Home » Paardencoaches

Paardencoaches

Maaike Rijpstra

 

Mijn naam is Maaike en als paardencoach (Equine Assisted Coach) help ik vrouwen tussen de 25 en 75 die, om verschillende redenen, uit balans zijn. Sommigen zijn dat door omstandigheden of bijvoorbeeld door een burn-out, anderen komen er na jaren achter dat ze eigenlijk nooit goed de balans hebben kunnen vinden tussen hoofd en hart. Ik richt me in mijn coaching op het zenuwstelsel en op het beter leren luisteren naar je lijf.

De paarden leveren, door hun sensitiviteit en hun eerlijke oordeelloze reacties, steeds weer een uiterst waardevolle bijdrage aan de inzichten die mijn klanten opdoen en het groeiproces dat ze doorlopen.

Sinds 2022 ben ik ook gecertificeerd hartcoherent ademcoach en neem ik de hartritme biofeedback mee in mijn coachtrajecten. Het is één van de eerste en relatief makkelijkste interventies die je kunt doen om je stress te verlagen, waardoor er al behoorlijk vlot ruimte ontstaat om noodzakelijke of wenselijke veranderingen in je leven aan te gaan.

Naast mijn werk als coach ben ik ook in dienst van het antoniusziekenhuis in utrecht als psychiatrisch verpleegkundige. Ook daar zet ik mijn kennis ten aanzien van het zenuwstelsel en hartcoherentie in om de patiënten te begeleiden in hun proces.

Maaike Rijpstra
Equilateral.nl
info@equilateral.nl
06 2907 1731

 

Jiska Bjorkman, Rotterdam

Deze taal van het lichaam is zo waardevol, dat zou eigenlijk ieder mens moeten weten!

Vanuit bevlogenheid, kennis en ervaring coach en begeleid ik kinderen en volwassenen. Dat doe ik voornamelijk in de natuur en met hulp van paarden.

De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in de werking van het autonome zenuwstelsel. Ik ben opgeleid in de Polyvagaal theorie en ben gecertificeerd hartcoherent ademcoach. Het gebruik van ademhaling is zo krachtig en tegelijk ook zo makkelijk om toe te passen, dat inzicht heeft mij veel gebracht. Ik pas dit toe in mijn eigen leven én in mijn coaching en begeleiding binnen mijn praktijk Jibaco.
Mijn kennis en ervaring op dit gebied wil ik graag laagdrempelig delen met anderen, zodat veel meer mensen dit in hun leven toe kunnen passen. Daarom ontwikkelde ik de workshop Uit je hoofd, in je lijf; een eerste kennismaking met de Polyvagaal theorie en hartcoherentie met praktische oefeningen om uit je hoofd te komen waardoor je makkelijker ontspant en beter in balans blijft.
Kijk gerust op mijn website voor meer informatie over mij en mijn aanbod.

Jiska Bjorkman
www.jibaco.nl
info@jibaco.nl
06 48216589