Home » Belgie

Hartcoherentie-coaches – Belgie 

Louis Van Nieuland, Rumst, Belgie (° 1958)

Na  30 jaar verpleegkunde, waarvan 22  jaar als middenkader, leidinggevende, werk ik nu als ombudsman- mediator  in een regionaal ziekenhuis. Naast deze deeltijdse taak heb ik een praktijk waar mededogen, kennis en ervaring een basis vormen van waaruit ik mensen benader. Men noemt mij “de mensen(f)luisteraar”, met de “f” tussen haakjes  😉 . Ik heb meer dan 20 jaar ervaring in Tai Chi en Qi Gong. Vier jaar lang kon ik genieten van mijn studie Traditionele Chinese Geneeskunde, acupuntuur, medical qi gong en Advanced EFT Practitioner. De opleiding hartcoherentie maakte de brug tussen “oost en west” compleet. Gedurende 5 jaar heb ik in het Vlaamse België, lezingen gegeven over bijna doodervaringen, geluisterd naar BDE-ers en hen opgevangen. De dood is mij niet vreemd. In het MEDIV volgde ik een opleiding “mediator”.

In mijn praktijk luister ik met mededogen naar mensen met Burn-out, stressgerelateerde aandoeningen, rouwenden,  verlies van eigenwaarde,  verdriet, faalangst,  emotionele trauma’s… kortom zij die de weg kwijt zijn in het leven. Ik geef graag mijn kennis door zodanig dat de cliënt zich zelfstandig kan behelpen. EFT en hartcoherentie, naast Medical Qi Gong en positieve psychologie zijn middelen die efficiënt ingezet worden. Ik geef lezingen over EFT, hartcoherentie en opleidingen in stressreductie met bio feedback apparatuur. Ik wil vooral mijn enthousiasme delen met anderen. Zowel het individu, als groepen kunnen terecht.  Hartcoherentie is een belangrijke tool binnen het stressreductie programma en het bekomen van emotionele stabiliteit. Ik tracht het daarom ook zoveel als mogelijk te promoten in België.

Neem gerust een kijkje op mijn website : www.louvanie.be

Jana Milovanovic, Deurne, Belgie (1970)

De  praktijk voor Bewustwording en Zelf-aanvaarding is in 1999 opgericht. Mijn diverse opleidingen hebben mij geraakt en geïnspireerd, ieder op hun eigen manier en gaven mij telkens een stukje van de puzzel om meer van mezelf te houden en daardoor onvoorwaardelijke liefde voor anderen te voelen.  Toen ik met hartcoherentie in aanraking kwam en er mee ging oefenen overstegen de resultaten mijn allerhoogste verwachtingen.  Voor het eerst in mijn leven ben ik echt afgekickt van suiker, normaliseerde mijn eetpatroon zich en werd ik verlost van mijn PMS en migraine door hormonale disbalans.  Toen ik deze veranderingen waarnam kon mijn enthousiasme niet meer op.  In mijn praktijk deel ik mijn ervaringen en moedig mensen aan om hartcoherentie te trainen.  De resultaten zijn verbluffend en hartcoherentie is toe te passen op zowat elke klacht die je maar kan bedenken.  Ik krijg vooral cliënten doorverwezen via artsen voor zowel lichamelijke, emotionele en mentale klachten.  Mijn waarneming is dat hartcoherentie evenwicht brengt op elk verstoord gebied, lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel, zo doende dat ik mijn praktijk vnl op hartcoherentie training heb afgestemd, omdat dat voor mij het verbindingsstuk is dat de puzzel compleet maakt en waardoor je in contact komt met je ware Zijn.

Welkom.

www.janamilovanovic.be

 

Els Peeters, EDEPS, stimuleert goesting bij werknemers, Wevelgem

Els Peeters is  ervaren personal coach en bezit een brede ondervinding in het begeleiden van mensen in het effectiever en efficiënter omgaan met zichzelf.

Haar mensgerichte, motiverende en inspirerende  aanpak is van groot belang bij het meehelpen bepalen van persoonlijke en professionele doelstellingen.

info: els.peeters@edeps.be

 

Petra Peltenburg, DiaLogisch, Herenthout, Belgie

Na meer dan 10 jaar ervaring als HR Consultant, Coach en Counselor, ben ik terecht gekomen in een periode van burnout. Deze periode van burnout heeft mij veel gebracht, en uiteindelijk veel positiefs!  Ik heb de kans gekregen om te voelen wat mij echt beweegt en hierdoor een bewuste keuze voor mijn echte passie te maken, en dat is het beste uit mensen halen en hen in hun eigen kracht en authenticiteit zetten.

Ik ben mij verder gaan specialiseren in het begeleiden van mensen en het voorkomen en herstellen van stress gerelateerde problematiek en burnout en hiertoe heb ik mij verder verdiept in een aantal aanvullende en ondersteunende methodieken, waaronder Hartcoherentie. Dit samen integreer ik in een mensgerichte aanpak, met oog voor de zorgen, wensen en doelstellingen van de cliënt. Levenslang leren en levenslang groeien, dat is waar ik voor sta. Zelf groei ik (gelukkig) nog elke dag en leer ik elke dag nog bij. Hartcoherentie heeft mij geleerd dichter bij mijzelf te komen en innerlijke rust te vinden. Dit draag ik ook graag uit naar de mensen die ik begeleid.

petra.peltenburg@dialogisch.be
tel: 0476893996
www.dialogisch.be

 

Elisabeth De Wachter, choreograaf, Mechelen

Het ritme van ons hart, de trommel en de dans is wat mij in verbinding brengt met de wereld. Als kind kon niets mij meer vervullen dan in contact te zijn met de natuur en haar cyclische processen. Zo leerde ik, dat elk element een welbepaalde kwaliteit en rol speelt in de scheppingsdans.; Als danser en bewegingsdeskundige gids ik mensen naar hun authentieke zelf, zodat gezonde levenskwaliteiten tot expressie mogen en  kunnen komen.
Je lichaam wordt dan je reismap, en je geest de onderzoeker.

Met de methode HartFocus, waarin je ademritme en hartritme met elkaar leert resoneren kan ik je begeleiden om de reis naar je eigen hart te ondernemen. Hartfocus is een gids om je eigen pad te vinden en ook een manier om keuzes in het leven te maken, beter met podiumangst om te gaan en veerkrachtig te zijn in stressvolle situaties zodat wij ons leven dansen op het ritme van ons hart!

Info: Elisabeth.De.Wachter@telenet.be

en www.youtube.com/user/Shaktivoorjezelf

 

Mireille Versyck, Belgie

Afgestudeerd als verpleegkundige, vroedvrouw en licentiaat in de medische sociale wetenschappen heb ik gewerkt als vroedvrouw, verpleegkundige, coach nieuwe medewerkers, studentencoach, stress en burn-outcoach, docent, kwaliteitscoördinator en leidinggevende.
Het coachen en helpen van mensen zijn mijn energiegevers en daarom doe ik dit op een gedreven, enthousiaste, aanmoedigende en explorerende manier.
Om mensen te helpen bij hun klachten over stress en burn-out, slaap, focus en slaap maak ik gebruik van een holistische aanpak. Ieder traject wordt samen met de client opgebouwd waarin aandacht wordt besteed aan de fysische, psychische en sociale componenten.
Hartcoherentie verbindt de geest met het lichaam. Het brengt stabiliteit tussen emotie en hart en dat door gebruik te maken van de ademhaling. Wie droomt er niet van om bij moeilijke emotionele momenten op een gepaste manier te kunnen reageren zonder in vecht- of vluchtmodus te belanden.
Heb je zin om je stress en/of slaapproblemen aan te pakken en jouw veerkracht te vergroten? Maak dan nu een afspraak voor een kennismakingsgesprek of neem een kijkje op www.intraconnect.be
of neem telefonisch contact via +0032 0477 860 119