben het meest verbonden met stresshantering, traumaverwerking en begeleiden van transitieprocessen, waarin managers, musici, burnout-cliënten, therapeuten en anderen een volgende stap willen maken in de richting van hun persoonlijke doelen. Mijn twintig jaar ervaring met stress-en burnout behandeling , het opleiden van meer dan 400 psychologen, psychiaters, artsen en coaches hierin en het zelf leren reguleren van emoties vormt hierin een vertrouwde basis. Podiumangst en authentiek leiderschap zijn persoonlijke thema’s voor mij, waarin ik inmiddels veel ervaring heb. Naast mijn opleiding als medisch fysicus, neurobioloog en andragoloog ben ik opgeleid in energetisch lichaamswerk en oplossingsgericht coachen. Het werken met autistische jongeren ervaar ik als bijzonder, en dat is tot nu toe wederzijds geweest.

 

Karin Wijnhoven-Peters, W-Cair2, Veldhoven

Mijn naam is Karin Wijnhoven-Peters, paramedisch natuurgeneeskundig therapeut.
Het beroep van de paramedisch natuurgeneeskundig therapeut is een medisch beroep en draagt een eigen beroepsverantwoordelijkheid. Door mijn opleiding ben ik in staat om theoretische kennis te vertalen in praktische handelingen en adviezen. In mijn praktijk bied ik hulp bij lichamelijke en/of emotionele klachten.
De therapie steunt hierbij op traditionele, natuurwetenschappelijke, op ervaring gebaseerde- en intuïtieve kennis. Hierbij maak ik gebruik van verschillende behandelmethoden, waar Hartcoherentie een onderdeel van is. Het is mijn streven om, in samenwerking met u, een optimaal resultaat te behalen.
De behandelingen zijn voor iedereen (voor jong en oud). Als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut zet ik mij zowel preventief als curatief in binnen de gezondheidszorg. Je hoeft tenslotte niet eerst ziek te zijn, om beter te worden.
Mijn behandelingen worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars, mits er een medische ’Stress’ indicatie op zit en het een onderdeel is van een Reflexzone behandeling.
Er zitten wel soms maxima per behandeling en/of per jaar aan verbonden, afhankelijk van de Zorgverzekeraar en hoe u verzekerd bent (zie a.u.b. vergoedingen).
Voor meer informatie verwijs ik u graag naar mijn website:
www.w-cair2.nl of telefonisch: 06-22803190 of per email: karin.wijnhoven@w-cair.nl

Bureau Jip: Elly van Driel en Greetje van Rossum, Dirksland

Mijn naam is Elly van Driel. Samen met mijn collega Geertje van Rossum vormen we Bureau Jip (Jeugd in Perspectief). We begeleiden kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. We werken vooral in groepjes. De kinderen krijgen bij ons op allerlei manieren te horen, te zien en te voelen: “Jij bent helemaal oké.” We hebben gemerkt dat hartcoherentiekinderen helpt beter om te gaan met de moeilijke dingen die ze tegenkomen. Ze leren zich ontspannen, rustiger te voelen, beter te concentreren, hun hoofd leeg te maken…. Ze gaan zich beter, sterker voelen.

www.bureaujip.nl

Korteweegje 49, 3247 BH Dirksland

tel. 06 23 54 97 07 of 06 48 73 42 30

Monique Verburgt

Monique Verburgt. Ik voer een praktijk voor therapie en coaching in Arnhem, Triadome. Binnen de therapie werk ik individueel en geef daarnaast losse workshops. Mijn therapeutische achtergrond is de psychoanalytische hypnotherapie en de Jungiaans analytische therapie.Blijvend op zoek naar vormen van werken met het onbewuste om het zelfhelend vermogen van de mens te vergroten. Mijn drijfveer is mensen gewaar maken dat ze zelf heel veel aan hun kwaliteit van leven kunnen doen. Het was dan ook meteen een herkenning toen de hartcoherentie op mijn pad kwam. Ik was meteen verkocht en wil dat ook leren, ervaren en uitdragen! Dit alles heeft ertoe geleidt dat ik met veel enthousiasme een maandelijkse kleinschalige eendaagse Hartcoherentie workshop voor particulieren geef.

Ik integreer de hartcoherentie ook binnen de individuele therapie, het is zo waardevol omdat de focus ligt op terug naar het Hart, want dat is wat er werkelijk toe doet. www.triadome.nl | info@triadome.nl | 06 249 12 104.

Ida de Waal, Prychopraxis, Haarlem

In mijn praktijk voor eerste en tweedelijns psychologische zorg staat de oplossingsgerichte cognitieve gedragstherapie centraal. Dat betekent o.a. dat ik een context probeer te scheppen waarin mensen hun krachten kunnen vinden en (weer) zicht krijgen op de waarden van waaruit men wil leven.  Hartfocus- en mindfulnessoefeningen zijn hierbij een belangrijk middel, om weer contact te krijgen met je zelf en controle te krijgen op je leven.
Eén van de onderwerpen waar ik mij op richt is afvallen zonder diëten. Samen met een collega geef ik groepscursussen. Uitgangspunten zijn dat diëten niet werken en dat het gaat om veranderingen in de marge. Kleine veranderingen merken je hersenen niet op, waardoor je niet gaat hongeren. Als je bijvoorbeeld stopt met het eten van twee biscuitjes per dag, dan scheelt dat op jaarbasis 2 kg. Tijdens de cursus ontwikkelen mensen hun eigen persoonlijke gezondheidsplan (PGP). Dat kan dus voor iedereen anders zijn. Doel is een plan wat mensen met plezier hun levenlang willen blijven volgen.
Naast veel informatie, weetjes en tips uit de wetenschap wordt o.a. gewerkt met hartfocus- en mindfulnessoefeningen. Deze oefeningen helpen om emoties eerder te herkennen, stress te verminderen en impulsief handelen te voorkomen. En de oefeningen zijn ook nog eens heel prettig om te doen, zo is de ervaring.
Mevr. drs. Ida de Waal, GZ-psycholoog BIG
Eerstelijns psycholoog NIP, Psycholoog van Arbeid & Gezondheid NIP,Lid VGCt
www.psychopraxis.nl
idewaal@psychopraxis.nl

Stephanie Sanders, Liz&Laire Psychologie / Equitherapie, Apeldoorn

Stephanie is eerstelijns psycholoog, lactatiekundige IBCLC en equitherapeut. Als lactatiekundige en psycholoog  heeft zij veel ervaring opgedaan in het begeleiden van moeders en baby’s in moeizame borstvoedingsrelaties. Hierbij heeft zij zich vooral gespecialiseerd in het begeleiden bij postpartum depressie, huilbaby’s, trauma en moeder-kindbinding. Naast reguliere psychologische begeleiding biedt zij begeleiding via methoden uit de tekentherapie (De Toverboom) en equitherapie (therapie met paarden). In de prachtige natuur op de Veluwe werkt Stephanie  met een kleine kudde van vier eigen paarden welke speciaal getraind zijn in het veilig werken met cliënten. Zij doet hierbij tevens wetenschappelijk onderzoek naar het helende effect van therapie met paarden op de mens. Hartritmevariabiliteit is een belangrijke variabele hierbij. 

Stephanie werkt voornamelijk met kinderen, maar ook volwassenen zijn van harte welkom. 

W: www.lizenlaire.nl 

T:  055 879 50 60

E: info@lizenlaire.nl 

Marjon Peeman, Oss

Vervolg je passies, tegen elk beter weten in (Hugo Claus)
Uit eigen ervaring weet ik dat alleen praten over niet voldoende is om ingrijpende gebeurtenissen in je leven te integreren. Vanuit lichaamsgerichte psychotherapie werk ik met gesprek, lichaamsbewustzijn, hartcoherentie en massage. Je leert ervaren wat je belemmert, hoe je hier anders mee om kunt gaan en hoe je je eigen keuzes kunt maken. We kijken samen vanuit respect en openheid wat nodig is om een nieuwe goede balans te vinden. Hartcoherentie zet ik samen met je in, zodat je meer in balans en in je kracht komt. Met hartcoherentie vergroot je je draagvermogen en veerkracht en verminder je stress en onrust in je geest en lichaam. Je bent welkom met alles wat er is!
Meer informatie: www.marjonpeeman.nl

Frank Pelder, Tacoyo, Zaandam

Frank Pelder is trainer Hart Coherentie en helpt je graag verder. Frank heeft 25 jaar gewerkt als docent lichamelijke opvoeding en gezondheidskunde. Na zijn studie Bewegingswetenschappen (VU) werkt hij sinds 1993 voor het St. Antonius Ziekenhuis als therapeut/trainer en inmiddels ruim 20 jaar als ondernemer en coach/adviseur op het gebied van gezondheid en vitaliteit.
Het is Frank’s missie je te helpen in balans (lees: gezond & vitaal) te komen en te blijven. Dit doet hij door je letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen; door inzicht te geven, vaardigheden aan te bieden en door het zelf genezend vermogen van je lichaam te stimuleren. Hierdoor wordt je balans weer hersteld en versterkt.Je gezondheid en vitaliteit varen er wel bij! Neem gerust contact op met Frank voor een kennismaking en/of informatie. Hij helpt je graag verder!
Tel.: 06-12646782 of email:  f.pelder@tacoyo.nl 

Gijs Tecklenburg,Trainthebrain

Gijs werkte meer dan twintig jaar binnen de GGZ, waar hij in diverse facetten van de hulpverlening werkte. Na een tijd te hebben gewerkt met verschillende nieuwe ontwikkelingen, met name neurofeedbacktraining, hartcoherentie training, mindfulnesstraining, Open Focus training en ACT, groeide zijn enthousiasme steeds meer. Vanuit dit enthousiasme is hij met Ithaca training & therapie gestart. In de loop van de tijd kristalliseerde zijn benadering steeds meer uit tot een specifieke methode. De kern daarvan is bewustzijnstraining, waarbij meerdere methoden en tradities zijn geintegreerd. Specifiek in zijn manier van kijken is dat er weinig nadruk ligt op het inhoudelijke van een probleem, maar veel meer wordt onderzocht hoe je je verhoudt tot dat probleem en vanuit wat voor vorm van aandacht/ bewustzijn dit wordt beleefd. Dat is een fundamenteel andere benadering dan de meeste conventionele trainingen en therapieen. Het blijkt heel effectief, juist ook als andere manieren niet werkten. 
Meer informatie vind je op www.trainthebrain.nl en www.openfocus.nl

Joyce Melendez, Arnhem, OpenHeartOpenMind

Wat mij als facilitator elke dag nog meer JOYce maakt is volwassenen en kinderen te leren luisteren naar hun eigen wijsheid en innerlijke tomtom. Zodat zij trouw worden aan zichzelf. En in staat om met een Open Hart en Open Mind hun harte-en zielewensen te leven vanuit authenticiteit, lichtheid en balans. Mensen aanzetten tot bewustwording en persoonlijke groei is wat mij inspireert. Mensen met zichzelf en elkaar verbinden is mijn missie.www.theopenheart-openmind.org

Naast mijn begeleiding als cranio-sacraal therapeut, familieopsteller en coach met als specialisaties bewustwording, transformatie en traumaverwerking, geef ik o.a. Open je Hartworkshops. Cursus de Sleutel ben jij, Leven vanuit hart en ziel of Opvoeden van bijzondere kinderen. C.q. Bedrijfstrainingen Coherent Leiderschap, Communicatie vanuit Heartflow-joy of Bezield Management.

Hartcoherentie heb ik in mijn hart gesloten, omdat het op een prachtige simpele wijze helpt om in korte tijd emoties te leren reguleren. Zodat je bewuste keuzes krijgt i.p.v. te worden overmand door levenssituaties. Met veel liefde zet ik Hartcoherentie en Hartfocus oefeningen daarom in voor individuele- of groepssetting. 

Sinds ik mijn moeder van 82 jaar nog veel authentieker heb zien worden door het inzetten van hartcoherentie wegens slaapproblemen, heb ik uiteraard mijn hart geheel aan HeartQ verpand! In februari 2012 ga ik daarom ook starten met trainingen Hartcoherentie voor volwassenen en kinderen in kleine buddygroepen en met de training Slanker met je Hartritme.

www.infocranio-sacraaltherapie.nl

www.theopenheart-openmind.org

Email: joyce.melendez@online.nl

Tel. 026 38 187 01

Henricke van Hoorn, coach, trainer,therapeut, Amsterdam

In mijn werk richt ik mij op talenten en vitaliteit van mensen. Dat doe ik al meer dan 25 jaar als coach, therapeut, fysiotherapeut en trainer.
Ik werk veel met ervaringsgerichte methodes zoals bijvoorbeeld Hartcoherentie, Mindfulness, Lichaamswerk, Familie opstellingen en Somatic Experience. Gericht op stressreductie en leiderschap. Lichaamsbewustzijn in combinatie met coaching. 
Hartcoherentie is een mooie manier om stress te verminderen, even een pauze te nemen. Weer helder te worden en uit de automatische piloot te stappen. Eenmaal geleerd kun je het de rest van je leven gebruiken op momenten en periodes in je leven dat je het nodig hebt.
Ben je nieuwsgierig wat ik voor je zou kunnen betekenen, kijk dan op https://www.hvhoorn.comof mail me hvhoorn@hvhoorn.com telefoon: 0624782744

Regine Herbig

Ik ben ademtherapeut en coach. Twintig jaar heb ik in München een praktijk gehad met als zwaartepunt psychosomatiek en stressmanagement. In 1999 kwam ik naar Nederland, had een praktijk in de Bilt, maar in 2011 ben ik terug verhuisd naar Munchen. Er zijn vier boeken van mijn hand verschenen (zie website), o.a: “Constructief omgaan met irritatie en boosheid”. In de laatste drie staat één en hetzelfde thema centraal: leven vanuit je hart. ´Hartcoherentie´ is een verrijkende bouwsteen die prima bij mijn werkwijze past. Graag ondersteun ik mensen om de kracht van het hart te ontdekken. Je kunt bij mij terecht met stressgerelateerde klachten, andere gezondheidsproblemen of als je wilt leren op constructieve wijze met emoties om te gaan. Ik werk vanuit verschillende invalshoeken – fysiek, energetisch, psychologisch en spiritueel – afhankelijk van de situatie en de behoeften.
 
E-mail: regine.herbig@arcor.de

Geertje Braakman, Weight & Wellness Culemborg

Voeding en alles wat daarmee samenhangt heeft al heel lang mijn interesse.  In mijn praktijk komen regelmatig cliënten met overgewicht. Mede daardoor trok het boek “slanker met je hartritme” mijn aandacht. Hierin ligt eindelijk niet de nadruk op een nieuw dieet. In mijn praktijk kwam ik er al snel achter dat overgewicht in veel gevallen niet afgedaan kan worden met alleen minder eten en meer bewegen. Vooral de emotionele kant, negatief zelfbeeld, je niet lekker in je vel voelen, heeft een grote invloed op het eetgedrag. Door de training “slanker met je hartritme” te volgen, word je je beter bewust van de signalen die je lichaam je geeft en leer je hier op de juiste manier mee om te gaan. Ik gebruik de methode op individuele basis en in kleine groepen.
tel. 06-11922836   
www.weightandwellness.nl

Bernice Meijer, Haren en Loppersum

Fysiotherapeut, natuurgeneeskundig therapeut, hartcoherentie coach

Met twintig jaar ervaring in een revalidatieteam en eerste lijn en daarnaast het coachend begeleiden van mensen, heb ik inmiddels de nodige bagage opgebouwd om te werken als (fysio) therapeut. Als aanvulling op mijn studie fysiotherapie heb ik een opleiding tot holistisch therapeut gevolgd, die ik in 2003 heb afgerond. Dit stelt mij in staat om verder te kijken dan alleen de fysieke gesteldheid en kan ik mensen helpen om zich bewust te worden van hun algehele functioneren.
Als fysiotherapeut in een particuliere praktijk (Loppersum) behandel ik kinderen, jongeren en volwassenen. Ik heb extra ervaring met stress gerelateerde klachten, (chronische) aspecifieke pijnklachten, concentratie- en slaapproblemen, hyperventilatie en faalangst. Ook geef ik workshops ‘Massage in de klas’ in het basis- en voortgezet onderwijs. In mijn praktijk aan huis (Haren) is mijn voornaamste taak het coachen van jongeren en volwassenen met levensvragen en/of fysieke klachten en het ondersteunen van kinderen en hun ouders bij fysieke, opvoedings- en/of leerproblemen.
Hartcoherentie ondersteunt bij het bewustwordingsproces; het geeft duidelijk inzicht in de gevolgen van stress voor lichaam en brein. De directe feedback wordt door iedereen als erg prettig ervaren. Mensen kunnen zelf invloed uit oefenen op hun klacht waardoor ze effectiever er mee om kunnen gaan.
Voor meer informatie: www.bernicemeijer.nl 

Claudia Gatzen, Breda , Praktijk in de Natuur, Psychosociaal therapeut & equitherapeut

 Vanuit een holistische visie begeleid ik mensen op een ervarings-/ en oplossingsgerichte manier. Ik geef herstelgerichte begeleiding in de natuur, paardentherapie, MBCT, Bachbloesemtherapie en groepstrainingen.

Sinds 2010 werk ik met HRV-biofeedback en merk dat dit een enorme positieve invloed heeft op levenskwaliteit. Mijn passie is mensen te laten ervaren dat ze zelf invloed hunnen uitoefenen op hun balans en veerkracht. De combinatie van het werken met hartritmebiofeedback en de kracht van paarden is ontzettend mooi. Ook het contact met een paard heeft positief effect op de balans in het autonome zenuwstelsel.

Mijn praktijk is gevestigd aan de rand van Breda in een bosrijke omgeving. Als psychosociaal therapeut ben ik aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en geregistreerd in het HBO Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. Daarnaast is Praktijk in de Natuur een erkende zorgaanbieder van Gemeente Breda voor zowel WMO als ambulante jeugdhulp. 

info@praktijkindenatuur.nl       fb @praktijkindenatuur     tel: 06 37357240 

 

Els van der Snoek

In mijn praktijk in Zwolle bied ik korte(re) trajecten waarin de aandacht uitgaat naar verdieping.
Verdieping in de relatie met jezelf èn verdieping in de relatie met de ander.

Ik heb me gespecialiseerd in traumabehandeling, rouwverwerking en hechtingsproblemen.
Mensen die ‘diep’ zitten (door heftige, complexe problematiek) hebben een behandeling nodig die aansluit bij die problematiek èn een therapeut die het aandurft om samen die diepte in te gaan.
Ik durf dit samen met je aan te gaan en met de therapieën die ik inzet is dit mogelijk.

Ik werk o.a. heel graag met hartcoherentie omdat ik daar zelf de geweldige resultaten van heb gezien, zowel in mijn eigen leven als in het leven van mijn cliënten.

Meer informatie: www.evandersnoek.nl | 038-4201584