Home » Coaches Slanker met je hartritme

Coaches Slanker met je hartritme

Louisa Roosch, regio Utrecht/Gooi

Zowel vanuit eigen affiniteit als vanuit mijn vak als psychiater en psychotherapeut ben ik bereid mij in te zetten voor het aanpakken van de epidemie van overgewicht.
De stelling dat overgewicht een levenslange ziekte is, kan ik niet onderschrijven. Overgewicht is eerder een normale reactie op ongezonde situaties. Veel factoren uit onze omgeving, in onze tijd spelen mee. Emoties en stress, die niet verwerkt konden worden hebben geleid tot ontregeling van ons lichaam. Daarop reageren we met vetopslag en het zoeken naar verlichting, waar zoet en vet voedsel uitstekend voor kan dienen. Logisch dat dieten niet helpen! Het is zaak eerst de ontregeling aan te pakken.
Als puber was ik te zwaar en heb ik gevoeld hoe slecht dat voor de ontwikkeling van mijn eigenwaarde als vrouw was. In mijn afvalpogingen ontdekte ik de nadelige effecten van het langdurig hongeren, toen nog heel gebruikelijk.
Deze methode integreert een aantal werkzame en wetenschappelijk bewezen methoden tot een prachtige zelfhulpmethode. Ik zie dat mensen hun eigenwaarde weer terugvinden, dat ze weerbaarder worden in het omgaan met zichzelf en met de tegenslagen van het leven en dat ze lichamelijk gezonder worden. Dat motiveert mij om met Slanker met je hartritme te werken en professionals te trainen in het toepassen ervan.

Ida de Waal, Psychpraxis, Haarlem

In mijn praktijk  voor eerste en tweedelijns psychologische zorg staat de oplossingsgerichte cognitieve gedragstherapie centraal. Dat betekent o.a. dat ik een context probeer te scheppen waarin mensen hun krachten kunnen vinden en (weer) zicht krijgen op de waarden van waaruit men wil leven.  Hartfocus- en mindfulnessoefeningen zijn hierbij een belangrijk middel, om weer contact te krijgen met je zelf en controle te krijgen op je leven. 
Eén van de onderwerpen waar ik mij op richt is afvallen zonder diëten. Samen met een collega geef ik groepscursussen. Uitgangspunten zijn dat diëten niet werken en dat het gaat om veranderingen in de marge. Kleine veranderingen merken je hersenen niet op, waardoor je niet gaat hongeren. Als je bijvoorbeeld stopt met het eten van twee biscuitjes per dag, dan scheelt dat op jaarbasis 2 kg. Tijdens de cursus ontwikkelen mensen hun eigen persoonlijke gezondheidsplan (PGP). Dat kan dus voor iedereen anders zijn. Doel is een plan wat mensen met plezier hun levenlang willen blijven volgen.
Naast veel informatie, weetjes en tips uit de wetenschap wordt o.a. gewerkt met hartfocus- en mindfulnessoefeningen. Deze oefeningen helpen om emoties eerder te herkennen, stress te verminderen en impulsief handelen te voorkomen. En de oefeningen zijn ook nog eens heel prettig om te doen, zo is de ervaring.
drs. Ida de Waal, GZ-psycholoog BIG
Eerstelijns psycholoog NIP,Psycholoog van Arbeid & Gezondheid NIP,Lid VGCt
www.psychopraxis.nl
idewaal@psychopraxis.nl

Karin Wijnhoven-Peters, W-Cair2, Veldhoven

Mijn naam is Karin Wijnhoven-Peters, Paramedisch Natuurgeneeskundig Therapeut. 

In mijn praktijk bied ik hulp bij lichamelijke en/of emotionele klachten.

Ik werk volgens de vijf natuurgerichte principes namelijk energie, prikkeloverdracht, drainage, voeding en bewustwording. Ze zijn met elkaar verbonden en beïnvloeden elkaar en al deze aspecten zullen tijdens de behandeling aan bod komen.

Het is mijn streven om, in samenwerking met u, een optimaal resultaat te behalen. Hierbij maak ik gebruik van verschillende behandelmethoden, waar Hartcoherentie een belangrijk onderdeel van is. De behandelingen zijn voor iedereen (voor jong en oud). 

Ik wil u laten zien dat u de sleutels tot uw welzijn al heeft. Het is aan u om er gebruik van te maken.

Voor meer informatie verwijs ik u naar mijn website : www.w-cair2.nl

Lidia Zolnet, Regio Utrecht/ Noord Brabant

Met veel plezier en inlevingsvermogen train en coach ik ruim 18 jaar groepen en individuen bij het succesvol bereiken van hun professionele en persoonlijke doelen: effectiever, leuker, beter, slimmer, gezonder en ontspannen leven en werken.
In mijn werk op het gebied van zelfmanagement, zie ik veel vrouwen en mannen die anders met stress en emoties willen leren omgaan. Zij hebben net als ikzelf gemerkt dat een verkeerde aanpak zich vaak uit in overgewicht.

Ik zie dat mensen wanneer zij vanuit zelfcompassie, een gezonde manier om met jezelf om te gaan, de keus maken om zelf het stuur in handen te nemen het letterlijk en figuurlijk minder zwaar wordt.

Het mooie van “Slanker met je Hartritme” vind ik dat deze wetenschappelijk bewezen methode, een warmte in zich heeft die recht doet aan wie je bent.

Voor meer informatie zie www.sprongconsult.nl

 

Frank Pelder, Antonius Ziekenhuis, Utrecht

f.pelder@tacoyo.nl

Claire Schuller, regio Leiden/Den Haag/Wassenaar     

Anita van Duijne-Zijderveld, Utrecht, Vianen

Slanker met je Hartritme is voor mij een eye-opener van jewelste geweest. Vanuit mijn werk als bedrijfsfysiotherapeut ben ik mij gaan verdiepen in hartcoherentietrainingen. Ik ben hiermee gaan oefenen. Daarmee help ik niet alleen mijn klanten, maar heb ik ook zelf de knop om kunnen draaien om iets aan mijn gewicht te gaan doen. Ik ben naar een voedingsdeskundige gestapt en ben zonder enige moeite in staat gebleken in een half jaar tijd 30 kg af te vallen. Het feit dat dit zo makkelijk ging, schrijf ik voor een groot deel toe aan mijn herstelde fysiologische balans door de hartcoherentietrainingen. Naast deze trainingen geeft het boek Slanker met je hartritme handvatten voor de emotieregulatie, die je in staat stelt om goede keuzes te maken. Ik ben dus ook niet bang voor het beruchte jojo-effect.

Ik voel mij bevoorrecht de schrijvers van dit prachtige boek te mogen leren kennen, en wil graag als ervaringsdeskundige mensen begeleiden om net als ik beter in balans te komen en in staat te zijn een gezond gewicht te bereiken en te behouden. 

Voor meer informatie: www.ergofocus.nl

Aranka Reeuwijk, Zutphen

Mijn naam is Aranka Reeuwijk (1968).

Sinds 1992 ben ik werkzaam als fysiotherapeut waarbij ik voornamelijk vanuit antroposofische en psychosomatische richting mensen behandel en begeleid.

Sinds 2003 ben ik mij in mijn werk meer gaan richten op het doorbreken van pijn en stresspatronen m.b.v. lichaamswerk en training via hartcoherentie.

Voor voeding en afvallen heb ik sinds mijn puberteit al interesse. Vanaf mijn 17e een tijd dikker (te dik in mijn ogen) geweest en heel wat dieeten afgewerkt met als reslutaat vooral veel frustratie. Ongemerkt, sinds ik mij met hartcoherentie bezig houd, niet meer aangekomen en dat terwijl ik veel eet. Toen ik het boek Slanker met je hartritme las vielen heel wat ideeen van mij zelf in elkaar. Ik had al wel eerder gemerkt dat emotie een belangrijke invloed op gewicht had en dat te weinig eten tot vetopslag lijdt, maar nu had ik een bewijs in handen. Hoogste tijd om dit nu naar anderen uit te dragen.

Ik ben officieël geregistreerd als Biofeedback therapeut. En net klaar met mijn opleiding voor CSR-Coach.

www.bewustwordingdoorbewustzijn.nl

Angèle Kokkelmans & Mariëtte Goertz, Zuid Limburg

Via deze weg willen wij ons graag samen voorstellen, omdat we al een aantal jaren nauw samenwerken. Dit gebeurt in zowel in individuele sessies als in workshopdagen en trainingen. Waarbij we elkaar voortdurend inspireren, aanvullen en versterken. Kenmerkend voor onze samenwerking is humor en luchtigheid. In onze praktijk werken we met volwassenen en kinderen. 

Adem neemt hierbij een centrale plaats in en hartcoherentie is hier onlosmakelijk mee verbonden. In onze ademopleiding hebben we geleerd dat ieder mens zijn eigen uniek adempatroon heeft ontwikkeld. In het kort betekent dit “Zoals je ademt zo leef je én zoals je leeft zo adem je”. Door je bewust te worden van jouw uniek ademhalingspatroon krijg je inzicht in je kwaliteiten en je valkuilen. Hier zit ook de sleutel tot verandering. Wij hebben persoonlijk ervaren dat ademen ruimte geeft. Ademen heeft ons rust gebracht en ruimte gegeven om op die manier al onze kwaliteiten in te zetten. Ademen heeft ons uit ons hoofd gehaald en in ons lichaam gebracht. Waardoor we steeds meer in staat zijn om de controle los te laten en volop te genieten van het leven.
Hartcoherentie heeft hier een extra dimensie aan toegevoegd. Het heeft ons de onderbouwing gegeven waarom ademen zo’n enorme impact heeft op het leven van mensen. En dit tevens meetbaar en zichtbaar te maken is middels biofeedback apparatuur. Maar bovenal zit de kracht in de eenvoud en de toepasbaarheid van deze methodiek. Het hart staat hierbij centraal en is volgens ons ook richtinggevend.
Heb je je Tom Tom nog nodig, of gebruik je je hart?
Kijk voor meer informatie op onze website www.hartkompas.nl

Mariëtte Goertz (1967)

Adem- en coachpraktijk AanZ
Musschenberg 40
6176BD Spaubeek
Telefoon 06-12843214

Angèle Kokkelmans (1956)
Adempraktijk Breahting2Live
Finlandstraat 1
6137KV Sittard
Tel. 046-4526957

Henricke van Hoorn, coach, trainer,therapeut, Amsterdam

In mijn werk richt ik mij op talenten en vitaliteit van mensen. Dat doe ik al meer dan 25 jaar als coach, therapeut, fysiotherapeut en trainer.

Ik werk veel met ervaringsgerichte methodes zoals bijvoorbeeld Hartcoherentie, Mindfulness, Lichaamswerk, Familie opstellingen en Somatic Experience. Gericht op stressreductie en leiderschap. Lichaamsbewustzijn in combinatie met coaching. 

Hartcoherentie is een mooie manier om stress te verminderen, even een pauze te nemen. Weer helder te worden en uit de automatische piloot te stappen. Eenmaal geleerd kun je het de rest van je leven gebruiken op momenten en periodes in je leven dat je het nodig hebt.

Ben je nieuwsgierig wat ik voor je zou kunnen betekenen, kijk dan op https://www.hvhoorn.comof mail me hvhoorn@hvhoorn.com telefoon: 0624782744

 

Tonny Sikkes, Hoorn, Nijmegen

In mijn praktijk geef ik begeleiding in bewustwording en persoonlijke ontwikkeling, verbetering van de communicatie met jezelf en de buitenwereld. Het in balans brengen van voelen, denken en handelen staat hierbij centraal, zodat jouw ziel – wat jou bezielt – tot uitdrukking komt. Belangrijk hierbij is een respectvolle houding naar datgene wat zich manifesteert en het vermogen open te staan voor het leven. Door oefening en bewustwording van hartcoherentie wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd en verandert je innerlijke houding ten positieve. Gevoelens van stress en depressie verminderen en je eigenwaarde en zelfvertrouwen nemen toe. Je ontwikkelt geestelijke en emotionele veerkracht. Daardoor kun je de eisen en spanningen van het leven in het juiste perspectief plaatsen en word je er niet door overweldigd.
Naast hartcoherentie en mindfulness maak ik gebruik van NLP, kinesiologie, ademhaling- en lichaamsgerichte oefeningen, reiki, en EFT  afhankelijk van de specifieke situatie en behoefte. Voor mensen met overgewicht biedt ik een speciaal negen weken durend programma genaamd “Slanker met je hartritme”.
Voor meer informatie: 06-17169216, info@tonnysikkes.nlwww.tonnysikkes.nl

Praktijkadressen:
Aletta Jacobsstraat 1, 1628 NS, Hoorn, 
2de Oude Heselaan 179a  6542 VE, Nijmegen.

Vera Funke, Koudum, Friesland

In het wijde Friesche land werk ik in mijn eigen praktijk Wendingen, met hartfocus en neurofeedback. Graag laat ik mensen ervaren hoe zij belemmerende en verlammende emotionele verstoringen kunnen leren beheersen vanuit een krachtige basis die gefundeerd is op het contact met het gevoel. Ook begeleid ik mensen die willen afslanken via de methode uit het boek Slanker met je Hartritme.

Daarnaast ben ik neurofeedback therapeut. Een training waarbij verstoringen in de hersenen door middel van feedback in balans kunnen worden gebracht. Behandelbare klachten zijn onder andere stress, depressie, ADHD en verwante aandoeningen, dyslexie, slapeloosheid, burn-out etc. 

In voorkomende gevallen is het mogelijk de expertise in te roepen van mijn partner psychiater H. de Jong die gelieerd is aan de praktijk.

Wendingen is gevestigd in Koudum, gelegen tussen Bolsward en Lemmer, niet ver van Sneek en op 45 minuten autoafstand van Leeuwarden.  

Telefoon: 0514-523900. Fax: 0514-523871.

ehart.hyves.nl

fvvfunke@hetnet.nl.

Geertje Braakman, My-LifeSlim Culemborg

Voeding en alles wat daarmee samenhangt heeft al heel lang mijn interesse. Ik heb nu een praktijk in Oudenbosch – na 1 juli 2010 in Bergen op Zoom – waar ik diverse therapieën als natuurgeneeskunde, orthomoleculaire geneeskunde, kinesiologie en de Chinese Elementenleer combineer. Vanuit deze invalshoek was de opleiding tot Hartcoherentie Coach een soort “missing link”: stress oefent een grote invloed uit op alle lichaamssystemen. Door de juiste oefeningen te doen, komt er weer een gezonde balans.
In mijn praktijk komen regelmatig cliënten met overgewicht. Mede daardoor trok het boek “slanker met je hartritme” mijn aandacht. Hierin ligt eindelijk niet de nadruk op een nieuw dieet. In mijn praktijk kwam ik er al snel achter dat overgewicht in veel gevallen niet afgedaan kan worden met alleen minder eten en meer bewegen. Vooral de emotionele kant, negatief zelfbeeld, je niet lekker in je vel voelen, heeft een grote invloed op het eetgedrag. Door de training “slanker met je hartritme” te volgen, word je je beter bewust van de signalen die je lichaam je geeft en leer je hier op de juiste manier mee om te gaan. Ik gebruik de methode op individuele basis en in kleine groepen.
tel. 06-11922836     www.mylifeslim.com  
email: geertjebraakman@mylifeslim.com

Ellen Engelman Amersfoort en Alkmaar

Als geen ander weet ik dat er mensen zijn, die voortdurend moeten “oppassen” met hun gewicht. Emoties, of we dat nu willen of niet, zijn er vaak de oorzaak van dat het gewicht uit de hand loopt. Als ervaringsdeskundige ben ik zeer betrokken bij iedereen die overgewicht heeft.

Toen ik, na een periode dat mijn gewicht weer was toegenomen, van iemand het boek “Slanker met je hartritme” kreeg, ben ik meteen aan de slag gegaan. En het werkte! Ik vond rust, accepteerde mijn lichaam en werd weer gemotiveerd om dingen te veranderen in mijn leven. Een hobbel die daarvoor bij elk opgelegd dieet altijd onneembaar leek.

De volgende stap was voor mij als therapeut vanzelfsprekend; ik heb de opleiding gevolgd om ook anderen bij dit specifieke proces te begeleiden.

De vorm waarin ik die begeleiding heb gegoten is die van kleine (3 – 6 personen) groepen. Voordeel is dat er koppels kunnen worden gemaakt, buddies, die elkaar steunen tijdens het traject. En natuurlijk is er het lotgenotencontact, de uitwisseling van ervaringen tijdens de negen bijeenkomsten.

 

Maar ook op individuele basis kan ik je helpen deze methode te integreren in je leven. Geloof me, als je eenmaal bezig bent, wil je nooit meer anders!

Ik heb een praktijk in Amersfoort en in Alkmaar, op beide locaties in de buurt van het centraal station.

Voor meer informatie over mij en mijn werk: www.ellen-engelman.nl
tel: 06 105 73117  mail: info@ellen-engelman.nl