Home » Paardencoaches

Paardencoaches

Maaike Rijpstra

Mijn naam is Maaike en als paardencoach (Equine Assisted Coach) help ik vrouwen tussen de 25 en 75 die, om verschillende redenen, uit balans zijn. Sommigen zijn dat door omstandigheden of bijvoorbeeld door een burn-out, anderen komen er na jaren achter dat ze eigenlijk nooit goed de balans hebben kunnen vinden tussen hoofd en hart. Ik richt me in mijn coaching op het zenuwstelsel en op het beter leren luisteren naar je lijf.

De paarden leveren, door hun sensitiviteit en hun eerlijke oordeelloze reacties, steeds weer een uiterst waardevolle bijdrage aan de inzichten die mijn klanten opdoen en het groeiproces dat ze doorlopen.

Sinds 2022 ben ik ook gecertificeerd hartcoherent ademcoach en neem ik de hartritme biofeedback mee in mijn coachtrajecten. Het is één van de eerste en relatief makkelijkste interventies die je kunt doen om je stress te verlagen, waardoor er al behoorlijk vlot ruimte ontstaat om noodzakelijke of wenselijke veranderingen in je leven aan te gaan.

Naast mijn werk als coach ben ik ook in dienst van het antoniusziekenhuis in utrecht als psychiatrisch verpleegkundige. Ook daar zet ik mijn kennis ten aanzien van het zenuwstelsel en hartcoherentie in om de patiënten te begeleiden in hun proces.

Maaike Rijpstra
Equilateral.nl
info@equilateral.nl
06 2907 1731

 

Jiska Bjorkman, Rotterdam

Deze taal van het lichaam is zo waardevol, dat zou eigenlijk ieder mens moeten weten!

Vanuit bevlogenheid, kennis en ervaring coach en begeleid ik kinderen en volwassenen. Dat doe ik voornamelijk in de natuur en met hulp van paarden.

De afgelopen jaren heb ik mij gespecialiseerd in de werking van het autonome zenuwstelsel. Ik ben opgeleid in de Polyvagaal theorie en ben gecertificeerd hartcoherent ademcoach. Het gebruik van ademhaling is zo krachtig en tegelijk ook zo makkelijk om toe te passen, dat inzicht heeft mij veel gebracht. Ik pas dit toe in mijn eigen leven én in mijn coaching en begeleiding binnen mijn praktijk Jibaco.
Mijn kennis en ervaring op dit gebied wil ik graag laagdrempelig delen met anderen, zodat veel meer mensen dit in hun leven toe kunnen passen. Daarom ontwikkelde ik de workshop Uit je hoofd, in je lijf; een eerste kennismaking met de Polyvagaal theorie en hartcoherentie met praktische oefeningen om uit je hoofd te komen waardoor je makkelijker ontspant en beter in balans blijft.
Kijk gerust op mijn website voor meer informatie over mij en mijn aanbod.

Jiska Bjorkman
www.jibaco.nl
info@jibaco.nl
06 48216589

Leonie de Knecht, In2 Equine Coach, Heinenoord, Hoeksche Waard

Samen met mijn paard Shamal, coach ik jongvolwassenen (vanaf 16 jaar) en volwassenen met hulpvragen op sociaal, emotioneel en werkgerelateerd gebied. Deze coachmethode staat bekend onder de naam ‘paardencoaching’.

De paardencoachsessies zijn altijd in de buitenlucht, midden in de natuur. De natuur is een inspirerende en tegelijk rustgevende ruimte, waarin mijn klanten makkelijker verbinding maken met zichzelf en de ander en waar zij kunnen zijn en doen. Want daar gaat het bij paardencoaching om. Het doen door simpele activiteiten uit te voeren met mijn paard Shamal. Er zijn door uit hun comfortzone te stappen en bereid zijn zich kwetsbaar en open op te stellen, zodat zij kunnen ervaren hoe Shamal op hen reageert en wat dat met hen doet. Het zijn juist de reacties van Shamal die boven water halen wat niet wordt gezegd, maar wat er wel toe doet (gedragingen, gedachten, gevoelens, emoties). Dit brengt mijn klanten veel sneller tot de kern van hun probleem, waardoor ze zich bewust worden van oude patronen en overtuigingen. Door deze bewustwording ontstaat ruimte om nieuwe inzichten en mogelijkheden te ontdekken. Zo werken we stap voor stap naar een nieuwe manier van doen die bij mijn klanten past en waarmee ze in het dagelijks leven verder kunnen.

 

Om de spanning/stress te verlagen, die vaak inherent is aan de hulpvragen van mijn klanten, integreer ik als hartcoherent ademcoach in mijn paardencoachsessies zeer regelmatig de coachmethode ‘Hartcoherent ademen’.

 

Wil je meer weten? Mijn website www.in2-equine-coach.nl vertelt je alles over paardencoaching. Of neem contact met mij op.

 

Eva Groslot, Paardencoaching Navenja, Alkmaar – Akersloot

Een vrij en veerkrachtig leven! Dat wens ik iedereen toe. Samen met mijn paarden begeleid ik met name vrouwen, die deze veerkracht kwijt zijn geraakt. Ik geloof dat iedereen zijn eigen medicijn kan zijn voor lichaam en geest. Ik geloof dat je jezelf kunt bevrijden van (extreme) vermoeidheid en emotionele ontregeling. Dit zelfhelend vermogen kun je aanspreken door je autonome zenuwstelsel – het besturingssysteem van je lijf en brein – in positieve zin te beïnvloeden.
*Ik maak je bewust van de werking van jouw autonome zenuwstelsel en het effect daarvan op jouw emoties, jouw energie en gedachten. In oefeningen met de paarden ervaar je wat veerkracht, veiligheid en verbinding nou eigenlijk zijn, biologisch gezien.
*We ontwikkelen allerlei hulpbronnen waarmee jij het besturingssysteem van lijf en brein weer in balans kunt brengen.
*Hartcoherent ademen is één van deze hulpbronnen. Een heel belangrijke! Er is geen hulpbron die jou zo snel in een staat van lichamelijke en mentale balans kan brengen als de juiste ademhaling.
*Het expressief bewegen met paarden is een andere belangrijke hulpbron.
*Daarnaast werk ik met muziek, en zet ik EMDR en systemisch werk in.
Meer weten? Download mijn e-boek op www.navenja.nl of boek een kennismakingssessie.
website: www.navenja.nl  e-mail: eva@navenja.nl     tel.: 06-24553074

Caja Revenich Gouda

Als coach , trainer en interim HR professional (sinds 2015) ben ik gespecialiseerd in hoogsensitiviteit en stress- en burn-out klachten. Ik begeleid jou met of zonder de hulp van paarden in Gouda of Moordrecht.
Naast de paardencoach opleiding, NLP en mindfulness heb ik de opleiding Coachen vanuit het Zenuwstelsel en Hartcoherentie voor professionals met goed gevolg afgerond hij HartFocus. Ik heb ook de online training van Deb Dana over de Polyvagaal theorie gevolgd.
Het werken vanuit het zenuwstelsel en hartcoherent ademen is voor mij de basis waarmee ik jou kan helpen met:
> hanteren van stress
> omgaan met je hoogsensitieve zenuwstelsel
> vergroten van je veerkracht en vitaliteit
> voorkomen van een burn-out
Ik werk individueel maar ook voor organisaties die mij inhuren voor advies en training op het gebied van stress management, vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.

meer info op www.cajaco.nl en www.gripopstress.com.

info@cajaco.nl
06-82257233