Home » Gelderland

Hartcoherentie coaches – Gelderland

Drs. Eveliene Kuipers, arbeids- en organisatiepsycholoog / Praktijk voor Arbeid en Gezondheid in Zutphen

De praktijk voor Arbeid & Gezondheid in Zutphen is sinds 15 jaar een oplaadpunt voor mens & bedrijf. Op verzoek van arbeidsongeschiktheidsverzekeraars, werkgevers, HR-adviseurs en/of bedrijfsartsen begeleiden wij mensen, teams en organisaties bij het (her-)vinden van een duurzame balans tussen inkomen/omzet en vitaliteit. Bijdragen aan de kwaliteit van leven en de duurzame inzetbaarheid van mensen, teams en organisaties is onze missie. Afhankelijk van de vraag en de aanwezige kwaliteiten, worden in nauwe afstemming met de vraagsteller passende methodieken ingezet uit de cognitieve gedragstherapie, existentiële psychotherapie, lichaamsgerichte benadering, mindfullness en systeemleer (schildenmethodiek). Ook EMDR en HRV-biofeedback zijn door ons veel ingezette methodieken om onze klanten te ondersteunen in het bereiken van herstel en duurzame inzetbaarheid. Tevens kunt u ons benaderen voor vitaliserende workshops of inspirerende studiedagen rondom werkplezier en DI. Als vanzelfsprekend stellen wij op maat voor u een interactief programma samen voor het hoofd, het hart en de handen van uw medewerkers. De door u gewenste (eind-)situatie is voor ons het begin. 

Voor meer informatie: www.pva-zutphen.nl / info@pva-zutphen.nl

 

Edith Moorman, Capriolo Coaching, Laag-Soeren

Als (Register)psycholoog NIP/Arbeid en Organisatie begeleid ik al bijna twintig jaar mensen die zijn vastgelopen door stress en psychosomatische klachten. Daarbij werk ik vanuit een oplossingsgericht kader en focus op wat werkt vanuit de gedachte dat wat je aandacht geeft, ruimte krijgt om te groeien. Vaak blijkt een belangrijke oorzaak van klachten dat mensen het contact met hun gevoel (hart) zijn verloren en niet meer luisteren naar zichzelf. Op basis van die wetenschap ben ik mij meer gaan richten op ervarings- en lichaamsgerichte methodieken, zoals HRV-biofeedbacktraining, EMDR en paardencoaching. Over de resultaten van deze methodes ben ik erg enthousiast omdat mensen hiermee “uit hun hoofd” komen en zo de verbinding met hun gevoel en “ware zelf” kunnen (her)vinden. Vanuit deze invalshoek help ik mijn cliënten om hun mentale en lichamelijke gezondheid te verbeteren.  Mijn hartewens is er  aan bij te dragen dat mensen weer werkelijk vanuit hun hart gaan leven!

Tel: 06-12123796 ; info@capriolo-coaching.nl)  website www.capriolo-coaching.nl

 

Joyce Melendez, Arnhem, OpenHeartOpenMind

Wat mij als facilitator elke dag nog meer JOYce maakt is volwassenen en kinderen te leren luisteren naar hun eigen wijsheid en innerlijke tomtom. Zodat zij trouw worden aan zichzelf.  En in staat om met een Open Hart en Open Mind hun harte-en zielewensen te leven vanuit  authenticiteit, lichtheid en balans.

Mensen aanzetten tot bewustwording en persoonlijke groei is wat mij inspireert. Mensen met zichzelf en elkaar verbinden is mijn missie.www.theopenheart-openmind.org Naast mijn begeleiding als cranio-sacraal therapeut, familieopsteller en coach met als specialisaties bewustwording, transformatie en traumaverwerking, geef ik o.a.Open je Hartworkshops. Cursus de Sleutel ben jij, Leven vanuit hart en ziel of Opvoeden van bijzondere kinderen. C.q. Bedrijfstrainingen Coherent Leiderschap, Communicatie vanuit Heartflow-joy of Bezield Management. Hartcoherentie heb ik in mijn hart gesloten, omdat het op een prachtige simpele wijze helpt om in korte tijd emoties te leren reguleren. Met veel liefde zet ik Hartcoherentie en Hartfocus oefeningen daarom in voor individuele- of groepssetting. Sinds ik mijn moeder van 82 jaar nog veel authentieker heb zien worden door het inzetten van hartcoherentie wegens slaapproblemen, heb ik uiteraard mijn hart geheel aan HeartQ verpand!

www.infocranio-sacraaltherapie.nl     www.theopenheart-openmind.org

Email: joyce.melendez@online.nl   Tel.026-3818701

 

drs. Paula van Lammeren, Larijstrainingen, Zutphen 

Als psychologe ben ik afgestudeerd in de klinische psychologie.  en werkte ik als wetenschappelijk onderzoeker, docent en Zijnsgeoriënteerd begeleider en trainer aan de school voor Zijnsoriëntatie in Utrecht.  Ik verdiepte me in de transpersoonlijke psychologie, psychoanalytische psychotherapie, psychosynthese en yoga en meditatie. Vanaf 2000 werkt ik als zelfstandig gevestigd trainer/psycholoog in Zutphen.   adres: Paardenwal 17 7201 BV Zutphen

email: lammeren.rijswijk@planet.nl
tel: 0575-544563
website: www.larijs.nl

 

Rianne van Rijsewijk, Larijs-trainingen, Zutphen

Ik studeerde levensloop psychologie en werkte in de ambulante geestelijke gezondheidszorg, op een zorgboederij en als Zijnsgeoriënteerd begeleider, trainer en staflid aan de school voor Zijnsoriëntatie in Utrecht. Ik verdiepte mij in creatieve therapie, yoga, tai chi en meditatie. Vanaf 1996 werk ik als zelfstandig gevestigd trainer/psycholoog in Zutphen.  adres: Paardenwal 17 7201 BV Zutphen

email: lammeren.rijsewijk@planet.nl
tel: 0575-544563
website: www.larijs.nl

Tanja Konig, Registerpsycholoog NIP, Nijmegen

Innerlijke rust is zoveel waard! Je voelt je prettiger, je bent gezonder en je hebt fijnere relaties. Helaas hebben we allemaal onze redenen om onze kalmte geregeld te verliezen. Op zich niet erg, als je maar weer je kalmte kunt hervinden. Als onrust chronisch is, door stress, of door je geschiedenis, kun je bij mij terecht om te verwerken, los te laten, je eigen koers te kiezen. Daarbij maak ik gebruik van HRV en andere lichaamsgerichte technieken als basis om jezelf te leren reguleren. Daarnaast gebruik ik lichaamsgerichte psychotherapie om te verwerken, los te laten en je kalmte en focus te herstellen. Graag ga ik dan nog een stapje verder: je voelt energie, kracht en levenslust!
Registerpsycholoog NIP Arbeid en Gezondheid, Lichaamsgericht Werkend Psycholoog NIP, Psychosociaal therapeut NVPA, Core Energetisch therapeut
Specialisatie: Van Levenslast naar Levenslust; samenwerking denken-voelen-lichaam. Met mijn lidmaatschap van het NVPA word ik deels vergoed door de aanvullende verzekering.
www.respectvoormensenwerk.nl     www.respectvoormensenrelatie.nl      www.lesseninlevenslust.nl   06-51790345

 

Tineke van Rijswijk, Wijchen

 

Vanuit mijn praktijk HEART IN MIND, The art of balance coach en train ik mensen op persoonlijke bewustwording en ontwikkeling. Het kan gaan om vragen gaan over persoonlijke en loopbaan ontwikkeling, zingeving, stresspreventie en -interventie.

Ik ben ervan overtuigd dat mensen beschikken over een groot potentieel en eveneens over een groot aanpassings- en herstellend vermogen. Toch zijn we soms juist door noodzakelijke of goed bedoelde aanpassing van onszelf verwijderd geraakt. We zijn verstrikt geraakt in patronen en onszelf beperkende overtuigingen.
Onze blokkades huizen vaak in het onderbewuste. Met inzichten vanuit de neuropsychologie, vormen van neurocoaching en kunstzinnige counseling bereiken we ook die diepere, onbewuste laag. Mijn aanpak kenmerkt zich door een geïntegreerde aanpak van denken, voelen doen. Door lichaam én geest te betrekken in het veranderingsproces kunnen we echt een duurzame verandering bereiken.
Het aanleren van hartcoherentie is voor mij de basis, een vertrekpunt. Door het bereiken van deze staat van optimale harmonie van lichaam en geest  kunnen we structureel onze mentale en fysieke gezondheid vergroten. Zo ligt voor iedereen een  krachtig zelfhulpmiddel binnen handbereik waar we steeds op kunnen vertrouwen. Zodat we zélf onze emoties kunnen reguleren en onze zenuwen weer de baas worden. Op een autonome en gezonde manier.
Psychologisch en loopbaanonderzoek,Transactionele analyse, NLP, Systemisch werk, kunstzinnige counseling, Neurocoaching/ Brain Mental welness, Stresspreventie –en interventie CSR® methode zijn methoden die ik geïntegreerd toepas.
Ik verwelkom je graag voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Voor meer info  HYPERLINK “https://www.heartinmind.nl” www.heartinmind.nl

 

Carla den Uijl, Caleidoscoach, Hoogland

carla@denuijl.info
www.caleidoscoach.nl

 

Marjo van Zalk (1960), Harderwijk

In mijn werk als mental coach begeleid ik mensen bij het inzichtelijk krijgen van bepaalde patronen zodat zij begrijpen waarom zij doen zoals ze doen. Dit kan in allerlei fasen van een mensenleven plaats vinden. Cliënten zijn zowel jongeren als volwassenen. Ik vind het belangrijk in mijn werk ernaar te streven, het zelfhelend vermogen van mensen te versterken, want ik denk dat de meeste mensen zeer goed in staat zijn veel problemen zelf op te lossen, ervan uitgaan dat mensen zelf alles in huis hebben om zichzelf binnen hun specifieke spectrum van individuele mogelijkheden en beperkingen te realiseren. Als hulpverlener richt ik mij dan op iemands kracht.

Hartcohertentie is een prachtig, krachtig gereedschap die iedereen tot zijn/haar beschikking heeft. Graag laat ik mensen zien dat de ademhaling dé sleutel is van het zelfherstellend vermogen.

www.marjovanzalk.nl

 

Tamar Kaijzer, Nijkerk

tamar@gesprekje.nl

 

Anne Mijke van Harten, Loenen

Anne Mijke van Harten, Earthgames, spelmaterialen met positieve invloed

In 2004 volgde ik de opleiding ‘leren met hoofd, hart en handen’ en werd ik gelicenseerd in HartFocus, de onderwijsmodule van HeartMath. Ik ben geboeid door de theorie van Heartmath die zichtbaar maakt wat er in ons lichaam gebeurt bij blijdschap, waardering, geluk, etc. En hoe we onszelf terug kunnen brengen naar een staat van hartcoherentie als we boos zijn of gefrustreerd of bang. Samen met Kees Blase, een aantal andere HartFocus-trainers en twee vormgevers ontwikkelde ik de DVD hartfocusbewegingsoefeningen in het onderwijs. Ik geniet ervan te zien hoe de dvd praktisch ingezet wordt in groepen op school maar ook bijvoorbeeld thuis door ouders en kinderen. Sinds 2002 werk ik als zelfstandige en heb ik Earthgames opgericht. Ik geef workshops coöperatief spel in het onderwijs, aan therapeuten en aan anderen die kinderen begeleiden. Ook selecteer en ontwikkel ik spelmaterialen met een positieve invloed. Het blijft steeds weer een wonder om zowel in de workshops als in het werken met de materialen te zien hoe ogen gaan twinkelen, gezichten blij gaan kijken, lichamen ontspannen, interactie versterkt wordt, plezier groeit. En in het zien van dat wonder schuilt ook de kennis… die mensen (groot of klein) spelen zich coherent!

U kunt bij mij terecht voor workshops coöperatief spel waarin je hartcoherentie aan den lijve kunt ervaren en voor spelmaterialen die raken aan hartfocus :zie www.earthgames.nl bij het kopje hartenkracht.
Voor trainingen met de hartcomputer verwijs ik graag naar de andere trainers van HartFocus, daar hou ik me op dit moment zelf niet mee bezig.

Earthgames, Burggraaf 28, 7371 CX Loenen veluwe, 055 5050152 www.earthgames.nl info@earthgames.nl

 

Inge Doornbosch, Wageningen

 

Inge Doornbosch (1959) HartFocus Coach, Feuerstein mediator, Oplossingsgericht Therapeut en Remedial Teacher, werkt vanuit haar praktijk, Mens en Leren, in Wageningen.

Zij begeleidt kinderen en jongeren waarbij het leren niet vanzelf gaat. De kern van haar visie is dat elk mens zich een leven lang kan ontwikkelen.

In een prettige veilige sfeer voelt het kind zich uitgedaagd en aangesproken om zijn of haar leermogelijkheden te vergroten.

Ieder kind volgt een eigen programma, gericht op zijn of haar mogelijkheden. Op een creatieve manier worden spel- en ontwikkelingsmaterialen ingezet. Waar nodig maakt zij zelf materialen om mee te werken.

Zij zet HartFocus veelal in als ondersteuning bij leermoeilijkheden, onderpresteren, verwerking en faalangst. De combinatie van Feuerstein en Oplossingsgericht Werken met HartFocus is zeer krachtig. De mogelijkheden van mensen in plaats van hun beperkingen staan bij alle drie centraal.
 www.mensenleren.nl .

 

Monique Verburgt, Arnhem

Ik voer een praktijk voor therapie en coaching in Arnhem, Triadome. Binnen de therapie werk ik individueel en geef daarnaast losse workshops. Mijn therapeutische achtergrond is de psychoanalytische hypnotherapie en de Jungiaans analytische therapie.Blijvend op zoek naar vormen van werken met het onbewuste om het zelfhelend vermogen van de mens te vergroten. Mijn drijfveer is mensen gewaar maken dat ze zelf heel veel aan hun kwaliteit van leven kunnen doen. Het was dan ook meteen een herkenning toen de hartcoherentie op mijn pad kwam. Ik was meteen verkocht en wil dat ook leren, ervaren en uitdragen! Dit alles heeft ertoe geleidt dat ik met veel enthousiasme een maandelijkse kleinschalige eendaagse Hartcoherentie workshop voor particulieren geef.

Ik integreer de hartcoherentie ook binnen de individuele therapie, het is zo waardevol omdat de focus ligt op terug naar het Hart, want dat is wat er werkelijk toe doet. 
www.triadome.nl info@triadome.nl 
06- 249 12 104.

 

Aranka Reeuwijk, Zutphen

Hartcoherentie is in mijn beleving een zeer doeltreffende methode om meer rust in jezelf te leren ervaren en te behouden. De effecten zijn heel divers van beter slapen tot gemakkelijker afvallen. Je doet het allemaal zelf waarmee tegelijk de verantwoording voor eventuele veranderingen bij jezelf liggen.

Sinds 2003 ben ik gestart om hartcoherentie in mijn eigen leven en in mijn werk te weven. Met deze stap ben ik nog altijd heel blij omdat ik zelf voel wat dit met je kan doen en dit ook waarneem bij mijn cliënten. Het brengt je hart weer in beweging.

De afgelopen 18 jaar ben ik werkzaam geweest als fysiotherapeut waarbij ik voornamelijk vanuit antroposofische en psychosomatische richting mensen heb behandeld en begeleid.
Ik ben gefascineerd door de werking van het emotionele brein in samenwerking met het hart en de effecten hiervan op de hele mens.

Bovendien ben ik werkzaam als Biofeedback therapeut en als CSR-coach.

Voor meer informatie: www.bewustwordingdoorbewustzijn.nl

 

Lammert-Jan Strijker regio Arnhem-Nijmegen

Sinds 20 jaar begeleid ik mensen, als psycho-sociaal werker en coach/counselor.

De laatste 10 jaar werk ik ook in de re-integratiebegeleiding van zieke werknemers met bijvoorbeeld spanningsklachten en burn-out. Daar heb ik hartcoherentie leren kennen als een mooi maar ook effectief instrument. Inmiddels gebruik ik hartcoherentie in mijn begeleidingspraktijk in de regio Arnhem-Nijmegen, voor zowel werknemers als particulieren. Centraal thema is mentale vitaliteit, de echte drijfveer voor het nu zo populaire thema vitaliteit.

Hartcoherentie sluit mooi aan op mijn eigen ontwikkeling in werken: begonnen met het klassieke gesprek, nu steeds meer bezig met non-verbale methoden, verandering vind namelijk meestal niet plaats via de ratio maar via hart-hoofd-verbinding. Hartcoherentie is een eenvoudig maar krachtig middel bij het bereiken van persoonlijke doelen: creëren van (nieuwe) balans, herstellen na overspanning of burn-out, afvallen of ontwikkelen van bewegingsactiviteiten.

www.mentalvital.nl (voor particuliere cliënten en werknemers).

 

Reinier Bosman, Ede

 

 

Cecile Eyck te Wijchen

Ik ben ruim 30 jaar werkzaam als logopediste. In mijn praktijk komen allerlei leer- en communicatieproblemen voor. Zelfsturing vind ik erg belangrijk. Ik begeleid mensen waarbij het leren niet vanzelf gaat. Mijn interesse en kennis vanuit Tai Chi, Zenmeditatie en Qi ‘gong (de diamantoefenserie) neem ik mee in mijn benadering.

Verder maak ik gebruik ik van sensorische integratie, lichaamsgerichte technieken, en NLP (Neuro Linguistisch Programeren ), communicatie gerichte technieken om kinderen en volwassenen uit te dagen tot pro-actief leren.

Het gebruik maken van hartcoherentie heeft mijn therapie verrijkt.

HartFocus zet ik in als ondersteuning bij leermoeilijkheden, faalangst en bij ademproblemen. Je kunt bij mij terecht als er sprake is van ademstoornissen, stotteren, heesheid en stressgerelateerde klachten.

cecile@logopediewijchen.nl  www.logopediewijchen.nl

 

Cora Bosboom, Epe

Als we in balans zijn, voelen we ons gelukkig, staan we in onze kracht, zijn we ons zelf. In balans kunnen al onze talenten optimaal tot ontplooiing komen. Binnen mijn praktijk uniQmotion begeleid ik mensen in het ontwikkelen van een optimale balans op fysiek, emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Daarbij gebruik ik reguliere en complementaire lmethodieken waaronder oefentherapie Cesar, coaching, kinesiologie, energetisch lichaamswerk en hartcoherentie.
Het oefenen van de hartcoherentie, de ademhaling- en bewegingsoefeningen brengen ons terug binnen onze eigen veiligheid, we worden ons bewust van de gevoelens in ons lijf en alle kennis die daar aanwezig is. Hierdoor ontstaat ruimte om in beweging te komen en onze balans te vinden. Ons hart, brein, zenuwstelsel en hormoonstelsel gaan beter communiceren met elkaar, we kunnen beter leren, we leveren hogere prestatie in sport en op het werk.
Ik begeleid “stress gevoelige” kinderen (vb. adhd, high sensitive, dyslexie, aspecifieke hoofd/buik pijn) en volwassenen (vb. burn-out, overspannen, aspecifieke fysieke klachten). Ook ben ik werkzaam binnen bedrijven en in de sport en richt mij daar op vitaliteit/gezondheidsmanagement, emotiemanagement en mentale weerbaarheid.

tel 0578-621969 Email: cesarepe@hetnet.nl

 

Stephanie Sanders, Liz&Laire Psychologie / Equitherapie, Apeldoorn

Stephanie is eerstelijns psycholoog, lactatiekundige IBCLC en equitherapeut. Als lactatiekundige en psycholoog  heeft zij veel ervaring opgedaan in het begeleiden van moeders en baby’s in moeizame borstvoedingsrelaties. Hierbij heeft zij zich vooral gespecialiseerd in het begeleiden bij postpartum depressie, huilbaby’s, trauma en moeder-kindbinding. Naast reguliere psychologische begeleiding biedt zij begeleiding via methoden uit de tekentherapie (De Toverboom) en equitherapie (therapie met paarden). In de prachtige natuur op de Veluwe werkt Stephanie  met een kleine kudde van vier eigen paarden welke speciaal getraind zijn in het veilig werken met cliënten. Zij doet hierbij tevens wetenschappelijk onderzoek naar het helende effect van therapie met paarden op de mens. Hartritmevariabiliteit is een belangrijke variabele hierbij.

Stephanie werkt voornamelijk met kinderen, maar ook volwassenen zijn van harte welkom.

W: www.lizenlaire.nl   T: 0644728884   E: info@lizenlaire.nl

 

Geertje Braakman, Weight & Wellness Culemborg

Voeding en alles wat daarmee samenhangt heeft al heel lang mijn interesse.  In mijn praktijk komen regelmatig cliënten met overgewicht. Mede daardoor trok het boek “slanker met je hartritme” mijn aandacht. Hierin ligt eindelijk niet de nadruk op een nieuw dieet. In mijn praktijk kwam ik er al snel achter dat overgewicht in veel gevallen niet afgedaan kan worden met alleen minder eten en meer bewegen. Vooral de emotionele kant, negatief zelfbeeld, je niet lekker in je vel voelen, heeft een grote invloed op het eetgedrag. Door de training “slanker met je hartritme” te volgen, word je je beter bewust van de signalen die je lichaam je geeft en leer je hier op de juiste manier mee om te gaan. Ik gebruik de methode op individuele basis en in kleine groepen.
tel. 06-11922836   www.weightandwellness.nl