Home » Noord Brabant

Hartcoherentie coaches – Noord Brabant

Gorry Cleven

Lichaamsgericht en ervaringsgericht werken is mijn basisberoep. Het lichamelijk gewaar zijn, vorm geven aan emoties, de betekenis van de ademhaling en het werken met HRV – Hart Ritme Variabiliteit, opstellingen en symboliek is daar ontstaan en klinkt door in de wijze waarop ik werk als supervisor en coach.
Gorry Cleven

Meer informatie:
gorrycleven.com

Karin Wijnhoven-Peters, W-Cair2, Veldhoven

Mijn naam is Karin Wijnhoven-Peters, paramedisch natuurgeneeskundig therapeut.
Het beroep van de paramedisch natuurgeneeskundig therapeut is een medisch beroep en draagt een eigen beroepsverantwoordelijkheid. Door mijn opleiding ben ik in staat om theoretische kennis te vertalen in praktische handelingen en adviezen. In mijn praktijk bied ik hulp bij lichamelijke en/of emotionele klachten.De therapie steunt hierbij op traditionele, natuurwetenschappelijke, op ervaring gebaseerde- en intuïtieve kennis. Hierbij maak ik gebruik van verschillende behandelmethoden, waar Hartcoherentie een onderdeel van is. Het is mijn streven om, in samenwerking met u, een optimaal resultaat te behalen.
De behandelingen zijn voor iedereen (voor jong en oud). Als paramedisch natuurgeneeskundig therapeut zet ik mij zowel preventief als curatief in binnen de gezondheidszorg. Je hoeft tenslotte niet eerst ziek te zijn, om beter te worden.
Mijn behandelingen worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars, mits er een medische ’Stress’ indicatie op zit en het een onderdeel is van een Reflexzone behandeling. 
Er zitten wel soms maxima per behandeling en/of per jaar aan verbonden, afhankelijk van de Zorgverzekeraar en hoe u verzekerd bent (zie a.u.b. vergoedingen).
Voor meer informatie verwijs ik u graag naar mijn website:
www.w-cair2.nl
of telefonisch: 06-22803190 of per email: karin.wijnhoven@w-cair.nl

 

Karolien Kampstra, Progresa coaching en advies, Breda

Vanuit mijn coachingspraktijk begeleid ik mensen met verschillende loopbaan- en levensvragen. Uitgangspunt is altijd de kracht van het individu en vanuit daar weer kunnen varen op eigen kompas.

Als bedrijfskundige heb ik ruime ervaring opgedaan bij verschillende organisaties en vanuit daar ben ik mij gaan specialiseren in het vakgebied van Stress Management en Personal Coaching. Daarnaast ben ik gecertificeerd Mindfulness trainer en Hartcoherentie coach.

Door inzicht te krijgen in eigen kwaliteiten en mogelijkheden, ondersteund door oa. mindfulness en hartcoherentie, kun je het roer weer in eigen handen nemen. Zo word je weer veerkrachtiger en heb je meer mogelijkheden om met potentieel stressvolle situaties om te gaan.

Meer informatie: www.progresa.nl
E-mail: info@progresa.nl
Telefoon: 06-1208 3902

 

Marjon Peeman, Oss

Vervolg je passies, tegen elk beter weten in (Hugo Claus) Uit eigen ervaring weet ik dat alleen praten over niet voldoende is om ingrijpende gebeurtenissen in je leven te integreren. Vanuit lichaamsgerichte psychotherapie werk ik met gesprek, lichaamsbewustzijn, hartcoherentie en massage. Je leert ervaren wat je belemmert, hoe je hier anders mee om kunt gaan en hoe je je eigen keuzes kunt maken. We kijken samen vanuit respect en openheid wat nodig is om een nieuwe goede balans te vinden. Hartcoherentie zet ik samen met je in, zodat je meer in balans en in je kracht komt. Met hartcoherentie vergroot je je draagvermogen en veerkracht en verminder je stress en onrust in je geest en lichaam. Je bent welkom met alles wat er is!

Meer informatie: www.marjonpeeman.nl.

 

Bianca Vugts, Goirle, N-Brabant

Bianca Vugts-de Groot heeft ruime ervaring in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking als psycholoog, diagnostisch medewerker en begeleider. Ze werkt als gedragsdeskundige en trainer vanuit haar eigen praktijk. Ze schreef de boeken “Werken met Ontwikkelingsleeftijden”  en ” Werken met ervaringsordening” en werkte mee aan diverse andere publicaties. Hartcoherentie gebruikt zij in het coachen van teams en clienten.
info@biancavugts.nl
www.biancavugts.nl

 

Judith van den Tillaart, Yoga-in-Beweging, nabij Den Bosch

Judith van den Tillaart is yogadocente en ademcoach nabij Den Bosch (NB) en begeleidt in haar praktijk mensen naar meer bewustwording, ontspanning en balans. Wanneer het lichaam in beweging wordt gezet door yoga en adem heeft dit effect op mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. We worden fysiek vitaler en fitter, wat op celniveau doorwerkt waardoor vastzittende spanning kan worden losgelaten en weer vrij kan stromen.
Naast de ademhalingsoefeningen uit de yoga (pranayama), werkt zij met verbonden ademen en hartcoherentie. De kracht van de adem, waarbij hartcoherentie een mooie en effectieve manier is om hart en hoofd met elkaar te verbinden, de veerkracht vergroot om zo meer balans in je leven te ervaren.
Voor meer informatie, neem gerust contact op.

W: www.yoga-in-beweging.nl
E: Judith@yoga-in-beweging.nl
T: 06-34233106

 

Christianne Joosten, Uden

Ik ben Christianne Joosten, GZ-Psycholoog en werkzaam in mijn praktijk Psycholoog Joosten Uden. Via de hartcoherentie methode leren cliënten rustiger omgaan met dagelijkse (heftige) stress en leren ze zichzelf (steeds gemakkelijker) te ontspannen. De methode is tevens een goede ondersteuning bij het ruimte maken voor emotionele verwerking, rouw of levend verlies, en psychologische behandeling in het algemeen. De cliënt leert de eigen lichaamssignalen weer te voelen, daarmee om te gaan en leert stress positief te lijf te gaan.
Wees welkom bij Psycholoog Joosten Uden.
mail:  contact@psycholoog-joosten-uden.nl
www.psycholoog-joosten-uden.nl

 

Gerda Logt-Ett. Velp (NB), een klein dorpje naast Grave.

In mijn werk als coach en supervisor aan professionals binnen het Onderwijs en de Jeugdzorg maak ik regelmatig gebruik van de inzet van Hartcoherentie. De samenwerking van lichaam en geest leidt tot mooie en snelle resultaten. Hartcoherentie is een gereedschap om zelf de regie te kunnen nemen in lastige situaties. Hartcoherentietraining kan op ieder moment worden toegepast en door coherentie heeft u een betere grip op de wereld om u heen.Voelen we ons angstig of onrustig, dan kan op dat moment de inzet van Hartcoherentie ontzettend veel betekenen. Door de ademhalingstechniek wordt het hart rustiger en geeft aan de hersenen het sein “veilig” door. Wilt u kennismaken met Hartcoherentie, dan bent u van harte welkom!
U kunt mij bereiken via g.logt@hccnet.nl of via telefoonnummer 06 20813585

 

Marion Masolijn, Oss Marion

Masolijn, MSc

PsychoMorfose
T: 06 – 12 63 77 02
www.psychomorfose.nl

 

Heleen Borneman, Impact Drunen

In mijn praktijk ” Impact Drunen” begeleid ik mensen naar een gelukkiger en zinvol leven. Als verpleegkundige heb ik jarenlang mogen ervaren dat mensen een enorme kracht bezitten die verder rijkt dan de meeste mensen voor mogelijk houden! Wilt u graag minder stress ervaren, meer levensvreugde, doelen bereiken, hogerop komen in uw werk, uw angst leren beheersen, zelf iets doen aan uw levensgeluk, zelf de touwtjes in handen nemen?Snelle resultaten, positiviteit en innerlijke kracht zijn voor mij kernwoorden. De NAC methode (neuro associative Conditioning van Anthony Robbins), Hart Coherentie Training (van Hartfocus, Kees Blase), Colour Comfort methode (Thelma v.d. Werff) zet ik in als krachtige tools om u te ondersteunen.

” het leven kan zo kleurrijk zijn, aan u de taak kleur toe te laten in uw leven”

Graag nodig ik u uit voor een gratis sessie om te ervaren of coaching bij ” Impact Drunen”  voor u net als bij vele anderen het verschil kan maken.

Http://www.impactdrunen.nl
Info@impactdrunen.nl
Mobiel:  06-20583152

 

René Feyen, Eindhoven Psycholoog

Boeien en binden van mensen, veranderingen initiëren en begeleiden vormen de uitdaging van mijn handelen. Ik weet moeilijkheden te vertalen in kansen en perspectief voor cliënten. Ik werk resultaatgericht vanuit de grondhouding dat de klant expert is van zijn leven, zijn vraagstukken en de oplossingen daarvoor. Heb ruime ervaring met het werken met managers en medewerkers op alle niveaus van uiteenlopende organisaties. Veel plezier beleef ik aan samenwerken in een hands-on omgeving. Leren is voor mij een vanzelfsprekend gevolg van mijn werk. Verbazing en nieuwsgierigheid vormen de basis van mijn eigen ontwikkeling en het helpen de ander zichzelf te ontwikkelen. Dat kunnen individuen, teams of hele organisaties zijn. Bijzonder gaat mijn hart uit naar mensen die vervreemd zijn van hun kwaliteiten door uiteenlopende oorzaken. Hen helpen hun kracht te hervinden en deze aan te wenden voor nieuw perspectief is mijn ding.
Een zinvol toeval in mijn leven heeft mij in aanraking gebracht met Biofeedback (registratie vanaf 2009) en Hartcoherentie (registratie vanaf 2009). Steeds meer pas ik deze twee therapievormen in mijn werk als trainer-coach-therapeut toe. Een bijzondere ambitie is om in de verslavingszorg waar ik als (systeem)behandelaar werkzaam ben biofeedback en hartcoherentie in te zetten als instrument voor het creëren van balans in het leven van deze mensen.

E-mailadres: info@feijen.nl

 

drs Harry Wijnhoven, Veldhoven

Als resultaat in de praktijk telt!

Ik geef bij W-cair bv personal- en teamcoaching en trainingen aan Directeur Groot Aandeelhouders (DGA´s), Raad van Bestuur leden, (top)managers en (door)starters en hun medewerkers, zowel in de profit als de non-profit sectoren. Als bedrijfseconoom, docent en coach/trainer en vanuit mijn 26-jarige ervaring als DGA en algemeen directeur (tot 2004) van een bedrijf met 425 medewerkers weet ik exact wat er speelt en leeft, zowel op proces- als op mens niveau. En ik ben gespecialiseerd in het geven van EHBC (Eerste Hulp Bij Calamiteiten/Crisis). De toegevoegde waarde van de eenduidig wetenschappelijk onderbouwde Hartcoherentie methodiek is enorm. Het ondersteunt op een geweldige wijze allerlei andere interventietechnieken.
We gebruiken bio-feedback apparatuur om de effecten daadwerkelijk individueel meetbaar te maken en dat is een groot en uniek pluspunt. Hartcoherentie is een op resultaat gerichte aantoonbare en meetbare coherente werkwijze.

Email: harry.wijnhoven@w-cair.nl 
voor meer informatie : www.w-cair.nl en www.human-cair.nl

 

Claudia Gatzen, Breda, Praktijk in de Natuur, Psychosociaal therapeut & equitherapeut

Vanuit een holistische visie begeleid ik mensen op een ervarings-/ en oplossingsgerichte manier. Ik geef herstelgerichte begeleiding in de natuur, paardentherapie, MBCT, Bachbloesemtherapie en groepstrainingen. Sinds 2010 werk ik met HRV-biofeedback en merk dat dit een enorme positieve invloed heeft op levenskwaliteit. Mijn passie is mensen te laten ervaren dat ze zelf invloed hunnen uitoefenen op hun balans en veerkracht. De combinatie van het werken met hartritmebiofeedback en de kracht van paarden is ontzettend mooi. Ook het contact met een paard heeft positief effect op de balans in het autonome zenuwstelsel.

Mijn praktijk is gevestigd aan de rand van Breda in een bosrijke omgeving. Als psychosociaal therapeut ben ik aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg en geregistreerd in het HBO Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg. Daarnaast is Praktijk in de Natuur een erkende zorgaanbieder van Gemeente Breda voor zowel WMO als ambulante jeugdhulp.

info@praktijkindenatuur.nl
fb @praktijkindenatuur
tel: 06 37357240

 

Gijs Tecklenburg, Trainthebrain

Gijs werkte meer dan twintig jaar binnen de GGZ, waar hij in diverse facetten van de hulpverlening werkte. Na een tijd te hebben gewerkt met verschillende nieuwe ontwikkelingen, met name neurofeedbacktraining, hartcoherentie training, mindfulnesstraining, Open Focus training en ACT, groeide zijn enthousiasme steeds meer. Vanuit dit enthousiasme is hij met Ithaca training & therapie gestart. In de loop van de tijd kristalliseerde zijn benadering steeds meer uit tot een specifieke methode. De kern daarvan is bewustzijnstraining, waarbij meerdere methoden en tradities zijn geintegreerd. Specifiek in zijn manier van kijken is dat er weinig nadruk ligt op het inhoudelijke van een probleem, maar veel meer wordt onderzocht hoe je je verhoudt tot dat probleem en vanuit wat voor vorm van aandacht/ bewustzijn dit wordt beleefd. Dat is een fundamenteel andere benadering dan de meeste conventionele trainingen en therapieen. Het blijkt heel effectief, juist ook als andere manieren niet werkten.

Meer informatie vind je op www.trainthebrain.nl en www.openfocus.nl

 

Connie van den Akker, Schijndel

Praktijknaam ‘In balans zijn’, waarin de activiteiten gericht zijn op persoonlijke groei, zingeving en spiritualiteit.  “ Ik zie ieder mens als onderdeel in een dynamisch systeem, dat functioneert in voortdurend veranderende omstandigheden en streeft naar evenwicht. We zijn constant in beweging, ‘in motion’ waarbij we allerlei emoties beleven.
Ik zie ook dat mensen steeds meer doen op een dag, maar nog altijd minder dan ze zouden moeten van zichzelf. Zo raken ze ‘van slag’ en is het vaak moeilijk om helder te denken en  adequate beslissingen te nemen”.

Hartcoherentie is een waardevolle manier om het zelfhelend vermogen van een mens weer aan te zwengelen.
Relevante opleidingsinfo: maatschappelijk werkster (1986),  yogadocent (1997) RET therapie ((2004)  Dhamma Verdieping (2009)  Anattalakkhana Sutta  onder leiding van Daw Agganyani (2017) Satipatth?na Sutta onder leiding van leraren Sangha Metta (2018) diverse cursussen op het gebied van adem- en ontspanningstechnieken.
Relevante werkervaring:  28 jaar werkzaam als yogadocent / meditatiebegeleiding. 30 jaar werkzaam als coach/trainer. Naast hartcoherentie kunt u terecht voor mindfulnessyoga, meditatiebegeleiding, coaching & training. U leert de technieken om deze te integreren in uw dagelijkse routine.

www.in-balans-zijn.nl of info@in-balans-zijn.nl of 06 – 83 53 42 40

 

Yvonne van Roosmalen, Den Bosch, orthopedagoge

yvonne.roos@planet.nl

BOP-expertisecentrum voor leer-en persoonlijke ontwikkeling bij dyslexie, dyscalculie, ADHD, ADD, NLD, PDD-NOS.

www.bopexpert.nl

 

Lucille Netters, Stichting Verder, Bergen op Zoom

Emoties, stress, je kracht, rust en bij jezelf blijven hebben altijd een grote rol gespeeld in mijn leven, door mijn werk als politieagente op straat en in een speciale eenheid. De ervaring dat stress invloed heeft op de informatieverwerking en emoties heeft mij ertoe gezegd om een aantal studies op te pakken.
Door een aantal opleiding mag ik mij nu: sensi-therapeute, spiritueel (bewustzijns) therapeute, ReikiMaster en Hartcoherentie coach noemen. In mijn werk, prive en studies is mij gebleken dat de ademhaling overal terugkomt. Van onmisbaar belang is, in ons lijf en onze geest, om goed te kunnen blijven functioneren.
De natuur speelt in mijn leven een grote rol. Mijn ervaring met hoogbegaafdheid en hoog sensitiviteit bij één van mijn zonen hebben mij doen besluiten om in 2011 aan de HBO pedagogiek te starten. Vanuit die expertise en mijn persoonlijke ervaringen, een VWO leerling die thuis op de bank komt te zitten door HSP klachten die niet erkend worden, zijn wij een TIME OUT in de natuur aan het opzetten met natuurmonumenten samen. Coherentie all in.
Ademhaling, natuur, onderwijs, ontspanning en herstel. Als moeder van een autistische zoon en een HSP zoon ervaar ik als geen ander dat verbijven in de natuur rust geeft in hun lijf en geest. Daarom geef ik alle opleidingen in de natuur.
Met de opleiding van hartfocus vallen alle kwartjes op hun plaats en kan ik nu de mensen niet alleen gevoelsmatig laten beleven dat het goed voor je is maar kan ik het ook laten zien op een hartcomputer. Voor mensen met lef!

Je kunt mij vinden op www.stichtingverder.nl  email: n.verder@kinderenvandewereld.nl