Home » Historie

Historie

Hartcoherentie in GGZ, onderwijs en bedrijfsgezondheidszorg.
Kaartjes via webwinkel van www.hartfocus.nl

Op 11 -1-11 organiseren HartFocus en Landelijk Centrum Stressmanagement een lustrumconferentie, omdat  in het jaar 2000, elf jaar geleden, hartcoherentie in het onderwijs in Nederland werd geintroduceerd. Met o.a. sprekers als prof Loe Feijs, neurowetenschapper John van der Meij, hartcoherentiespecialist  Kees Blase, ademtherapeut en schrijfster Regine Herbig, psychiater Louisa Roosch, arbodienstdirecteur Marcel Hamers, ADHDexpert Yvonne van Roosmalen, popzangeres Judith Jobse en tangodanseres Lizelot de Stigter.

  • 9.00:  Ontvangst, inschrijving, thee en koffie
  • 9.30:  Bijzondere opening met gelukswensen, muziek en bewegingsoefeningen
  • 9.50:  Neuroceptie en het belang van de veilige modus van het zenuwstelsel in GGZ, onderwijs en bedrijfsgezondheidszorg, drs Kees Blase, medisch fysicus en hartcoherentiespecialist, directeur HartFocus en Landelijk Centrum Stressmanagement.
  • 10.10: Veilige leeromgeving op de school voor autisme, film van prof Stephen Porge
  • 10.20: 11 jaar  HRV-biofeedback  drs Kees Blase ism prof Richard Gevirtz.  Over zelfregulatie in de GGZ, bewegingen in gezondheidszorg en onderwijs, noodzaak van onderzoek naar HRV-biofeedback.
  • Een film over de spiraalwerking bij electrische signalen van het hart.  
  • 10.40: pauze en informatiemarkt
  • 11.00: 1e ronde workshops
  • 12.15 lunch en informatiemarkt
  • 13.30: ontwikkelingen met nieuwe HRV-biofeedback apparatuur en de nieuwste ontwikkelingen in cyberspace. Marcel Hamers, directeur Landelijk Centrum Stressmanagement, arts. ism prof David Servan Schreiber
  • 14.00: filmpje prof David Servan Schreiber.
  • 14.15: Toyology:  Spelenderwijs coherent worden. Hoe kunnen we in HRV-biofeedback-ontwikkeling aansluiten bij ontwikkelingen in cyberspace en technologie? prof Loe Feijs, Universiteit van Eindhoven.
  • 14.40: Pauze en informatiemarkt
  • 15.00: 2e ronde workshops
  • 16.25: Muzikaal Event met popster Judith Jobse, HRV-metingen op groot scherm, met tango-optreden van intetrnationaal tango-danseres Lizelot de Stigter, met zingen in canon en nog veel meer feestelijks.
  • 17.30 Afscheid nemen 

Het hele conferentiecentrum in Baarn is afgehuurd voor dit grootse lustrum.

Je kunt je nu opgeven door een E-ticket te kopen in de webwinkel van www.hartfocus.nl  

De hele dag voor slechts 150 euro (ex btw)

 

Workshops

  1. Toyology, prof Loe Feijs, Technische Universiteit Eindhoven.
  2. Slanker met je hartritme, Frank Pelder, Antonius Ziekenhuis, Anita van Duijne, David O Hare.  Je eetgewoontes veranderen gaat niet vanzelf. Daarvoor kun je beter eerst je eerst je emoties leren reguleren. En daarvoor kun je eerst beter je autonome zenuwstelsel op orde brenge. Workshop over de klinische ervaringen van de methode Je hart als dirigent van David O Hare en Kees Blase.
  3. ADHD-ers goed in hartcoherentie? Yvonne van Roosmalen, BOP Expertisecentrum, orthopedagoog. In deze workshop leer je hoe met ADHDers en faalangstige leerlingen, en dyslexie om te gaan en daarbij gebruik te maken van hun vermogen om snel coherent te worden (en er soms ook weer snel uit te kieperen in de verkeerde leeromgeving)
  4. Mindcool ‐ Door Saskia van Deursen, kinderpsychiater/ systeemtherapeut en Marieke Römer, psychiater/ systeemtherapeut, opleider systeemtherapie. Systeemtherapeutische mindfulness groepsbehandeling voor kinderen met psychiatrische problemen en hun ouders. Hoe de westerse psychologie en het boeddhisme elkaar kunnen vinden. En hoe hartcoherentie en mindfulness elkaar kunnen versterken en hoe ze verschillen.
  5. Hartcoherentie als basis van een psycho-educatie module in de GGZ, Louisa Roosch, praktijk voor integrale psychiatrie, Lievegoedkliniek. In deze workshop wordt ervaringsgericht en interactief gekeken naar de meerwaarde van hartcoherentie training ingebouwd in een psycho-educatieve module voor patiënten met angst- stemmings- en persoonlijkheidsstoornissen. Er wordt ingegaan op de inhoud en op de ervaringen ermee.
  6. Speel je coherent AnneMijke van Harten, Earthgames, specialist in cooperatief spel. Een praktische workshop over de toepasbaarheid van spelvormen in relatie tot hartcoherentie in de klas/therapie. O.a. spelvormen uit ‘Kinderen leren hun hart te gebruiken’ en ‘Heartsmarts’. AnneMijke heeft onlangs haar cooperatief spel gepresenteerd in Japan.
  7. Laat je hart ademen, Regine Herbig, ademtherapeute en auteur van diverse boeken o.a Het hart als sleutel om woede te transformeren In deze workshop leer je eenvoudige adem- en bewegingsoefeningen om ruimte te creëren in de hartstreek en het contact met je hartcentrum te versterken. Door beweging te verbinden met een gevoel van het hart kun je stap voor stap meer in harmonie en in coherentie komen. Zij zal haar nieuwe cd met ademoefeningen presenteren.
  8. Tango: de beweging vanuit het hart ,Lizelot de Stigter topdanseres en tangolerares en coach. In deze workshop ervaar je op de meest subtiele manier de werking van het hart door contact met de ander, in de subtiele beweging, het spel van contact en afstand, beweging en tegenbeweging, angst en liefde.
  9. Het hart en het brein, John van der Meij, Instituut voor Toegepaste neurowetenschappen. Hoe het hart een wezenlijke rol speelt in allerlei processen waar het brein een rol in speelt.
  10. Preventie van PTSD door hartcoherentie bij de politie  Marcel Hamers, arts en directeur Landelijk Centrum Stressmanagement. Workshop over de ervaringen met het trainingscentrum van de politie. Over wanneer je de StressEraser kunt inzetten, niet alleen na confrontaties, maar juist ook voor vergroting van de veerkracht en voorkomen van PTSD.
  11. Research van HRV-biofeedback. Over de definities die in 1996 zijn opgesteld, over de effectmetingen bij astma, ADHD, slaapproblemen, verlaging van de bloeddruk, PTSD, paniekstoornissen. Over cortisolmetingen en concentratietesten. Over samenwerking met universiteiten in de VS en Nederland.