Home » Coaches 3

Coaches 3/3

Gert Otter, Van Burnout naar Burnin, Zoetermeer

GO-Burnin is 2002 opgericht als onderdeel van het Onafhankelijk Kennis-, Informatie- en Communicatieplatform “Van Burnout naar Burnin”. De kennis als professional is verkregen door de opleiding coach/counsellor bij de Academie voor Counselling en Coaching, opleiding hartcoherentie bij Hartfocus, opleiding Mindfulness(MBCT) en diverse trainingen waaronder vertrouwenspersoon, Coachen op Competenties, arbocoördinator en de specialisatiecursus Diagnostiek en behandeling van het Chronisch stresssyndroom van Sonja van Zweden(CSR). Daarnaast heb ik ruim 35 jaar ervaring in het bedrijfsleven opgedaan waaronder management functies, HR projectleider, Arbocoordinator met als specialisatie werkdruk, coach op competenties, opleidingsadviseur en als vertrouwenspersoon.
Na een burn-out in 1998 heb ik mij verdiept in het onderwerp stress en burn-out en beschik ik inmiddels over een grote hoeveelheid kennis en ervaring en een groot netwerk op dit gebied. Ik heb medewerking verleend aan diverse TV Programma’s waaronder Teleac, de VPRO en specials voor bijvoorbeeld het Fonds Psychische Gezondheid. Daarnaast verleen ik medewerking aan diverse onderzoeken van o.a. Universiteiten, onderzoeksinstituten en via Burnin het verzamelen van gegevens voor onderzoeksgegevens nodig bij het uitbrengen van boeken.
WWW.BURNIN.NL 

Louis Van Nieuland, Rumst, Belgie

Na 30 jaar verpleegkunde, waarvan 22 jaar als middenkader, leidinggevende, werk ik nu als ombudsman- mediator in een regionaal ziekenhuis. Naast deze deeltijdse taak heb ik een praktijk waar mededogen, kennis en ervaring een basis vormen van waaruit ik mensen benader. Men noemt mij “de mensen(f)luisteraar”, met de “f” tussen haakjes 😉 . Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in Tai Chi en Qi Gong. Vier jaar lang kon ik genieten van mijn studie Traditionele Chinese Geneeskunde, acupuntuur, medical qi gong en Advanced EFT Practitioner. De opleiding hartcoherentie maakte de brug tussen “oost en west” compleet. Gedurende 5 jaar heb ik in het Vlaamse België, lezingen gegeven over bijna doodervaringen, geluisterd naar BDE-ers en hen opgevangen. De dood is mij niet vreemd. In het MEDIV volgde ik een opleiding “mediator”.
In mijn praktijk luister ik met mededogen naar mensen met Burn-out, stressgerelateerde aandoeningen, rouwenden, verlies van eigenwaarde, verdriet, faalangst, emotionele trauma’s… kortom zij die de weg kwijt zijn in het leven. Ik geef graag mijn kennis door zodanig dat de cliënt zich zelfstandig kan behelpen. EFT en hartcoherentie, naast Medical Qi Gong en positieve psychologie zijn middelen die efficiënt ingezet worden. Ik geef lezingen over EFT, hartcoherentie en opleidingen in stressreductie met bio feedback apparatuur. Ik wil vooral mijn enthousiasme delen met anderen. Zowel het individu, als groepen kunnen terecht. Hartcoherentie is een belangrijke tool binnen het stressreductie programma en het bekomen van emotionele stabiliteit. Ik tracht het daarom ook zoveel als mogelijk te promoten in België.
Neem gerust een kijkje op mijn website : www.louvanie.be

Yvette Kwast en Monique Spel, Noord-Holland

Wij, Yvette Kwast en Monique Spel-Sijbrands, hebben allebei ons eigen coachings- en adviesbureau. Onze aanpak kenmerkt zich door verbinding, diepgang, doorpakken en concreetheid. We werken altijd met veel passie, plezier en vooral vanuit het hart. 
We begeleiden de cliënt vanuit een breed perspectief. We maken daarbij gebruik van de volgende technieken: hartcoherentie, NLP, Transactionele analyse, oplossingsgericht werken, geweldloze communicatie, systemisch werk (familieopstellingen) en lichaamsgericht traumawerk.  Hartcoherentie vormt een belangrijk onderdeel van onze coaching. Het biedt de mogelijkheid om vanuit je hart meer balans in je leven te krijgen. Naast coaching zetten wij hartcoherentie in  voor o.a. stressreductie, concentratieproblemen, faalangstreductie, ADHD en het programma ‘Slanker met je hartritme’.  

Op onze site: www.hartcoherentie-nederland.nl  tref je meer informatie aan over de mogelijkheden m.b.t . hartcoherentie. Voor meer informatie kunt u mailen naar    info@hartcoherentie-nederland.nl 

 Marleen Parigger, ASET training en coaching, Alkmaar

Na 30 jaar ervaring in het onderwijs als docent, zorgcoördinator en schoolleider heb ik in 2007 de overstap naar het bedrijfsleven gemaakt met als specialisatie communicatie- en onderwijstrainingen alsmede coaching.  Als eigenaar van Aset training en coaching ga ik uit van de wetenschap dat mensen veel meer kracht en mogelijkheden in zich meedragen dan ze zelf vermoeden.
Steeds weer zie ik dat mensen en teams alles in zich hebben om hun doelen te verwezenlijken.
Mijn doel, mijn passie, is om mensen zich daarvan bewust te laten worden.
Hartcoherentie is in mijn praktijk een enorme verrijking. Het geeft een inzicht in de eigen onbewuste lichamelijke reacties op stress en de mogelijkheid je emoties te reguleren. In coaching en training pas ik het dan ook toe bij thema’s als stress, werkdruk, faalangst en andere thema’s die met emoties te maken hebben.

Gorry Cleven

Lichaamsgericht en ervaringsgericht werken is mijn basisberoep. Het lichamelijk gewaar zijn, vorm geven aan emoties, de betekenis van de ademhaling en het werken met HRV – Hart Ritme Variabiliteit, opstellingen en symboliek is daar ontstaan en klinkt door in de wijze waarop ik werk als supervisor en coach.
Gorry Cleven

gorrycleven.com

Jan Middel, Hoofddorp

Ik ben VESB-erkend stress- en burn-out coach. Ik ben ruim 7 jaar coach in mijn eigen praktijk en heb +25 jaar ervaring in het coachen. Na 15 jaar als manager in de zorg en 12,5 jaar in het maatschappelijk werk gewerkt te hebben wilde ik mijn kennis en ervaring in mijn eigen praktijk gebruiken. Naast mijn eigen praktijk coach ik mantelzorgers bij het zo goed mogelijk volhouden van het mantelzorgen.

Ik ben o.a. opgeleid als (levens)coach, cliëntvertrouwenspersoon, stress- en burn-outcoach en als hartritme-biofeedback professional.
Ik coach mensen met levensvragen, overmatige stress, overspannenheid & burn-out (d.m.v. een evidence-based 8 Stappenplan) en mensen die behandeld zijn voor Complexe PTSS.

Mijn cliënten waarderen de vrijheid en veiligheid waardoor ze zich kunnen en durven uitspreken en daarnaast de rust, sfeer en humor die ik in de gesprekken breng. Door de vragen die ik ze stel worden ze tot denken aangezet wat het veranderingsproces op gang brengt. 

Wat hebben mijn cliënten na het traject geleerd?

  • Je hebt geleerd om te gaan met stress en hebt zelf weer de regie in handen.
  • Je kunt zelf verder op de door jou ingeslagen weg.
  • Je hebt daarvoor handvatten en meer helderheid over wie je bent en waarom je de dingen doet die je doet.
  • Je ervaart dat je weer energie krijgt én weet hoe je die energie behoudt.
  • Voor iedereen die: meer energie wil; zijn levenskwaliteit wil verbeteren; minder wil piekeren; beter met stress wil leren omgaan; spanningsklachten wil voorkomen of verminderen; wil herstellen van overspanning of burn-out.

Meer informatie vind je op: www.stressreductiecoach.nl en op www.middelpuntcoaching.nl

jan@stressreductiecoach.nl 06 – 40 50 86 51

Jolanda Wolters, Amsterdam

Ik ben Jolanda en mijn missie is uit je hoofd in je lijf! Om (weer) vanuit je hart te kunnen leven. Voelen, doorleven en stromen!

Vanuit een studio in Amsterdam geef ik yin yoga, vinyasa yoga en breathwork. Ook geef ik individuele ademsessies en organiseer regelmatig ademcirkels en retreats. Daarnaast heb ik samen met Fleur Lefers ‘Ademen op Werk’ (ademenopwerk.nl), waar we diverse programma’s aanbieden die de onderlinge band, communicatie, productiviteit en vitaliteit van teams verbeteren, waarbij de adem de belangrijkste tool is. Ik werk zowel met de ‘verbonden adem’ techniek als met ademhalingstechnieken voor optimale ademhaling. Beide zijn van onschatbare waarde. Met de verbonden adem kunnen mensen werkelijk diepgaande transformaties ervaren. Het is een prachtige manier om het lichaam te laten spreken. Door het verbonden ademen, in een flow in en uit zonder pauze, kunnen blokkades in het lichaam vrijkomen en worden losgelaten. Wat zo mooi is aan verbonden ademsessie is dat je niets hoeft te zeggen. De adem brengt de transformatie. Of het nu gaat om een individuele sessie of een groepssessie, zodra je je adem verbindt, ontstaat er een bijzondere magie. Je verplaatst je direct vanuit je hoofd naar je lichaam en maakt verbinding met je essentie. Ik integreer verbonden ademhalingssessies met stemvorken, drukpunten, sound(healing) en doe veel intuïtief werk, waaronder reiki, innerlijk kind werk en regressie. Ik werk met hartritme biofeedback en ademhalingstechnieken die gericht zijnop neusademhaling, het optimaliseren van ademcapaciteit en het herstellen van de balans tussen zuurstof en kooldioxide. Het is fascinerend om te zien welke impact kleine aanpassingen kunnen hebben op iemands gezondheid.

meer info op www.flowyourway.nl